Na zadnji tekmi rednega dela poraz na Polzeli

ELE 5. marec, 2011
213
Na zadnji tekmi rednega dela poraz na Polzeli

Na zadnji tekmi rednga dela Lige Telemach v gosteh na Polzeli je prepričljivo slavila ekipa Hopsov.


HOPSI POLZELA : ELEKTRA šOšTANJ

18., zadnji krog, sobota, 5. marca, ob 19.00


82:70 (22:15, 16:11, 19:25, 25:19)

Thondique 23 (12 skokov, 5 podaj), Podvršnik 17; Vidovič 16, Jeršin 15 (6 skokov).  

STATISTIKA   

Sodniki: Mario Majkič, Gregor Mlakar, Željko Jovanovič

Tehnični komisar: Andrej Vahen  

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Tonči Mašina, trener Hopsov:

"Zadovoljen sem z igro in seveda z novima točkama, to je bila zmaga kolektiva. Odigrali smo agresivno in disciplinirano v obrambi, v napadu solidno, ter uspeli nadaljevati zmagovalni niz.

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Hopsi so zasluženo zmagali, saj so bili vseh 40 minut igre boljši v vseh elementih igre. Pri nas se več kot očitno pozna izostanek nekaj igralcev zaradi poškodb, ki nas pestijo zadnje čase, zato je rezultat povsem realen. Če potegnem črto čez redni del Lige Telemach lahko povem, da sem zadovoljen z našimi rezultati, povrh vsega pa tudi vesel, da je pred nami dvotedenski premor, v katerem se bodo igralci lahko odpočili in sanirali poškodbe."   

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Tonči Mašina, trener Hopsov:

"Redni del Lige Telemach želimo zaključiti z zmago, čeprav proti kakovostni ekipi Elektre ne bo lahko. Težav s poškodbami nimamo, premor smo izkoristili za dober trening in verjamem, da bomo odigrali tako kot znamo in nadaljevali niz uspešnih iger."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Pričakujem izenačeno tekmo, takšno, kot se za lokalni derbi spodobi. Kljub temu, da na Polzeli ne bomo nastopili v popolni postavi, pa bomo tam poskušali presenetiti. Z optimizmom nas navdaja dobra igra proti Heliosu v prejšnjem krogu, ko prav tako nismo bili popolni, zato se že veselim spektakla proti Hopsom."    

 

POROČILO TEKME:

Košarkarji Hopsov Polzele so zabeležili enajsto zmago v šestnajstih nastopih ter tako redni del lige Telemach končali na tretjem mestu za Zlatorogom in Heliosom. V ligo za prvaka, ko se bosta od 19. marca dalje najboljšim šestih ekipam pridružila še Krka in Union Olimpija, bodo tako startali s petega mesta, kar pomeni, da se bodo v prvem krogu pomerili z Domžalčani.

Elektra iz šoštanja je redni del končala z izkupičkom 9-7 in zasedla peto mesto, se pravi, da bo prvo tekmo v ligi za prvaka igrala doma z Zlatorogom. Zadnja tekma v rednem delu je bila bolj pomembna za gostitelje, ki so se potegovali za tretje mesto. Zato so jo odigrali zavzeto in motivirano ter bili vseh štirideset minut boljši tekmec. Pri Hopsih je izstopal Gregg Thondique, ki je s 23 točkami, 12 skoki in 5 podajami dosegel statistični indeks 46, kar je le tri točke manj od rekorda v tej sezoni lige Telemach, ki ga je prav v tem krogu postavil igralec LTHcast Mercatorja Tomo Čajič.

Pri Elektri je pet igralcev doseglo dvomestno število točk: Marjan Vidovič 16, Boris Jeršin 15, Miloš Miljkoviæ 12, Salih Nuhanoviæ 12 (+ 11 skokov) ter Tadej Horvat 10.  

 

PRVA MEDSEBOJNA TEKMA V SEZONI 2010/11:

11. december 2010:
ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA 73:66 (21:20, 17:12, 12:16, 23:18)
Horvat 22, Nuhanoviæ 20 (7 skokov); Thondique 19 (14 skokov, 6 podaj), Venta in Podvršnik po 14.   

Iskanje