Na tekmi tisočerih zgrešenih metov srečna zmaga Rogaške

ELE 17. februar, 2013
199
Na tekmi tisočerih zgrešenih metov srečna zmaga Rogaške

Na tekmi kjer sta obe ekipi igrali katastrofalno v napadu je na koncu slavila srečnejša ekipa. Elektra je imela svojo priložnost za zmago, a ni uspela zadeti v zadnjem napadu.


LIGA TELEMACH, 15. KOLO:

Sobota, 16. februarja:
 
ELEKTRA šOšTANJ : ROGAšKA CRYSTAL  41:42


(11:12, 10:12, 9:7, 11:11)


Podvršnik 11, Collins (7 skokov) in Juleviæ (5 skokov) po 9; Miljkoviæ 14 (7 skokov), Koštomaj in Tomič (6 skokov) po 8.

STATISTIKA

V izenačenem štajerskem derbiju s sredine prvenstvene lestvice so imeli na koncu več znanja in kanček sreče košarkarji Rogaške Crystala, ki so si tako ob izredno nizkem točkovnem izkupičku obeh ekip tri kola pred koncem rednega dela zagotovili pomembno zmago na poti do Lige za prvaka, kamor potujejo prve štiri ekipe. Na drugi strani je moštvo Elektre ohranilo le še teoretične možnosti za napredovanje, saj je z Slatničani za eno točko izgubila tudi prvo tekmo.

Tekma je bila zelo izenačena, k čemur priča tudi položaj ekip na lestvici. Rogaška se je v šoštanj odpravila z novim trenerjem Bojanom Lazičem in imela s tem dodaten motiv za dobro predstavo. Zahtevnost tekme sta pred srečanjem izpostavila tudi oba trenerja, poleg Laziča tudi prvi mož Elektre Sebastjan Krašovec.

Prvo četrtino je zgolj za točko dobila gostujoča Rogaška, tudi druga četrtina je bila izenačena, ko je ob izidu 21:21 goste v vodstvo ob polčasu popeljal Željko Jotiæ. Prvi strelec domačih ob polčasu je bil Andrej Podvršnik s sedmimi točkami, tudi ob koncu je bil z enajstimi najbolj razpoloženi posameznik gostiteljev. Pri Rogaški je Miloš Miljkoviæ do polčasa dosegel osem točk, tudi na koncu je bil s 14 prvi strelec gostov, čeprav je moral še pred zaključno sireno s petimi osebnimi predčasno na klop.

V 16. kolu bo Elektra prihodnjo soboto ob 19. uri gostovala pri Slovanu, Rogaška Crystal pa ob isti uri na isti dan doma pričakuje LTH Castings Mercator.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Po takšni tekmi je težko reči kaj pametnega. Rezultat pove vse. Veliko košarke gledalcem nismo privoščili. Iz igre smo oboji zadeli 24 metov. Na koncu je odločila ena žoga, gostje pa so imeli več sreče pri odločitvi."

Bojan Lazič, trener Rogaške Crystala:
"Tekma ni bila lepa za oko. Velika nervoza je bila vidna pri obeh ekipah, kar se je poznalo v napadu. Tekmo smo odločili sebi v prid z inteligentno obrambo in borbenostjo. Čestitke mojim fantom, ki so pustili srce na parketu."

 

Iskanje