Na realnih tleh

ELE 14. april, 2007
216
Na realnih tleh
VEČER: Uspehi v ligi za prvaka niso spremenili ciljev košarkarskega kluba Elektra - Košarkarji kluba Elektra so že peto leto zapored med najboljšimi v Sloveniji. Dvakrat so končali kot ...

VEČER: petek, 13. april 2007 - Stran: ŠPORT

Na realnih tleh

Uspehi v ligi za prvaka niso spremenili ciljev košarkarskega kluba Elektra

Košarkarji kluba Elektra so že peto leto zapored med najboljšimi v Sloveniji. Dvakrat so končali kot šesti, predlani peti, lani četrti, tudi letos jim v ligi za prvaka za zdaj izvrstno kaže. Trenutno so na tretjem mestu, skalp so vzeli kar dvema našima predstavnikoma v jadranski ligi, Heliosu, ki so ga v prvem krogu premagali s 66: 65, in Geoplinu Slovanu, od katerega so bili boljši na Kodeljevem z 82: 71.

Pred sezono se je ekipa kar precej spremenila, saj so klub zapustili Nuhanoviæ, Mali, Ivanoviæ in Matetič, prišli pa so Mihalič, Ručigaj, Mravljak in Pojatina, od katerega pa so se poslovili, potem ko se jim je pred devetim krogom pridružil Kunc. Poleg njih se je članski ekipi pridružila še vrsta mlajših domačih igralcev. V Šoštanju z mladimi izvrstno delajo, saj v klubu trenira kar okrog 200 mladih fantov, od letos tudi 50 deklet. Kvantiteta je nadgrajena tudi s kvaliteto, saj so Elektrini kadeti osvojili četrto mesto v državi.

Članska ekipa se je v letošnjo sezono zaradi številnih sprememb podala s ciljem ostati stabilen prvoligaš, uvrstitev v ligo za prvaka je bila želja, ne pa tudi obveza. Po nekaj slabšem začetku prvenstva so v drugi polovici Šoštanjčani iz kroga v krog dvigovali svojo formo in si že nekaj krogov pred koncem tudi letos zagotovili boje z najboljšimi ekipami v Sloveniji. Takrat nihče ni mislil, da bo Elektra Esotech po petih krogih z enim samim porazom (proti Unionu Olimpiji) na tretjem mestu lige za prvaka. Šoštanjčani nizajo zmage po zaslugi izvrstne obrambe in kolektivne igre v napadu. Na roko jim gre, da so po začetnih težavah s poškodbami sedaj vsi igralci zdravi in da vlada v ekipi odlično vzdušje, kar trener Bojan Lazič mnogokrat poudarja.

Kljub izvrstnemu začetku ostajajo v Šoštanju na realnih tleh. Ostaja vprašanje, kako dolgo bo Elektra Esotech ohranila takšno formo, saj si tekme sledijo v hudem ritmu sreda-sobota, klop Šoštanjčanov pa ni zelo dolga. "Zavedati se moramo, da ne vemo, ali bomo v takšnem tempu lahko vzdržali do konca. Vendar se je s tem brezpredmetno ukvarjati. Dokler gre, gre. Tudi ko bo forma padla, bomo morali iz sebe iztisniti še zadnji atom moči," meni Lazič, ki je formo svoje ekipe odlično načrtoval. O uvrstitvi v ligo NLB za zdaj v Šoštanju še ne razmišljajo, ne želijo pritiskati niti na igralce niti na strokovno vodstvo. Po tekmi s Krko, ki bo v sredo, se bo sestal upravni odbor kluba in se glede na dosedanje rezultate odločil, kako v prihodnje, nam je povedal direktor kluba Bojan Rotovnik.



Foto: (Sherpa)
Boris Jeršin je predsinoči za zmago Elektre proti Loki kavi z 72:71 prispeval 21 točk.

 

Iskanje