Na povratni tekmi Pokala Špar Elektra deklasirala Pingvine

ELE 11. november, 2014
234
Na povratni tekmi Pokala Špar Elektra deklasirala Pingvine

V ponedeljek, 10.11.2014 se je ob 21.00 uri v športni dvorani Edvarda Peperka v Ljubljani odvijala povratna tekma med Pingvini in Elektro. Gostje so od samega začetka nadzirali igro in z odliko odpravili nasprotnika.


Gostje so tekmo začeli odločeni, da tretjeligašu dajo košarkarsko lekcijo, saj so Pingvini presenetljivo držali dober odpor na prvi tekmi v šoštanju. Trener Rajmond Rituper je od svojih varovancev zahteval maksimalen pristop ter pritisk v obrambi po celem igrišču in, kot se je izkazalo, je bilo njegovo moštvo na to tekmo zelo dobro pripravljeno. Presing obramba in hitri protinapadi so prinesli začetni rezultat 2:22, a gostje se s tem niso zadovoljili in so nepopustljivo igrali dalje. Po skromni prvi četrtini je uspelo domačinom v drugih desetih minutah doseči nekaj več točk, vendar prednost Elektre je iz minute v minuto rasla. Razigrana Elektra, za katero je prav vsak igralec, ki je igral, dosegel po vsaj 7 točk, je imela v glavi samo en cilj - popraviti vtis s prve tekme. Tako so skozi celotno tekmo odigrali trdo obrambo in skoraj vsako priložnost za protinapad spreminjali v uspešen zaključek. Maloštevilčna publika je videla tudi nekaj atraktivnih potez, sproščenost in angažiranost pa se je kazala tudi v zadetih metih za tri točke (6/9). Na koncu je Elektra povsem potolkla Pingvine, ki so obstali na 50 doseženih točk, medtem, ko jih je Elektra dosegla kar 109. Več kot odlična popotnica za sobotno ligaško tekmo na Polzeli, kjer bo najbrž zelo vroče v dvorani, saj bomo spremljali lokalni derbi med Hopsi in Elektro.


Izjava trenerja Rituperja po tekmi:"Na drugo tekmo pokala smo se odpravili s ciljem, da popravimo elemente, ki še vedno šepajo v naši igri, kar nam je tudi uspelo. Pozna se, da se naša ekipa dviguje. Do vikenda imamo še štiri dobre treninge in v soboto verjamem, da bomo šli še stopničko višje in vzeli dve točki na gostujočem terenu."


Pingvini Ljubljana : Elektra šoštanj 50:109 (10:30, 14:21, 11:27, 15:31)


Strelci za Elektro: Malus 19, Lekiæ 18, Horvat 14, Brčina 13, Kosi J. 12, Bukovič U. 10, Hasiæ 9, Bajramliæ in špegel po 7

 

Naslednja tekma za našo člansko ekipo bo že to soboto, 15.11.2014, ko se bodo v gosteh pomerili z lokalnimi rivali Hopsi iz Polzele. 


VABLJENI VSI ELEKTRINI NAVIJAČI!!! SPODBUJAJMO NAšE FANTE!!! ZMAGAJMO SKUPAJ!!! 

Iskanje