Na ALL STARSU 2013 bosta barve Elektre branila Drago Brčina in Andrej Podvršnik

ELE 20. december, 2013
213
Na ALL STARSU 2013 bosta barve Elektre branila Drago Brčina in Andrej Podvršnik

Na posebni novinarski konferenci sta Edo Muriæ in Nebojša Joksimoviæ izbrala postavi za člansko tekmo All Starsa v Grosuplju, organizatorji pa so predstavili del programa. Dogodek bo letos tudi dobrodelen. Med igralci pa bosta barve Elektre branila Drago Brčina (ekipa Eda Muriča) in Andrej Podvršnik (met za 3 točke).


FOTOGALERIJA IZBORA EKIP

ALL STARS 2013 bo potekal 29. decembra, v dvorani Brinje, z začetkom ob 12.00 ter vrhuncem dneva-člansko tekmo ob 20.00, ki jo bo v neposrednem prenosu ponudil šport TV. Vstopnice za dvoboj ekip Eda Muriæa in Nebojše Joksimoviæa so na voljo na Eventimovi spletni strani in vseh njihovih prodajnih mestih in sicer po 8€ do 27. 12. ter 10€ 28. in 29. decembra, medtem ko je ogled vseh tekem mlajših kategorij povsem brezplačen.

Tokrat se nam na članske začetku tekme obeta odličen laserski šov in atraktivna zabijalska točka Dunking devilsev, kot je še niste videli, ki jima bo sledila "vroča" predstavitev igralcev. Med tekmo bomo dobili najboljšega strelca v metu za tri točke (Telemachove trojke), najboljšo ekipo v Sonyjevem izzivu ter najboljšega zabijalca (Sparovo zabijanje), predstavili pa se bodo tudi najmlajši košarkarji KK Grosuplje. Letošnji All Stars bo poleg vsega tudi dobrodelen, za kar bo poskrbela Fundacija Drevored, ki se trudi izboljšati kakovost življenja posameznikov, družin in otrok v stiski. V ta namen bo na All Starsu zbirala hrano z daljšim rokom trajanja, ki jo lahko v za to označen prostor ob vhodu v dvorano, prinese vsak obiskovalec prireditve, kakor tudi vsi tisti, ki vstopnice za dogodek ne boste imeli. Zbrana hrana bo romala približno 15 grosupeljskim družinam, ki so v hudih finančnih stiskah.

Zadovoljni in počaščeni smo, da nam je KZS zaupala tak dogodek, ki ga bomo organizirali tako, kot to znamo in, kot smo dokazali že v preteklosti. Vabljeni vsi ljubitelji košarke v čim večjem številu," je povedal predsednik KK Grosuplje Sandi Grubelič.

"All Stars je lep dogodek z bogato tradicijo, ki je v veliko veselje predvsem navijačem in igralcem, saj ti lahko igrajo povsem sproščeno in pokažejo še kakšno potezo več. To je prijeten večer ob prijetni družbi, ki bo zagotovo tudi v Grosupljem izpeljan brezhibno," je povedal Zmago Sagadin, svoje pa je dodal tudi Aleš Pipan: "slišim, da bo organizacija odlična in, da se v Grosupljem pripravlja velik spektakel, da ga bo obiskalo ogromno ljudi in, da bo dvorana pokala po šivih. To je za slovensko košarko zelo dobro."

"Izbor soigralcev je težko delo, veliko raje bi videl, da to naredijo trenerji, ker so že navajeni," je uvodoma dejal Edo Muriæ, ki je že drugič izbiral svojo ekipo in, ki je vsem glasovalcem sporočil: "v veliko čast mi je, da sem že drugič dobil največ glasov, zato se vsem iz srca zahvaljujem."

Nekoliko starejši Nebojša Joksimoviæ bo sicer že četrtič nastopil na All Starsu, a se še ni znašel v vlogi, da mora izbirati soigralce. Navdušen je bil tudi nad obiskom štiridesetih osnovnošolcev Oš Nove Jarše, ki so si v živo ogledali izbor obeh kapetanov: "Vidim, da se je zbralo lepo število košarkarskih nadebudnežev, ki so dokazali, da se lepo vzdušje z evropskega prvenstva še vedno pozna. Upam, da bo tako njih, kot tudi ostalih mladih v Grosuplju veliko in, da bodo uživali v dobri predstavi."

POSTAVE ČLANSKE TEKME:

EKIPA EDA MURIÆA EKIPA NEBOJšE JOKSIMOVIÆA
   
Edo Muriæ (Krka) Nebojša Joksimoviæ (Union Olimpija)
Jasmin Hukiæ (Krka) Matic Rebec (Helios)
Sani Bečiroviæ (Krka) Gregor Hrovat (Helios)
Ðorðe Majstoroviæ (Helios) Goran Jagodnik (Hopsi)
Sasu Salin (Union Olimpija) Alen Omiæ (Union Olimpija)
Danijel Vujasinoviæ (Hopsi) Matej Krušič (Grosuplje)
Domen Bratož (Slovan) Jaka Klobučar (Krka)
Goran Jurak (Zlatorog) Jaka Brodnik (Union Olimpija)*
Ousman Senega Krubally (Grosuplje) Miha Fon (Maribor Nova KBM)
Drago Brčina (Elektra) Mitja Nikolič (Rogaška Crystal)
Sandi Čebular (Rogaška Crystal) Igor Tratnik (Portorož)
Stanko Sebič (Tajfun) Miha Lapornik (Zlatorog)
   
Trener: Aleš Pipan Trener: Zmago Sagadin
Pomočnik trenerja: Andrej Žakelj Pomočnik trenerja: Dalibor Damjanoviæ

* - Jaka Brodnik bo zaradi objektivnih razlogov na članski tekmi nastopil namesto Daividasa Gailiusa.

"Računal sem, da Nebojša ne bo vzel še enega težkega centra, tako, da mi je speljal Mateja Krušiča, ki sem ga želel izbrati naslednjega," je po pregledu ekip, ki sta jih sestavila, povedal Edo Muriæ, Nebojša Joksimoviæ pa je sporočil: "Zavedam se kako je pomembno imeti dobre centre, zato sem izbor baziral na centrih z dobro kombinacijo z zunanjimi igralci. Prav nič ne bi menjal."

Izbor igralcev sta pokomentirala tudi oba trenerja. "Fanta sta pametna, poznata košarko in sistem, kako se sestavlja ekipe, tako, da mislim, da sta sestavila dokaj enakovredni moštvi. Obeta se nam zanimiva borba," je sporočil Sagadin, ki je dobil največ glasov spletnih uporabnikov, Aleš Pipan pa je dodal: "Oba dobro vesta kaj ekipa potrebuje in sta dokaj realno razdelila moči na obe strani, zdaj pa je vse na igralcih, da pokažejo kaj znajo, odigrajo čim bolje in se vsi potrudijo za čim boljši spektakel."

VIR: KZS

FOTO: KZS/www.alsefevzer.com 

Iskanje