Mlada igralca, Lekič in Čosič, še naprej v Elektri

ELE 20. maj, 2009
219
Mlada igralca, Lekič in Čosič, še naprej v Elektri

Po zaključku tekmovanj v sezoni 2008/09 za ekipo Elektro Esotech, v kateri je ekipa z uvrstitvijo v finale Pokala Spar dosegla največji uspeh v več kot 60-letni zgodovini kluba, so igralci odšli na zaslužen odmor, medtem ko je vodstvo kluba že pričelo z aktivnimi pripravami na novo tekmovalno sezono. Na redni skupščini kluba je staro-novi predsednik Darko Lihteneker že podpisal prvi pogodbi za igranje ...


LEKIČ IN ČOSIČ TUDI V PRIHODNJE V EKIPI ELEKTRE ESOTECH

Po zaključku tekmovanj v sezoni 2008/09 za ekipo Elektro Esotech, v kateri je ekipa z uvrstitvijo v finale Pokala Spar dosegla največji uspeh v več kot 60-letni zgodovini kluba, so igralci odšli na zaslužen odmor, medtem ko je vodstvo kluba že pričelo z aktivnimi pripravami na novo tekmovalno sezono. Na redni skupščini kluba je staro-novi predsednik Darko Lihteneker že podpisal prvi pogodbi za igranje v članski ekipi in sicer z domačima mladima igralcema Branetom Lekičem in Denisom Čosičem.

Brane Lekič je domači 18-letni in 206cm visoki igralec na poziciji krilnega centra, ki je igral za vse tekmovalne selekcije Košarkarskega kluba Elektra. V zadnjih letih se je redno uvrščal v reprezentančni izbor v svoji starostni skupini, nazadnje je bil član slovenske moške mladinske reprezentance, ki je bila lansko leto prvak na evropskem prvenstvu divizije B. V sezoni 2008/09 je Brane Lekič v 1. delu Lige UPC za ekipo Elektre Esotech zaigral kar na 21 tekmah, kjer je v povprečju igral dobrih 14 minut na tekmo ter v povprečju dosegel 2 skoka na tekmo in v povprečju prispeval 2,7 točke na tekmo. V Ligi UPC za prvaka je na 13 tekmah igral v povprečju 10 minut in dosegel v povprečju 1,4 točke. Na finalnem turnirju Pokala SPAR je zaigral na vseh treh tekmah. Brane Lekič in Košarkarski klub Elektra sta se dogovorila za 4 letno sodelovanje.

19-letni organizator igre Denis Čosič je prav tako igral za vse mlajše selekcije kluba. V sezoni 2008/09 je na 6 tekmah rednega dela Lige UPC igral v povprečju dobre 3 minute, na 3 tekmah Lige UPC za prvaka pa je igral v povprečju skoraj 4 minute na tekmo. Kot igralec članske ekipe se je udeležil finalnega turnirja Pokala SPAR. Denis Čosič in Košarkarski klub Elektra sta se dogovorila za 4 letno sodelovanje.

Foto: Andrej Veternik

Iskanje