Memorial Matjaža Natka

ELE 23. avgust, 2024
518
Memorial Matjaža Natka

Tudi letos tradicionalni Memorial Matjaža Natka


Matjaž Natek je v Šoštanju in okolici dobro poznan. Bil je ravnatelj osnovne šole Biba Rock, predsednik krajevne skupnosti Šoštanj, prav tako pa je vodil ali sodeloval v mnogih društvih in klubih. Še posebej velika pa je bila njegova ljubezen do košarke. Najprej je okusil slast te lepe igre kot igralec in bil pri tem zelo uspešen. Kmalu pa se je posvetil drugim funkcijam v klubu. Dolga leta je kot trener vodil različne ekipe v Šoštanju in bil vedno na voljo pri organizaciji dela v klubu. Po potrebi je bil tudi predsednik, čeprav je najraje deloval v ozadju in urejal stvari v korist košarke in njegove Elektre.

Leta 1997 je izdal knjigo Mojih...naših...50 let košarke v Šoštanju v kateri je opisoval zgodovino kluba skozi njegove oči. Marsikateri starejši ljubitelj košarke se bo našel v njej ali prepoznal na slikah, ki jih je Matjaž hranil v svojem obsežnem osebnem arhivu. Knjiga je med lokalnimi ljubitelji košarke zelo priljubljena in iskano čtivo. 

Zaradi velike vloge Matjaža Natka v lokalni košarki, se je vodstvo kluba v sezoni 2004/05 odločilo, da organizira spominski memorial z njegovim imenom. To tradicijo ohranjamo še danes in je Memorial Matjaža Natka prerasel v osrednjo prireditev KK Elektra. 

Letošnji memorial bo potekal 13. in 14. septembra v Športni dvorani v Šoštanju. 

Razpored:

petek

       18.00    Slovan: Vrani Vransko

       20.00    Elektra: Celje

na otvoritvi sodeluje Pihalni orkester Zarja Šoštanj

sobota:

         18.00   tekma za tretje mesto

         20.00   tekma za prvo mesto

          podelitev pokalov

Med počasom se bodo predstavile naše šole U12.

 

Vabljeni!

Slika je iz podelitve pokalov na lanskem turnirju.

Iskanje