Med vikendom vse mlajše selekcije na parketu

ELE 28. oktober, 2014
237
Med vikendom vse mlajše selekcije na parketu

Minuli vikend naša članska zasedba ni imela tekme, saj tekmo tretjega kroga odigrala že med tednom, zato pa so na delu bile mlajše selekcije U19, U17, U15U13 in tudi U11.


Mladinska selekcija U19, ki jo vodi Jernej Kobale, je odigrala tekmo v goste pri ekipi AKK Branik v Mariboru. Domačini, ki v tej sezoni še niso izkusili slasti zmage, so v tekmo krenili odločni, da to dejstvo spremenijo in tako so po odlični prvi četrtini vodili z 19:11. šoštanjčani so v drugi četrtini bolje izpolnjevali zahteve trenerja in pred odhodom na odmor izid znižali na -4. V drugem delu tekme pa se je le izkazala kvaliteta gostov, ki so iz minute v minuto prevzemali pobudo na parketu in še enkrat več dokazali, da so težko premagljivi. Z igro so navdušili predvsem Grega Bukovič s 16 točkami in brata Kosi, ki sta skupaj dosegla 36 točk. Maribor tako še vedno ostaja brez zmage, Elektra pa se bo 09.11.2014 ob 18.00 uri v domači dvorani v šoštanju pomerila z ekipo Helios Domžale A za drugo mesto v skupini. 


Komentar trenerja Kobaleta: "Tekmo so začeli nekoliko nezbrano. Nasprotniku smo pustili, da iz naših napak doseže nekaj lahkih košev, a smo se hitro pobrali in nadaljevali tako kot znamo. Pohvalil bi Bukoviča in brata Kosi, ki so pokazali zares izjemno predstavo. Zdaj nas čaka domača tekma proti Heliosu, ki bo odločala o tem, kdo bo v skupini zasedel drugo mesto. Vabim vse starše in navijače, da nas pridejo spodbujat in da skupaj dokažemo, da je šoštanj zares pravo košarkarsko mesto."


AKK Branik : Elektra šoštanj 67:73 (19:11, 19:23, 12:16, 17:23)

Strelci za Elektro: Kosi J. 21, Bukovič G. 16, Kosi T. 15, špegel 9, Stropnik in Rojnik po 4, Praunseis in Omladič po 2

 

 

Kadeti U17, ki igrajo pod taktirko Dušana Maličeviæa, so odigrali veliki derbi v domači dvorani proti ekipi Slovan A. Po porazu v Ljubljani so si igralci Elektre želeli vrniti ponos na domačem parketu in tako so napovedali borbo za vsako žogo do zadnje minute. Na tribunah se je zbralo kar nekaj navijačev, ki so ustvarili pravo košarkarsko vzdušje, kar je seveda bilo več kot dobrodošlo za tekmo takšnega kova. Bolje so začeli gostje in po prvi četrtini vodili za 4 točke, a so v drugih desetih minutah zadeve bile povsem drugačne. Z nekaj hitrimi protinapadi in odličnim kombiniranjem v napadu je Elektra rezultat povsem obrnila sebi v prid in na odmor so odšli s 7 točkami prednosti. Slovan seveda slovi kot odlična košarkarska šola, zato je bilo jasno, da še zdaleč ni nič odločeno. Tako so v drugem polčasu spet bolje začeli gostje, ki so v zadnjo četrtino vstopili samo še z 2 točakam zaostanka. V zadnjih minutah tekme pa je domačinom zmanjkalo moči in koncentracije in tekma jim je spolzela iz rok. Na razočaranje domačih navijačev so kadeti žal tekmo izgubili, a s samo igro v prvih treh četrtinah domači trener ni bil nezadovoljen. Elektra se je z osvojenim drugim mestom v skupini uvrstila v nadaljnje tekmovanje in se bo borila za igranje za najvišja mesta v ligi.


Izjava trenerja Maličeviæa: "V pravi prvenstveni tekmi in odličnem vzdušju, ki so ga ustvarili številni domači in gostujoči navijači, smo tekmo začeli nervozno in premehko, predvsem v igri 1-1. V nadaljevanju smo se sprostili in povedli tudi za 10 točk, vendar v drugem polčasu storili preveč napak in tekmo izgubili. Upam da so moji igralci, ki jim ne morem očitati ničesar, spoznali, da se tekma igra 40 min in da je dober en polčas premalo za zmago! Skupaj z ekipo Slovana smo se uvrstili v drugi del tekmovanja, kjer se bomo še 2-krat pomerili!"


Elektra šoštanj : Slovan A 71:77 (18:22, 21:10, 19:24, 13:21)

Strelci za Elektro: Omladič 17, Praunseis 11, Skorenšek 9, Kosi T. 8, Marolt, Stropnik, Jurko 7, Rojnik 5

 

Selekcija starejših pionirjev U15 se je doma pomerila z ekipo Keleja. Trener Tomaž Herman se je s skupaj s fanti odločen v tej sezoni uvrstiti v prvo ligo, kar so nazorno pokazali že v prvi četrtini, ki so jo dobili s 25:6. V nadaljevanju so ob boljši rotaciji vseh igralcev brez težav zmagali in tako brez poraza v svoji skupini osvojili prvo mesto. Zelo razpoložena sta bila Ojsteršek s 33 točkami in Kresnik s 23 točkami.

 

Izjava trenerja Hermana po tekmi: "Kot vse tekme do sedaj v prvem delu je tudi ta minila v znamenju naše ekipe. Fantje so goste iz Celja nadigrali v vseh košarkarskih prvinah. še posebej dobro sta tokrat odigrala Ojsteršek Vid in Kresnik Primož." 


Elektra šoštanj : Keleja 93:41 (25:6, 19:16, 28:7, 21:12)

Strelci za Elektro: Ojsteršek 33, Kresnik 23, Kikec 9, Kučis in Zager po 8, Koren 6, Cerar 4, Borišek 2


Povratno tekmo 2. kroga mini pokala špar so naši pionirji U13, ki jih vodi Mile Čepin, odigrali v soboto pred domačimi gledalci. Tekma ni imela bistvenega pomena, saj je Zagorje doma tekmo dobilo s kar 40 točkami razlike. Tudi tokrat so veliko višji in močnejši igralci KD Zagorja brez težav prednjačili v vseh elementih igre in tako se je tudi ta tekma končala z visoko prednostjo gostov. Trener domačih je bil zadovoljen s prikazano borbo in dinamiko igre.


Izjava trenerja Čepina: "Žal proti starejšim in močnejšim fantom iz Zagorja nismo mogli konkurirati kot bi si marsikdo želel, a mislim, da smo lahko ponosni na naše fante in da bodo v naslednjih letih še pokazali kaj znajo in zmorejo."

 

 

Prvo letošnjo prijateljsko tekmo pa so odigrali tudi fantje U11 selekcije, ki jih vodi Miško Cilenšek. Tekmo so odigrali v gosteh proti KK Griže, za Elektro pa so nastopili: Tilen Verbič Kovačič, Rok Hudournik, Tadej Ovčar, Filip Ocvirk, Filip Razdevšek, Vid Borišek, Žiga Miklavžina, Nace Lesnjak Notersberg, šimen Jelen, Lovro Glojek in Vid Božičevič.

 

rez KK Griže – KK Elektra  38-63 (12-16, 9-13, 10-15, 7-19)

                           

Iskanje