Med vikendom so bile na parketu vse mlajše selekcije vključno z najmlajšimi iz šole košarke

ELE 1. december, 2014
240
Med vikendom so bile na parketu vse mlajše selekcije vključno z najmlajšimi iz šole košarke

Minuli vikend so se prav vse mlajše selekcije kluba potile na parketu. Najmljaši so v soboto odigrali prijateljski turnir šol košarke, mlajši pionirji so bili na turnirju v Zagorju, pionirji so gostili ekipo Miklavža, kadeti so doma igrali proti veliki Union Olimpiji, mladinci pa so gostovali v šentjurju.


Vikend se je začel s košarkarsko poslastico - kadetsko tekmo med Elektro in Olimpijo. Zbralo se je kar lepo število navijačev tako ene kot druge ekipe in vzdušje v dvorani je bilo izjemno. Spremljali smo obračun našega trenerja Maličeviæa in našega nekdanjega trenerja Mravljaka, uspešnejši pa je bil slednji. Olimpija je skozi celotno srečanje držala korak pred domačo zasedbo in na koncu zasluženo slavila z visoko prednostjo 17 točk. Naši fantje so se borili po najboljših močeh, a je mednarodno pisana zasedba Olimpije bila pretrd oreh.

Čestitke fantom za borbo in željo! Glave gor! Sezone še ni konec!


Izjava trenerja Maličeviæa:"Tekma je bila po pričakovanjih težka. Gostje so začeli zelo sproščeno mi pa premehko v obrambi, v napadu pa boječe in nepovezano. Čestitke Olimpiji za zmago. še vedno smo v igri in verjamem da bomo strnili vrste, ter pokazali boljšo igro."


Elektra šoštanj : Union Olimpija 65:82 (15:28, 11:19, 15:16, 24:19)

Strelci za Elektro: Stropnik 24, Rojnik 14, Skorenšek 9, Kosi T. 7, Marolt 5, Praunseis 3, Ivenčnik 2, Omladič 1


V telovadnici Partizan se je med tem odvijal prijateljski turnir za naše najmlajše košarkarje iz šol košarke in sicer:


U-9  l. 2006 in mlajši

BELI – MODRI          12-16 

Sodnik: Cilenšek


BELI (šoštanj, šmartno, Ve) – vodja ekipe Bajramlič : Jakob Reberšak, Gregor Aleksič Kladnik, Jaša Janžovnik, Nej Kodrun, Enej Ibrahimovič, Miha Princl, Jure Bernjak, Mitja Vončina, Tadej Vončina, Jane Knez, Tadej Cimperc. (11)


MODRI (Livada) – vodja ekipe Kremer : Isak Hankič, Jaka Mernik, Lev Sekulič, Tit Maličevič,  Andrija Mitrovič, Vid Kotnik, Tijan Felicijan, Žan Pajk. (8)


U-10

BELI – MODRI          55-38 

Sodnik: Cilenšek 


BELI (šoštanj, šmartno) vodja ekipe Cilenšek: Luka Božič, Vid Turinek, Tibor Jakob, Rok Marinšek, Aljoša Pečnik, Andraž Holešek, Domen Oskar Koler, Gal Janžovnik, Jan Cukjati, Marko Rakun, Maj Jezernik, Gal Golob, Tadej Kumer. (13)

 

MODRI (Velenje) vodja ekipe Bajramlič: Ana Stvarnik, Nik Dolničar, Tadej Cimprec, Rok Kastelic, Lan Sulejmanovič, Deen Memič, Tadej Huselja, Patrik šegula. (8)

Na tekmah je nastopilo 40 otrok!!


V nedeljo so starejši pionirji po preseneljivo dobri predstavi ekipe Miklavž na koncu le uspeli slaviti. Gostje so skozi celotno srečanje imeli več od igre, a so na koncu popustili, kar so domači znali izkoristiti in z odlično igro tako v napadu kot v obrambi v zadnji četritini narediti delni izid 18:4.


Izjava trenerja Hermana:"Tokratni nasprotnik se je glede na dosedanje rezultate presenetljivo izkazal za izredno žilavega. Hkrati je potrebno reči, da je k temu pripomogla naša nezbranost. Vendar so fantje kljub vsemu v četrti četrtini strnili svoje vrste, jo dobili z rezultatom 18:4 in tako osvojili nov par točk."

 

 ČESTITKE FANTOM ZA ZMAGO!!!

Elektra šoštanj : Miklavž 64:60 (14:20, 20:17, 12:19, 18:4)

Strelci za Elektro: Ojsteršek 31, Kresnik in Kikec po 10, Rotovnik in Kučis po 5, Cerar 3


Ob 17.00 uri je sledila še tekma mladincev, ki so gostovali pri Tajfunu v šentjurju. Elektra je veljala za favorita za zmago, a se Tajfun v tekmo ni podal z belo zastavo. Po polčasu so tako domači celo vodili za točko, a so gostje v drugem delu le pokazali več od igre in na koncu slavili s 77:68.


Izjava trenerja Kobaleta:"Čestitam fantom za drugi polčas. Odigrali smo ga tako kot znamo in popravili zaostanek iz prvega dela. Pohvalil bi Jana Kosija, ki je odigral najbrž svojo najboljšo partijo letos."


Tajfun šentjur : Elektra šoštanj 68:77 (14:22, 21:12, 19:24, 14:19)

Strelci za Elektro: Kosi J. 27, Bukovič G. 16, špegel 11, Stropnik 9, Rojnik in Purnat po 6,  Babajič 2  

Iskanje