Med vikendom odigrane tekme mlajših selekcij

ELE 11. november, 2014
221
Med vikendom odigrane tekme mlajših selekcij

V soboto dopoldan so se na parketu podili igralci selekcije U13 na ligaškem turnirju v šD šoštanj in s turnirja odnesli polovični izkupiček. Po turnirju je sledila tekma kadetov, ki so se pomerili z mariborčani in jih tudi ugnali. V nedeljo poraza selekcij U15 in U19.


Kar nekaj tekem se je minuli vikend odvilo v domači dvorani v šoštanju. Kot prvi so na parket stopili naši pionirji (U13), ki jih vodi Mile Čepin. Pionirji v ligi igrajo turnirski sistem, zato so poleg domače ekipe v šoštanju bili tudi igralci Hopsov Polzela in Pingvinov Ljubljana. Kot prvi so se med seboj pomerili Elektra in Hopsi. Domači so po skromni prvi četrtini (2:2) v nadaljevanju povsem dominirali v igri in brez težav uprizorili zmago s 45:7. Sledila je tekma Hopsov in Pingvinov, na kateri so slavili slednji s 65:12. Kot zadnji so se na parketu pomerili domači z gosti iz Ljubljane. Precej višji in fizično močnejši Pingvini so bili pretežek zalogaj za naše pionirje, ki so izgubili tekmo s 18:60.

Izjava trenerja Čepina:"Borili smo se po svojih najboljših močeh. Želeli smo iztržiti čim lepši rezultat pred domačimi gledalci in mislim, da nam je to v veliki meri tudi uspelo. Vesel sem, da so se fantje borili in da so predvsem uživali v košarkarski igri."

 

Elektra šoštanj : Hopsi Polzela 45:7 (2:2, 15:3, 18:0, 10:2)

Hopsi Polzela : Pingvini Ljubljana 12:65 (2:15, 0:19, 1:13, 9:18)

Elektra šoštanj : Pingvini Ljubljana 18:60 (1:14, 6:17, 2:13, 9:16)

 

Ob 14.30 se je v športni dvorani šoštanj začela tekma selekcij U17 (kadeti). Domači trener Duško Maličeviæ je pred tekmo napovedal trd boj pod obema košema, a bil trdno prepričan, da bosta dve točki ostali doma. Elektra je tekmo začela disciplinirano in organizirano, a je nasprotnik bil boljši v zaključkih in zadel več metov z razdalje, ter tako na prvi odmor odšel s prednostjo dveh točk. Tudi v drugi četrtini je sreča bila na strani gostov, saj so večkrat zadeli iz neizdelanih akcij, domači pa so grešili z različnih položajev. Vseeno so domači dobili drugo četrtino in na polčas odšli z dvema točkama prednosti. V drugem polčasu so domači upravičili vlogo favorita in z izjemno igro v obrambi do konca tretje četrtine naredili 15 točk prednosti. Med zadnjim odmorom je domači trener svoje varovance spodbujal k še višji rezultatski razliki z željo, da nasprotnikom uidejo na +20, a je koncentracija Elektrinih igralcev padla, kar je nepopustljivim mariborčanom dopustilo, da se približajo na -6.

 

Izjava trenerja Maličeviæa:"Mislim, da smo zasluženo zmagali, čeprav na koncu razlika ni bila takšna kot smo pričakovali. Premoremo še veliko rezerv, kar je pozitivno, saj imamo priložnost, da našo igro skozi sezono še nadgradimo. Čestitke fantom za zmago, čestitam pa tudi gostom za 11 zadetih trojk!"

 

Elektra šoštanj : Maribor Nova KBM A 81:75 (19:21, 23:19, 29:16, 10:19)

Strelci za Elektro: Kosi T. 21, Skorenšek 16, Stropnik 12, Marolt 9, Praunseis 9, Rojnik 6, Omladič 5, Jurko 3


V nedeljo sta tekmo odigrali selekciji U15 in U19. Starejši pionirji, ki jih vodi Tomaž Herman, so gostovali v Laškem pri ekipi Zlatorog. V tekmo so krenili zelo odločno in v pevem polčasu presenetili vse prisotne v dvorani Tri lilije. Bili so boljši nasprotnik in na odmor so več kot zasluženo odšli s 6 točkami prednosti. Tretja četrtina je bila zelo izenačena. Na trenutke so pobudo prevzemali domači, a je Elektra nadaljevala z zanesljivo igro v napadu, ter atko uspela obdržati nekaj točk prednosti. A zadnja četrtina je bila žal za naše fante neuspešna. Po nekaj izgubljenih žogah in hitrih protinapadih gostiteljev, se je rezultat obrnil in po vodstvu skozi prvih trideset minut se je Elektra znašla v zaostanku. Ob zaključku je koncentracija naših fantov popustila in na koncu so slavili igralci Zlatoroga Laško z izidom 63:58.


Izjava trenerja Hermana:"Po nezanimivem 1. delu tekmovanja smo zdaj v 2. delu v skupini s prvoligaši. Na prvo tekmo smo odšli v goste ekipi Zlatoroga, kjer smo se predstavili v dokaj dobri luči. Na momente smo celo dominirali in dvakrat celo imeli dvoštevilčno prednost. Žal je v ključnih trenutkih odločil skok domače ekipe, ki je bila v povprečju precej višja od naše, ter žoga ali dve, ki je v ključnih trenutkih bila dosojena domačinom. Pohvalil bi celotno ekipo za pristop in pogum!"

Zlatorog Laško : Elektra šoštanj 63:58 (7:10, 18:21, 15:13, 23:14)

Strelci za Elektro: Ojsteršek 23, Kikec in Kresnik 12, Rotovnik 6, Cerar 5 


V večernih urah je v domači dvorani v šoštanju sledila še tekma mladinske selekcije U19, katero vodi Jernej Kobale, sicer pomočnik glavnega trenerja članske zasedbe Rajmunda Rituperja. Tokratni nasprotnik je bila ekipa Helios iz Domžal, ki je tekmo začela veliko bolje od domače Elektre in po prvih desetih minutah vodial za 8 točk. V drugi četrtini so igralci domače ekipe uspeli realizirati napotke trenerja in rezultat se je na hitro obrnil. Na polčas je Elektra odšla s točko prednosti. Tretja četrtina je spet povsem pripradla gostom. Dobro so odigrali v obrambi in zadevali so tudi težke mete. Sledila je izključitev domačega trenerja, ki si je s pripombami na sojenje sodnikov na hitro prislužil dve tehnični napaki, ki pomenita izključitev. Tekmo je tako na domači klopi v nadaljevanju odvodil tehnični vodja kluba Franc Vah, ki se je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami z delom v klubu hitro vklopil v vlogo trenerja in tekmo pripeljal do konca. Žal našim fantom na koncu ni uspel preobrat in gostje so zmagali z 58:72.

 

Izjava trenerja Kobaleta:"Po slabem začetku smo v drugi četrtini odigrali kot znamo, a je koncentracija padla v drugem polčasu. Preveč smo imeli nihaj v igri in nikakor nam ni uspelo konstantno držati svoje igre. Žal smo izgubili in tako osvojili tretje mesto v skupini. Najbolj sta se izkazala Kosi Jan s 17 točkami in mladi Andraž Stropnik s 14 točkami."


Elektra šoštanj : Helios Domžale A 58:72 (13:21, 21:12, 13:23, 11:16)

Strelci za Elektro: Kosi J. 17, Stropnik 14, špegel 13, Praunseis 5, Omladič 4, Kosi T. 2, Bukovič G. 2, Purnat 1

 

Iskanje