Maribor ostaja tradicionalno neugoden nasprotnik za Elektro

ELE 15. december, 2013
176
Maribor ostaja tradicionalno neugoden nasprotnik za Elektro

Elektra ima z Mariborom v zadnjih letih res slab izkupiček (sedaj že 5 zaporednih zmag Maribora v medsebojnih dvobojih). Elektra je tekmo izgubila v 3. četrtini, predvsem zaradi nezbranosti v obrambi. Zadnjo četrtino je Elektra odigrala veliko bolje, se približala na -5, a za kaj več je zmanjkalo moči. 



LIGA TELEMACH, 9. KOLO:  

MARIBOR NOVA KBM : ELEKTRA šOšTANJ 79:68

(19:18, 21:19, 27:13, 12:18)
Gavriæ 19 (7 skokov), šarkinoviæ 18; Vasiæ 23, Brčina 18.

              POSNETEK TEKME               

Na derbiju z dna razpredelnice Lige Telemach so košarkarji Maribora Nove KBM dosegli tretjo zmago v sezoni in tako prekinili niz treh porazov. Hkrati so na lestvici prehiteli Elektro, ki je imela pred tekmo enako razmerje zmag in porazov, potem ko je najprej izgubila šest tekem v nizu, v zadnjih dveh tednih pa premagala oba svoja tekmeca.  

Mariborčani so vprašanje zmagovalca rešili v tretjem delu igre. Do tedaj je bila tekma izenačena, nato pa so gostitelji naredili delni izid 14:2 in od rezultata 44:42 prišli na 58:44. Razliko so do konca tretje četrtine povišali na 67:50. V zadnjem delu so se šoštanjčani približali na 71:66, vendar so Mariborčani še pravočasno odgovorili z dvema zaporednima košema in se tako izognili dramatični končnici.  

Pri Mariboru je pet igralcev doseglo dvomestno število točk - največ Ilija Gavriæ (19, met za dve točki 9:12, 7 skokov) ter Elvis šarkinoviæ (18, trojke 3:4), pri Elektri pa sta izstopala Nikola Vasiæ s 23 točkami in Drago Brčina (18).  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Igor Kuzma, trener Maribora Nove KBM:
"Za nami je zelo težka tekma. Veseli smo, da se na božično-novoletni odmor podajamo z zmago. Želel bi čestitati mojim igralcem, ki so pustili srce na terenu. Posebej dobro smo odigrali v tretji četrtini. Tekmo je odločila obramba. Sedaj se lahko z večjim optimizmom podajamo v drugi del tekmovanja."
 

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Tekmo je odločila tretja četrtina, ki so jo Mariborčani odigrali res izjemno. Mi smo se v nadaljevanju sicer približali na pet točk zaostanka, a nam je nato zmanjkalo moči."   

Iskanje