Lokalni derbi pripadel gostom

ELE 8. februar, 2015
227
Lokalni derbi pripadel gostom

Včeraj, v soboto 07.02.2015, se je v šD šoštanj odvijala tekma 17. kola Lige Telemach. šlo je za lokalni derbi med Elektro in Hopsi. Polne tribune in odlična košarkarska atmosfera so ob pestrem dogajanju na parketu upravičili veliko rivalstvo dveh lokalno uspešnih prvoligaških ekip. Preberi več.


Derbi, ki vselej postreže z razburljivo tekmo, je tudi tokrat še pred začetkom srečanja dvigal temperaturo v dvorani v šoštanju. Oba tabora se zelo dobro poznata in tako je bilo za oba trenerja težko kakorkoli presenetiti. Tekmo so bolje odprli gostje, ki so zaigrali neobremenjeno, saj se nahajajo na sredini ligaške lestvice. Nasprotno od tega je Elektra zasidrana na dnu lestvice, zato je več pritiska bilo na ramenih mladih in manj izkušenih domačih igralcih. Po začetnih 2:11 se je domača vrsta sprostila in zaigrala nekoliko bolje. Kljub temu se je prvih 10 minut končalo z izidom 14:26. Tudi v drugi četrtini so bili bolj razigrani gostujoči igralci, ki so predvsem uspešno izvajali proste mete. Le-teh so v prvem polčasu izvedli kar 20 (18 zadetih), kar jim je tudi prineslo visoko prednost. Pri domačih je bil izjemno razpoložen Aldin Hasiæ, ki je zadel svoje prve štiri mete (2 trojki), a so mu sodniki hitro dosodili 3 osebne napake, zaradi česar ga je domači trener Kobale bil primoran povleči na klop. Na polčas sta ekipi odšli z rezultatom 26:46 in vse je kazalo na lahko zmago Hopsov. V 3. četrtini so se domači igralci nasprotnika lotili bolj čvrsto in samozavestno in visok zaostanek je iz minute v minuto kopnel. Levji delež k temu je prispeval predvsem šele 18-letni Kaj špegel, ki je z vstopom v igro domačim vnesel veliko dodatne energije in igra je tako v napadu kot v obrambi bila uspešnejša. Elektra je 3. četrtino dobila z izidom 23:15 in domači gledalci so začutili priložnost, da se njihova ekipa vrne v igro. V zadnjih desetih minutah je domačim, na krilih Zagorca in Malusa, uspelo priti na vsega pet točk zaostanka a je ob nekaj napakah gostom ponovno uspelo ustvariti višjo prednost. Spet je bil najbolj razigran nekdanji reprezentat Slovenije Goran Jagodnik, ki je dosegel dvojni dvojček 25 točk in 12 skokov. Na koncu so gostje žal uspeli premagati Elekto z 12 točk prednosti.


Jernej Kobale, trener Elektre šoštanj:

"Prvega polčasa ne bom komentiral. V nadaljevanju smo zaigrali tako kot znamo. Napravili smo priključek, a nam preobrat ni uspel. Pohvalil bi mladega špegla, ki je igral izvrstno."


Elektra šoštanj : Hopsi Polzela 66:78 (14:26, 12:20, 23:15, 17:17)

Strelci za Elektro: Malus 16, Hasiæ 13, Zagorc in Brčina po 8, Kosi J. 7, špegel 6, Bajramliæ 5, Lekiæ 2, Bukovič G. 1.


Naslednja tekma Elektre bo prihodnjo soboto v Rogaški Slatini, ko se bodo podali na eno najtežjih gostovanj v ligi Telemach.


VABLJENI OGLEDU !!!

Iskanje