Ljubljanski dvokorak v finale?

ELE 17. maj, 2006
230
Ljubljanski dvokorak v finale?
Geoplin Slovan se je do polfinala 1. A SKL sprehodil brez poraza, kakovost pa je pokazal tudi v prvi tekmi polfinala. Bo četa Aleša Pipana še tretjič v osmih dneh ugnala Elektro in si tako drugič zapored ...

Sportal; 16.5.2006, 22:35   

Ljubljanski dvokorak v finale?


Ljubljana - V sredo bosta na sporedu povratni tekmi polfinala slovenskega prvenstva v košarki. Union Olimpija in Geoplin Slovan sta v soboto brez večjih težav upravičila vlogo favorita. Si bosta ljubljanska kluba finale zagotovila že po dveh tekmah?

Geoplin Slovan se je do polfinala 1. A SKL sprehodil brez poraza, kakovost pa je pokazal tudi v prvi tekmi polfinala. Bo četa Aleša Pipana še tretjič v osmih dneh ugnala Elektro in si tako drugič zapored zagotovila finale DP? Sodeč po odlični formi in nepremalgljivosti gre pričakovati, da bo štajerski trener na ljubljanski klopi izbrance z dvokorakom popeljal do načrtovanega finala.

Podoben scenarij sanjajo tudi pri državnih prvakih. Olimpija je po kopici težav in nihanjih v soboto le strnila svoje vrste, pokazala zobe in zanesljivo premagala Helios. A Domžalčani so v tej sezoni že presenetili zeleno-bele, zato bo v dvorani Komunalnega centra vsekakor zanimivo. Že sedaj pa je jasno, da bodo branilci naslova igrali brez nesojenega kapetana Saša Ožbolta, ki ima znova težave s kolenom.

Tekma v Šoštanju se bo začela ob 18.30, v Domžalah pa ob 19.00.

 


 
 
Državno prvenstvo:

 

Polfinale, drugi tekmi:

18.30: Elektra Esotech - Geoplin Slovan
19.00: Helios Domžale - Union Olimpija

Iskanje