Liga za prvaka tik pred začetkom

ELE 19. marec, 2011
201
Liga za prvaka tik pred začetkom

Na novinarski konferenci v City hotelu so se pred začetkom Lige Telemach za prvaka, katere prvi krog bo na sporedu že v soboto, 19. marca, zbrali trenerji osmih najboljših ekip na Slovenskem. Vsi zatrjujejo, da so ekipe izenačene in, da bodo storili vse, da zadovoljijo ciljem, ki so si jih zadali.


IZJAVE PRED ZAČETKOM LIGE ZA PRVAKA!

Aleš Antauer, predsednik Združenja klubov Lige Telemach:

"Najboljšim šestim ekipam rednega dela Lige Telemach se priključujeta odlični ekipi, Krka in Union Olimpija, ki jima čestitam za zelo dobre predstave v evropskih tekmovanjih in Ligi NLB in, ki sta v tem regionalnem tekmovanju izborili toliko zmag, da bomo lahko Slovenci v naslednji sezoni računali na bistveno večje število ekip v njem. Veseli me, da nam je tekmovalni sistem omogočil, da je v rednem delu Lige Telemach priložnost za igro dobilo več mladih košarkarjev, ki pa bodo morali tisto, kar so se naučili, prikazati zdaj, ko gre zares. Čakajo nas tudi neposredni prenosi na TV Slovenija, ki bo ponudila šest tekem Lige Telemach za prvaka, dve ali tri polfinale in vse finalne obračune. Vsem trenerjem in njihovim ekipam želim uspešne igre ter dobre tekme, vsem skupaj pa čim več gledalcev."

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:

"Na začetku sezone smo imeli obilico smole s poškodbami, na koncu pa več sreče, uigrali smo se in prišli v Ligo Telemach za prvaka. Že tri leta zapored smo novinci, najprej smo iz 2. SKL prišli v 1. B SKL, nato v Ligo Telemach, zdaj pa smo novinci v Ligi za prvaka. Bojim se, da to ne bi bilo preveč za nas, a obenem upam na dobre igre. V Maribor smo pripeljali Sašo Mučiæa, ki nas bo okrepil na igralnem mestu krilnega centra, hoteli pa smo se želeli še dodatno okrepiti, a se žal ni izšlo. V klubu verjamemo igralcem, igralci pa vsem nam in vsi delamo na tem, da v štajersko prestolnico vrnemo dobro košarko."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Pri Elektri šoštanj smo presegli pričakovanja pred začetkom sezone, zato Ligo Telemach za prvaka začenjamo neobremenjeni. Na vsaki tekmi bomo ciljali na zmago, začenši s prvim krogom v Tivoliju, kjer nam bo nasproti stala Union Olimpija. Vesel sem, da smo po velikih težavah s poškodbami in boleznimi spet v popolni postavi in sem optimist pred nadaljevanjem, kjer pričakujem še boljše igre kot do zdaj."

Tonči Mašina, trener Hopsov Polzele:

"Na vsaki tekmi mroamo poskušati igrati tako, kot smo v rednem delu in prikazati veliko resnosti. Imamo režim dela, ki zahteva veliko mero discipline in odgovornosti, kar povzroča dodaten pritisk. Moj osebni cilj je, da smo do konca osredotočeni na dobre igre in, da na parketu poskušamo storiti vse za zmago. Mislim, da je naš realen domet med petim in osmim mestom, vse, kar bi bilo več, pa bi bil nadpovprečno dober rezultat."

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Pred Ligo za prvaka smo si, kot na začetku sezone, zadali določene cilje, a še vedno delamo na dolgi rok, saj smo z večino igralcev skupaj šele leto dni, zaradi česar ne čutimo nobenega posebnega pritiska. Kljub temu bomo na vsaki tekmi šli na zmago. Vse ekipe, ki nam bodo stale nasproti, spoštujemo, obenem pa si medsebojno zaupamo, zato se tudi, poleg finančnega stanja, ki nam to ne omogoča, nismo okrepili. Jaz verjamem v to ekipo in menim, da lahko marsikoga presenetimo. Povsem samoumevno je, da je za tako mlado ekipo vsaka tekma v Ligi Telemach za prvaka gromozanski motiv - kot, da gre na vsakem dvoboju za olimpijske igre. Tako bomo vse tudi jemali."

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"Vsem ekipam čestitam za uvrstitev v Ligo Telemach za prvaka, Krki in Unionu Olimpiji pa za vse predstave v tej sezoni. Naše želje in ambicije segajo na prva štiri mesta, kar bo zagotovo težko, saj so vse ekipe zelo dobre in izenačene, zato bomo morali prikazati zelo kakovostne igre. Vsem skupaj želim srečo in čim manj poškodb."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Čestitke Krki in Unionu Olimpiji, ki sta z izredno dobrimi predstavami omogočile, da ima Liga za prvaka še večji smisel. V Laškem Ligo Telemach za prvaka začenjamo z mešanimi občutki - zaradi iger v rednem delu smo lahko zadovoljni in neobremenjeni, po drugi strani pa moramo biti previdni, saj vemo, da ti mladi igralci še niso bili v taki situaciji, ko odloča vsaka tekma, ali pa kar vsaka žoga. Delamo kakovostno, smo pripravljeni in mislim, da se bo izteklo, kot to tudi pričakujemo, to je uvrstitev v Ligo NLB."

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

"Tudi jaz bi najprej čestital vsem, ki so se dobro odrezali v rednem delu Lige Telemach, še posebej Alešu Pipanu za izvrstne predstave Zlatoroga in pa tudi Krki, ki ima izredno sezono. Te še ni konec, v igri sta namreč še dve lovoriki, ki si jih želimo osvojiti. Velikega stika s klubi, ki nam bodo stali nasproti, razen tekem v Pokalu Spar, nismo imeli, smo pa v škofji Loki dobili opozorilo, da vsi trdo delajo in, da slabe ekipe ni. Cilj je le en, to je naslov prvaka, zavedamo pa se, da bo to vse prej kot lahko, zato smo se še dodatno okrepili z Jako Klobučarjem."

Aleksander Sekuliæ, pomočnik trenerja Krke:

"Ne bi govoril o ciljih, saj se od nas pričakuje, da odigramo kot znamo, dejstvo pa je, da v Ligi Telemach ni slabih moštev. Zato bo zelo pomembno, da se bomo vsake tekme lotili maksimalno angažirano, šli korak za korakom in skušali zmagati na vsakem srečanju."  

 

RAZPORED DRUGEGA DELA LIGE TELEMACH V WORDOVEM DOKUMENTU  

REZULTATI REDNEGA DELA  

SISTEM TEKMOVANJA  

PREJšNJE SEZONE 

FOTOGALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE    

 

VIR in FOTO: KZS

Iskanje