Leto 2011 zaključili z zmago nad Rogaško in se utrdili na 2. mestu

ELE 18. december, 2011
202
Leto 2011 zaključili z zmago nad Rogaško in se utrdili na 2. mestu

V precej nervoznem in do zadnje minute napetem srečanju, so več znanja, borbenosti in želje po zmagi pokazali igralci Elektre. Preko izjemno razpoloženega dvojca Juleviæ - Nuhanoviæ so si minuto in pol pre koncem prigarali 10 točk prednosti, ki so jo uspeli tudi zadržati do konca srečanja.


ROGAšKA CRYSTAL : ELEKTRA šOšTANJ 56:64

 (14:18, 11:14, 14:12, 17:20)
Miljkoviæ 15 (10 skokov), Smajlovič 9; Juleviæ 18, Nuhanoviæ 16 (10 skokov).  

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI

 

Košarkarji Rogaške Crystala tudi pod vodstvom novega stratega Tihomirja Tabaka, ki je nasledil Mateja Bakšiča, nadaljujejo s porazi. Pred domačimi gledalci so doživeli četrtega v zadnjih petih nastopih, tako da z izkupičkom 4-6 ostajajo v spodnjem delu lestvice Lige Telemach. Povsem drugače je stanje pri varovancih Gašperja Potočnika, ki so učinkovito popravili spodrsljaj iz Maribora in se utrdili na drugem mestu.  

Elektra je imela v napadu dovolj raznolikih orožjih za branilce Rogaške Crystala, hkrati pa je bila njena obramba pretrd oreh za domače napadalce, ki se proti Elektri niso znašli že na prvi medsebojni tekmi v uvodnem kolu Lige Telemach, ko so zmogli vsega 46 točk.  

šoštanjčani so vodili večji del srečanja, na videz suvereno zmago pa so si priigrali šele v zadnjih treh minutah. V 37. minuti je bil namreč rezultat le 52:55, nato pa so gostje pohodili plin in preko Saliha Nuhanoviæa (16 točk, 10 skokov, indeks 27), Mensuda Juleviæa (18 točk) ter Žige Zagorca (12) prišli do zanesljive zmage.  

Ekipi zdaj čaka tritedenski odmor. Sedmega januarja bo Rogaška Crystal gostovala pri zadnjeuvrščenih Parkljih, Elektra pa na Polzeli.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Tihomir Tabak, trener Rogaške Crystala: "To je bila povsem zaslužena zmaga gostujoče ekipe. Naša ekipa je realizirala večino dogovorov, le meta iz igre, ki je bil izjemno slab, ne. S 56 točkami je težko pričakovati zmago. Rad bi čestital igralcem za angažiranost in navijačem za izkazano podporo."  

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanj: "Igra je bila daleč od želene, a na koncu šteje le zmaga, za katero si igralci zaslužijo vse čestitke, saj je bila težko prigarana. Pohvaliti bi želel svoja pomočnika, Sebastjana Kraševca in Žigo Mravljaka, ki zelo dobro opravljata svoje delo. Fantje so si zaslužili nekaj prostih dni, nato pa nas ponovno čaka trdo delo. Zavedamo se namreč, da bomo po novem letu še kako težko potrjevali dosedanje rezultate."   

Iskanje