Krka Novo Mesto - Elektra Esotech 67:59

ELE 10. oktober, 2009
195
Krka Novo Mesto - Elektra Esotech 67:59

Čeprav so dosegli le eno trojko, njihov tekmec pa deset, so se košarkarji Krke zasluženo veselili uvodne zmage v sezoni. Odlično partijo v novomeškem dresu je odigral srbski center Uroš Nikoliæ, ki je ob 24 točkah zbral še 16 skokov, od tega kar ...


Krka Novo Mesto - Elektra Esotech 67:59 (14:18, 16:15, 17:18, 20:8)

Novo mesto, Dvorana Leon Štukelj, gledalcev 500, sodniki: Jeršan, Fišer (oba Ljubljana), Gajšek (Trbovlje).

Krka: Kovačevič 9, Petrov 2, Markoviæ 1 (1:2), Lučič 10, Marceliæ 8 (2:4), Nikoliæ 24 (8:10), Krivec 2, Balažič 11 (5:6).

Elektra Esotech: Horvat 10 (1:2), Koštomaj 9 (3:4), Podvršnik 3, Bilič 12, Sjekloča 8 (2:2), Lelič 8 (1:2), Æup 9 (2:9).

Čeprav so dosegli le eno trojko, njihov tekmec pa deset, so se košarkarji Krke zasluženo veselili uvodne zmage v sezoni. Odlično partijo v novomeškem dresu je odigral srbski center Uroš Nikoliæ, ki je ob 24 točkah zbral še 16 skokov, od tega kar osem v napadu. Nad njim so tekmeci storili še sedem osebnih napak, ki jih je 207 centimetrov visoki igralec učinkovito kaznoval in se s statističnim indeksom 39 zavihtel na vrh najučinkovitejših igralcev prvega kroga.

Oba trenerja, Aleksandar Džikiæ na klopi Krke in Borut Cerar na drugi strani, sta imela precej ozek izbor igralcev, vseeno pa so gledalci v dvorani Leon Štukelj uživali v izenačeni in napeti predstavi. V 35. minuti so imeli gostje še vedno točko naskoka (54:55), nato pa doživeli manjši strelski mrk in ostali brez zmage. Krka je po zaslugi Nikoliæa pobegnila na 61:54 in prednost zadržala vse do konca.

Krka bo v drugem krogu v petek, 16. oktobra, gostila PRO-TEK Zasavje, Elektra Esotech pa se bo dan kasneje doma pomerila z ekipo Zlatoroga.


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI

Aleksandar Džikiæ, trener Krke:

"Po pričakovanjih je bila to, zaradi pritiska prve zmage v novi sezoni Lige Telemach, težka tekma. Na koncu smo s kolektivno igro le uspeli zlomiti odpor tokrat odlične Elektre Esotech. Zahvaljujem se gledalcem za podporo in jih vabim, da se v čim večjem številu udeležijo tudi naslednjih domačih tekem."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Krka je zasluženo zmagala, saj se je pri nas poznala slaba igra centrov. V slovenski ligi ni ekipe, ki bi uspela zmagati z 21 dobljenimi skoki manj, zaradi česar smo tudi izgubili. Nasprotniku čestitam za zmago, enako tudi odlični publiki v Novem mestu."

STATISTIKA
POTEK TEKME
ZEMLJEVID METOV


IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO

Aleksandar Džikiæ, trener Krke: "Proti Elektri Esotech bomo naredili vse, da uspešno začnemo novo sezono lige Telemach. Tekmec je neugoden in se uvršča med stabilna slovenska moštva, kar je vidno tudi iz njihove sestave moštva. Zagotovo se bomo pošteno borili in upam na uspešen začetek prvenstva."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "Tekma bo za našo ekipo zelo težka, saj nam nasproti stoji Krka, tudi v tej sezoni ena izmed kandidatk za vstop v Ligo NLB, mi pa tudi še nismo v popolni sestavi. V Novo mesto odhajamo popolnoma neobremenjeni, želimo pa nuditi dober odpor."

Iskanje