Koštomaj in Podvršnik v Elektri Esotech

ELE 30. junij, 2009
215
Koštomaj in Podvršnik v Elektri Esotech

Na zadnji junijski dan je bilo v Košarkarskem klubu Elektra pestro dogajanje, saj sta pogodbi o enoletnem igranju za ekipo Elektre Esotech podpisala mlada in perspektivna igralca Tadej Koštomaj iz Celja in Andrej Podvršnik iz Polzele. Po podpisu obeh pogodb je predsednik kluba, Darko Lihteneker dejal, da: "smo v ...


KOšTOMAJ IN PODVRšNIK V ELEKTRI ESOTECH

Na zadnji junijski dan je bilo v Košarkarskem klubu Elektra pestro dogajanje, saj sta pogodbi o enoletnem igranju za ekipo Elektre Esotech podpisala mlada in perspektivna igralca Tadej Koštomaj iz Celja in Andrej Podvršnik iz Polzele. Po podpisu obeh pogodb je predsednik kluba, Darko Lihteneker dejal, da: "smo v Košarkarskem klubu Elektra uspeli že v mesecu juniju zagotovili jedro članske ekipe za sezono 2009/10 in s tem olajšali pot do uresničitve dolgoročnih klubskih ciljev, to je biti stabilen prvoligaški klub. Za naslednjo tekmovalno sezono bomo poskušali sestaviti mlado perspektivno ekipo, ki bo v največji možni meri temeljila na slovenskih igralcih, vsekakor pa bomo še dodatno uveljavljali mlade domače igralce. V kratkem se nam obeta tudi podpis pogodbe z visokim igralcem na poziciji pod košem, nato pa sledi klubski odmor vse do 3. avgusta, ko pričnemo s pripravami na novo tekmovalno sezono".

Tadej Koštomaj, ki igra na poziciji organizatorja igre, je svojo športno pot pričel v Celju in je že kot kadet prestopil v Pivovarno Laško. Za člansko ekipo Laškega je prvič nastopil v sezoni 2005/06 in tudi v sezoni 2006/07, zatem pa se je za eno sezono (2007/08) pridružil ekipi Alposa iz šentjurja. V lanski sezoni se je vrnil k ekipi Zlatoroga v Laško, kjer je v 1. delu Lige UPC v povprečju igral 15 min in dosegal 3 točke na tekmo. V ligi UPC za prvaka je svojo statistiko krepko izboljšal, saj je igral več kot 25 min na tekmo in v povprečju dosegal skoraj 7 točk. Nastopil je tudi na vseh treh tekmah končnice državnega prvenstva, kjer je proti ekipi Union Olimpije v povprečju igral 28 min in dosegel 4 točke na tekmo. Mednarodne izkušnje pa si je Tadej pridobival z lanskoletnim igranjem v EuroChallenge tekmovanju. Poleg uspehov v klubski košarki je bil Tadej Koštomaj uspešen tudi na reprezentančnem nivoju, saj  je igral za kadetsko in mladinsko reprezentanco ter za reprezentanco mlajših članov.

Dosedanja športna pot Andreja Podvršnika je povezana s košarkarskim klubom Hopsi iz Polzele, kjer je Andrej igral za mlajše selekcije, od sezone 2004/05 naprej pa tudi za njihovo člansko ekipo. V sezoni 2008/09 je 22-letni igralec na poziciji branilca, ki je tudi študent Fakultete za šport, v prvem delu Lige UPC igral v povprečju 18 min na tekmo in dosegal več kot 6 točk na tekmo. V Ligi UPC za prvaka je igral v povprečju 14 min na tekmo in k uspehu ekipe pripomogel z danimi 7 točkami na tekmo.

Trener Borut Cerar ima poleg obeh novincev, Tadeja Koštomaja in Andreja Podvršnika, za prihajajočo sezono v ekipi tudi: Tadeja Horvata, Luko Sjekloæo, Braneta Lekiča, Luko Goleža in Denisa Čosiča. Članski ekipi pa se bo v mesecu avgustu pridružil še vsaj eden igralec mlajših selekcij kluba in predvidoma še eden izkušen igralec na poziciji krila.

Iskanje