Košarkarski vikend U15

ELE 22. februar, 2017
321
Košarkarski vikend U15

V petek, 17.02.2017, je ekipa KK Elektra U15 pričela s košarkarskim vikendom. Ideja je že nekaj časa zorela v mislih trenerja ekipe Francija Ruprehta, ki je podporo za izvedbo in organizacijo našel pri članu UO KK Elektra Alešu Ferencu. S skupnimi močmi sta ob pomoči staršev igralcev in v sodelovanju z Osnovno šolo Gorica in Mladinskim hotelom Velenje košarkarski vikend tudi izpeljala.


V petek ob 15.30 se je v mladinskem hotelu Velenje zbralo šestnajst fantov. Že eno uro po zboru igralcev je sledil prvi trening. Sledila je večerja, po tem pa pravi preizkus za vse udeležence, saj je bila rdeča nit košarkarskega vikenda PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA BREZ MALIH ELEKTRONSKIH NAPRAVIC, ob druženju s soigralci. Prvi preizkus so fantje dobro prestali, saj so se pomerili v igranju namiznega tenisa, pikada, biljarda in ročnega nogometa, ogledali pa so si tudi četrtfinalno tekmo španskega kraljevega pokala med ekipama Barcelona Lassa in Unicaja Malaga ob kateri se je razvila zanimiva debata o igri obeh ekip. Po prespani noči in zajtrku, ki so si ga fantje pripravili sami, sami pa so za sabo tudi pospravili, so v soboto opravili še dva treninga, vmes pa so si vzeli čas za kosilo in počitek, obiskala pa nas je tudi novinarka tednika NAš ČAS, Bojana špegel. Večer smo začeli s predavanjem o športnem preživljanju prostega časa in o zdravi prehrani mladih športnikov, katerega se je udeležila tudi večina staršev otrok udeležencev košarkarskega vikenda. Po predavanju so fantje svojim staršem pokazali kje in v kakšnih pogojih bivajo, nato pa večer nadaljevali z druženjem ob različnih športnih igrah. Naslednje jutro so po zajtrku opravili še zadnji trening in ob 12.30 uspešno zaključili s košarkarskim vikendom.

Ob koncu zapisa še zahvala vsem, ki so omogočili izvedbo košarkarskega vikenda: staršem mladih košarkarjev za podporo ekipi in številčno udeležbo na predavanju, Franciju Ruprehtu za odlično zamisel in izvedbo, Alešu Ferencu, Osnovni šoli Gorica z ravnateljem Ivanom Planincom za uporabo telovadnice, Alešu Ferencu, Mladinskemu hotelu Velenje za odlične pogoje bivanja, Jaki šušteršiču za odlično predavanje in košarkarjem Blažu, Joštu, Timoteju, Anžetu, Svenu, Timu, Niku, Petru, Valterju, Eneju, Aljažu, šimnu, Tadeju, obema Filipoma in Alekseju za udeležbo in kvalitetno oddelane treninge.

FOTOGALERIJA 1. dan (Foto: Aleš Ferenc)

FOTOGALERIJA 2. dan(Foto: Aleš Ferenc)

Iskanje