KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA ŠOŠTANJ IZVOLIL NOVO VODSTVO

ELE 11. junij, 2013
177
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA ŠOŠTANJ IZVOLIL NOVO VODSTVO

Na včerajšnji redni letni skupščini KK Elektra šoštanj je bilo izvoljeno novo vodstvo kluba. Vodenje kluba je za mandatno obdobje  2013 - 2017 prevzel g. Peter šlutej.


Na včerajšnji redni letni skupščini KK Elektra šoštanj je bilo izvoljeno novo vodstvo kluba. Vodenje kluba je za mandatno obdobje  2013 - 2017 prevzel g. Peter šlutej, za podpredsednika kluba je bil izvoljen g. Goran Haliloviæ. Poleg njiju so kot člani upravnega odbora bili potrjeni še ga. mag. Majda Zaveršnik-Puc, g. Tadej Živko in g. Franc Rupreht.

IZVOLJENO VODSTVO KK ELEKTRA:

UPRAVNI ODBOR            

Predsednik: Peter šlutej

Podpredsednik: Goran Haliloviæ 

Ostali člani upravnega odbora: Majda Zaveršnik Puc, Tadej Živko, Franci Rupreht    

NADZORNI ODBOR       

  • Bojan Brešar (predsednik)
  • Miroslav Andrejc
  • Matjaž Omladič

  DISCIPLINSKA KOMISIJA

  • Dušan Puc (vodja)
  • Andreja Didovič
  • Franc Vah

Novoizvoljeni predsednik KK Elektra šoštanj, Peter šlutej prihaja iz Lokovice pri šoštanju in je kot aktivni član kluba, poznan po svojem konstantnem zagovarjanju nujnosti razvoja mladih igralcev, sodnikov in trenerjev izhajajoč iz kadra, ki je šel skozi proces KK Elektra šoštanj.

Ob izvolitvi je povedal: »Ob 65 letnici KK Elektra šoštanj in 53 letnici podpore klubu s strani Termoelektrarne šoštanj, je skrajni čas, da preidemo od besed k dejanjem, ter pričnemo tudi v praksi graditi razvoj in obstoj kluba na kombinaciji mladostne energije in poleta mlajših, ter modrosti starejših članov kluba!« .

Košarka je v organizirani obliki v šoštanju prisotna že 65 let, kar nas uvršča med prva mesta v Sloveniji, kjer se je pričela igrati košarka. V celotnem obdobju so bili vzponi in padci, kar je za tekmovalni šport v tako dolgem obdobju nekaj običajnega. A klub je vzdržal skozi vsa leta in ostaja trden član prvoligaške druščine in nosilec športne panoge Košarka v šaleški dolini (šoštanj, Velenje, šmartno ob Paki).

V mlajših selekcijah kluba redno trenira košarko preko 200 mladih in KK Elektra v zadnjih letih dosega vidne rezultate v mlajših kategorijah (kategorija U18 je v sezoni 2012-13 dosegla 6. mesto v 1.SKL, kategorija U16 je v sezoni 2012-13 dosegla 5. mesto v 1.SKL, kategorija U14 je v sezoni 2012-13 dosegla 7. mesto v 1.SKL in dosegla 4. Mesto v mini pokalu SPAR).

Da se v klubu dosegajo takšni rezultati, je najbolj zaslužen generalni sponzor: TERMOELEKTRARNA šOšTANJ, ki je generalni sponzor kluba že 53 let (od leta 1960 dalje), kar tovrstno sodelovanje uvršča med najdaljše v Sloveniji. Termoelektrarna šoštanj, ostaja generalni sponzor Košarkarskega kluba Elektra tudi v prihodnje, saj podpira razvoj košarke v šaleški dolini in vključevanje mladih v igranje košarke ter njihovo aktivno preživljanje prostega časa.  

Iskanje