Košarkarji Elektre prvič poraženi v gosteh, boljši je bil Maribor Messer

ELE 7. december, 2011
197
Košarkarji Elektre prvič poraženi v gosteh, boljši je bil Maribor Messer

Žal košarkarjem Elektre ni uspelo nadaljevati uspešnega niza zmag in so izgubili v Mariboru. Košarkarji Elektre so imeli zadnji napad za podaljšek ali zmago, a ga žal niso izkoristili. Poraz ni tragičen, je pa dobra lekcija in motivacija za večjo zbranost in boljšo igro na naslednjih tekmah.


LIGA TELEMACH, 9. KOLO:

MARIBOR MESSER : ELEKTRA šOšTANJ 73:71

(25:20, 12:19, 13:11, 23:21)

Pelko 19 (6 skokov), Zolotiæ 13 (11 skokov); Zagorc 17, Bajramlič 14.  

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

Košarkarji Messerja so uspešno začeli niz treh domačih tekem. Proti drugouvrščeni Elektri so zabeležili tretjo zmago v zadnjih štirih nastopih, skupno četrto, in se pomaknili na sredino razpredelnice. Elektra je doživela šele drugi poraz v ligi Telemach, potem ko neuspeha ni poznala več kot en mesec oziroma od gostovanja Heliosa v šoštanju na začetku novembra.

Zmagovalca so odločale malenkosti, saj je bila tekma vseskozi izenačena in napeta. Do zadnje četrtine si nobena ekipa ni priigrala več kot koša ali dveh prednosti, nato pa so bili gostje prvi, ki so se nekoliko resneje odlepili. V 34. minuti so prišli do prednosti 61:54, ki pa so jo Mariborčani v naslednjih treh minutah izničili (63:63). Čeprav so se šoštanjčani še enkrat odlepili (63:67), je odločitev padla v zadnji minuti. Devetindvajset sekund pred koncem je Bojan Jovanovič zadel za 71:69, Mensud Juleviæ je še uspel izenačiti, končni izid pa je 17 sekund pred koncem s črte prostih metov postavil najboljši strelec tekme Jure Pelko (19 točk, indeks 22), saj Elektra v zadnjem napadu iz treh poskusov ni uspela zadeti za podaljšek oziroma zmago.

Mariborčani bodo do konca leta gostili še Helios (13. 12.) in Hopse (21. 12.), Elektra pa bo v naslednjih dveh krogih gostovala, in sicer v Rogaški Slatini in na Polzeli.   

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:


Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:

"Doma smo močan tekmec vsem ekipam, v gosteh pa nam ne gre tako dobro in smo si že privoščili nekaj zdrsov, za katere upam, da jih bomo uspeli popraviti. Vedeli smo, da bo proti Elektri zahtevno, vendar smo pokazali veliko borbenosti in želje. Čestitam fantom, da so uspeli zdržati do konca tako težkega srečanja, ki je bilo težjo za gledati kot igrati."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Videlo se nam je, da nismo bili pravi, čeprav smo bili rezultatsko celo srečanje blizu in bi se lahko tekma na koncu iztekla tudi drugače. Kljub vsemu je to povsem zaslužena zmaga Maribora Messerja, ki nam je težave povzročal predvsem z napadalnim skokom. Ne glede na tokratni poraz so naši rezultati to sezono še vedno dobri. Velike zmage karakter pokažejo po porazu in verjamem, da ga bomo tudi mi, ter, da bomo že na naslednji tekmi pokazali boljšo igro in drugačen obraz."

 

Iskanje