Košarka: bodo Šoštanjčani presenetili še moštvo Geoplina Slovana?

ELE 23. april, 2005
197
Košarka: bodo Šoštanjčani presenetili še moštvo Geoplina Slovana?
Šoštanj – Pred desetdnevnim premorom, do katerega bo prišlo zavoljo finalnega turnirja lige Goodyear, bo ta konec tedna na sporedu še 3. kolo tretjega dela 1. SKL. Če bi še pred letom v zlato kovali dvoboj ...

Delo - Sob, 23.04.2005 

Košarka: bodo Šoštanjčani presenetili še moštvo Geoplina Slovana?

Elektra lahko le dobi

Šoštanj – Pred desetdnevnim premorom, do katerega bo prišlo zavoljo finalnega turnirja lige Goodyear, bo ta konec tedna na sporedu še 3. kolo tretjega dela 1. SKL. Če bi še pred letom v zlato kovali dvoboj Krke in Uniona Olimpije, bo tokrat zaradi zatona Novomeščanov v ospredju dvoboj med vse boljšo Elektro in Geoplinom Slovanom. Košarkarji slednjega bodo v Šoštanju sicer favoriti, a potem ko je ekipa trenerja Anteja Perice v Domžalah zlahka opravila s Heliosom, tokrat s sproščeno igro kaj lahko znova preseneti.

Če je bil v minulem prvenstvu hit Helios, mu je v tem prvenstvu štafetno palico iz rok očitno vzela Elektra. Šoštanjski košarkarji so namreč s trdim in strokovnim delom, podkrepljenim z natančno analizo tekmecev, ter močnejši za Slavka Duščaka in Miloša Mirkoviæa po sredini zmagi v Domžalah stopili na prag lige Goodyear. Za dvoboj z ekipami, kakršna je Geoplin Slovan, jim manjka predvsem boljša centrska linija, pogrešali pa bodo tudi poškodovanega Blaža Ručigaja.

Kodeljevčani so namreč 29. marca premagali Elektro predvsem z nizanjem podaj proti Vladu Pašaliæu, nad katerim so tekmeci napravili 10 osebnih napak, ta pa jim je kljub temu natresel kar 29 točk. »Na košarkarje Slovana smo se pripravljali dva dneva, ves čas pa smo imeli v mislih njihovo igro pod obročem. Gotovo bodo vnovič uporabili podobno taktiko, a niso favoriti le zaradi tega. Imajo namreč bolj kakovostno moštvo. Svoje smo naredili z zmago nad Heliosom in zdaj nimamo česa izgubiti. Drevi lahko računamo na polno dvorano in kakovosten ter izenačen dvoboj,« pravi pred derbijem branilec Elektre Slavko Duščak, ki med najboljšo šesterico slovenskih klubov ni igral le še za Helios.

V senci šoštanjsko-ljubljanskega obračuna bo nedeljski dvoboj Pivovarne Laško in Heliosa. Tivolska predstava je med Laščane vrnila željo po boju za naslov najboljšega moštva rednega dela. Končno se je prebudil Robert Troha, ki je kot prvi v sezoni Unionu Olimpiji nasul 30 točk. »V izenačeni končnici še vedno nismo dovolj zbrani, težave imamo tudi s skokom in igro v trenutkih, ko so tekmeci v bonusu. Vendar v seštevku že igramo bolje. Predvsem smo preboleli dejstvo, da se nismo uvrstili na finalni turnir LG,« pravi Zagrebčan, ki je slovensko košarko najprej spoznal v dresu Heliosa. »Če ponovimo igro iz Tivolija, naša zmaga ne bo vprašljiva,« je prepričan, medtem ko je trener Aleš Pipan previden: »Domžalčani so ranjeni in takšna moštva so vselej nevarna. Naš izračun je preprost. Z zmago bi si skoraj že zagotovili nastop v LG in zato sem v četrtek zvečer, še v tivolski slačilnici, igralce opozoril, da je pred nami morda celo ključna tekma ligaškega dela sezone.«

Dvoboji 3. kola 3. dela 1. SKL: Krka – Union Olimpija (drevi, 19.30), Elektra – Geoplin Slovan (drevi, 20), Pivovarna Laško – Helios (nedelja, 18.30).

Iskanje