Končani polfinalni tekmi 11. memoriala Matjaža NATKA

ELE 4. oktober, 2014
221
Končani polfinalni tekmi 11. memoriala Matjaža NATKA

Včeraj, 03.10.2014 se je v športni dvorani v šoštanju začel dvodnevni prijateljski turnir, jubilejni 11. Memorial Matjaža NATKA. V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Hopsi Polzela in šenčur Gorenjska gradbena družba, v drugi tekmi pa sta za zelo razburljiv zaključek dneva poskrbeli ekipi Elektra šoštanj in Maribor Nova KBM.


Prva tekma, ki se je začela ob 17:30 uri, je bila tekma med Hopsi in šenčurjem. Slednji so srečanje začeli bolje, saj so zadevali lažje mete, ob tem pa naredili manj napak v napadu, a so Hopsi ves čas nekako držali priključek. Polčas se je končal s točko prednosti za šenčur, ki so v tretji četrtini naredili razliko nekaj točk in tako z več optimizma pričakali zadnjo četrtino. Zadnjih deset minut pa je Polzela prevzela pobudo in na krilih Udriha in šluteja pripravila preobrat. Tekmo so na koncu dobili Hopsi, ki se bodo danes v finalu pomerili z domačo Elektro.

KD Hopsi Polzela: šenčur Gorenjska gradbena družna 75: 71 (19:20, 19:19, 16:23, 21:9)

Udrih 17, Jagodnik 14, šlutej 12; Eržen 15, Krejiæ 13, Paviæ in Rizviæ po 10

 

Ob 20:00 uri je sledila poslastica večera. Tekma med Elektro in Mariborom se je začela z nakaj hitrimi akcijami na obeh straneh. Malus pri Elektri je bil zelo razpoložen, saj je že v prvi četrtini dosegel 9 točk, a je Maribor na prvi odmor vseeno odšel s tremi točkami prednosti. V drugi četrini so domači pokazali še več želje in motivacije in jo dobili s 4 točkami prednosti, tako da so na polčas odšli z izidom 37:36 v svojo korist. Odlična timska igra v obrambi in nesebičnost v napadu je prinesla še več točk prednosti za domače v tretji četrtini, a Maribor se ni predal in je predvsem po dobri igri Krivca in Pelka nekaj krat celo prevzel vodstvo. Ob zaključku tretje četrtine je ob zvoku sirene s polovice igrišča zadel šarinoviæ in gostje so pred zadnjo četrtino povsem ujeli domače. Zadnjih deset minut je bilo zelo napetih. številne menjave ekip v vodstvu in kar nekaj zadetih metov z razdalje so poskrbeli za razburljivo končnico. Vse je kazalo, da bo na koncu le slavila Elektra, vendar je Luliæ v zadnji sekundi tekme z zadetim metom s polrazdalje izsilil podaljšek. V podaljšku je sledila izenačena in nervozna igra. še nekaj sekund pred koncem je ponovno bila v prednosti domača ekipa, a je Pelko izsilil še drugi podaljšek. Sledilo je dodatnih pet minut igre, v katerih pa je Elektra pritisnila na plin in s pomočjo zveste publike dvignila nivo igre in na koncu slavila z visokim izidom 116: 107. Elektra, ki je igrala brez dveh ključnih mož Zagorca in Bajramliæa se je čez celo tekmo zelo borila in odlično postavila po robu favoriziranih Mariborčanom, ki niso imeli odgovora na izjemno razpoložene Urbana Bukoviča, Svena Malusa in Arijana Radana.

 

 

ČESTITKE FANTOM ZA ODLIČNO PREDSTAVO IN PRIKAZAN EKIPNI DUH!!! S SRCEM NAVIJAMO ZA VAS!!!

KK Elektra šoštanj: KK Maribor Nova KBM 116: 107 (17:20, 20:16, 26:24, 21:24, 13:13, 19:10)

Bukovič U. 27, Malus in Radan po 26, Kosi J. 11; Pelko 23, Krivec 17, šarinoviæ 16

 

 

Danes ob 17:30 uri sledi tekma za 3. mesto med šenčurjem in Mariborom, ob 20:00 uri pa veliki finale 11. Memoriala Matjaža Natka med Elektro in Hopsi, ki so v zadnjih treh tednih med seboj že odigrali dve tekmi in si razdelili po eno zmago.Kako bo danes?

Pridi in navijaj za domačo Elektro in pomagaj ustvariti zmagovalno atmosfero v domači dvorani v šoštanju!

VLJUDNO VABLJENI VSI! VSTOP JE PROST!

Iskanje