Kmalu obnova košarkarskega igrišča v Šoštanju

ELE 18. marec, 2008
226
Kmalu obnova košarkarskega igrišča v Šoštanju
Danes je Šoštanj na vabilo Košarkarskega kluba Elektra obiskal vodja akcije "Verjemi v svoj koš", Esad Babačiæ, ki je slovenski javnosti bolj znan kot medijska osebnost in pisatelj. V okviru obiska si je ogledal košarkarsko igrišče ob bivši Osnovni šoli Biba Roeck, ki bo s soglasjem občine Šoštanj letos temeljito ...
Kmalu obnova košarkarskega igrišča v Šoštanju

Danes je Šoštanj na vabilo Košarkarskega kluba Elektra obiskal vodja akcije "Verjemi v svoj koš", Esad Babačiæ, ki je slovenski javnosti bolj znan kot medijska osebnost in pisatelj. V okviru obiska si je ogledal košarkarsko igrišče ob bivši Osnovni šoli Biba Roeck, ki bo s soglasjem občine Šoštanj letos temeljito obnovljeno. Sredstva za obnovo bodo zagotovljena iz akcije "Verjemi v svoj koš", v okviru katere je bilo do sedaj obnovljenih že 14 košarkarskih igrišč v Sloveniji.

Esad se je sestal tudi s podžupanom občine Šoštanj, Vojkom Krneža, ki je zagotovil podporo občine temu projektu. V prihodnjih dveh mesecih bo sledila obnova igrišča, ki bo obsegala preplastitev z asfaltom, obnovitev košev ter ureditev neposredne okolice.

Svečana otvoritev prenovljenega igrišča bo predvidoma v mesecu maju 2008, udeležili pa bi se jo naj tudi nekateri izmed ambasadorjev te akcije. Med ambasadorji najdemo Jureta Koširja, Raša Nesteroviča, Marko Miliča, Primoža Brezca, Jaka Lakoviča, Saša Ožbolta, Marino Baždariča, Anžeta Kopitarja ...

Več o akciji "Verjemi v svoj koš" si lahko prebere na: http://www.verjemivsvojkos.com in v spodnjih zapisih. KK Elektra pa bo poskrbel, da bodo v prihodnje v lokalnih medijih novice o izvajanju obnove košarkarskega igrišča v Šoštanju.



VERJEMI V SVOJ KOŠ

Športno-humanitarna akcija Verjemi v svoj koš, ki je doživela svoj uradni začetek 25. maja 2005, ko je bilo obnovljeno prvo košarkarsko igrišče ob OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani, je nastala na pobudo košarkarskih navdušencev in medijskih osebnosti Esada Babačiæa in Bojana Krajnca. Kmalu so se jima kot ambasadorji projekta pridružili naši priznani košarkarji Radoslav Nesterovič, Jaka Lakovič in Marko Milič ter priznani smučarski as Jure Košir, tudi sam košarkarski zanesenjak. Nosilec akcije je Športno-kulturno društvo Makondo, na čelu katerega je tudi idejni vodja in glavni koordinator dejavnosti Esad Babačiæ


IDEJA AKCIJE VERJEMI V SVOJ KOŠ

Socializacija je proces, ki je v marsičem odvisen tudi od naključij. Eno najbolj pomembnih naključij vodje projekta, z delovnim nazivom “Verjemi v svoj koš”, je bilo tudi to, da je živel v bližini košarkarskega igrišča, na katerem je preživljal ure in ure ob igranju ulične košarke. Življenje marsikaterega bodočega košarkarja bi se lahko spremenilo zaradi slabega igrišča v soseščini. S projektom “verjemi v svoj koš” želimo posledično pomagati vsem tistim, ki imajo težave s prilagajanjem v družbeno sredino. Večje število košarkarskih igrišč v slovenskih mestih pomeni tudi več možnosti za zmanjševanje števila potencialnih prestopnikov, ki se lahko rešijo z igranjem ulične košarke.

V Sloveniji je veliko uničenih in zanemarjenih košarkarskih igrišč, ki jih je treba obnoviti. Betonska košarkarska igrišča so lahko urbane oaze boljšega življenja, na katerih se sprošča pozitivna mladostna energija. Seveda samo pod pogojem, da se na njih igra košarka. V nasprotnem primeru lahko takšne površine postanejo pribežališča za vse tiste, ki so v življenju posegli po drugačnih sredstvih za preganjanje dolgočasja in osamljenosti.

Rezultati so vidni v odvrženih steklenicah, injekcijah in ostalih pripomočkih za uživanje različnih mamil, ki »krasijo« zapuščena košarkarska igrišča. Celo v najbolj črnih getih ameriških metropol vedo, kako močno lahko na vzgojo mladih vplivajo dnevi preživeti ob igranju ulične košarke.

Iskanje