Kljub izjemnemu Janu Kosiju izkušeni Šenčur premagal Elektro

ELE 24. oktober, 2015
238
Kljub izjemnemu Janu Kosiju izkušeni Šenčur premagal Elektro

Elektra, ki je še vedno brez poškodovanega prvega organizatorja Urbana Bukoviča ter še čaka na okrepitve pod obročem, je v prvem polčasu še nudila dostojen odpor proti favoriziranemu nasprotniku, v drugem pa popustila. Skozi celotno srečanje je blestel Jan Kosi, ki je dosegel 24 točk in 9 skokov (statistični indeks 29) in bil tudi uvrščen v prvo peterko 2. kola lige Telemach. 


Prednost gostov je ob polčasu znašala 11 točk. Elektra je imela velike težave z zapiranjem v skoku pod samim obročem, vendar je do polčasa z borbeno in hitro tranzicijsko igro držala priključek gostom. Na začetku drugega polčasa je šenčur z agresivno obrambo naredil delni izid 16:0, povedel s 27 točkami razlike in tekma je bila odločena. Elektra je prvo točko v drugem polčasu dosegla šele v peti minuti 3. četrtine. Prvič sta na tekmi Elektre v ligi Telemach zaigrali okrepitvi. Američan Joshua Deon Turner je dosegel 11 točk (nad njim je bilo narejenih 7 osebnih napak), Luka Milovac pa 6. 

 

LIGA TELEMACH, 2. kolo

24.10.2015 20:00, športna dvorana šoštanj

ELEKTRA šOšTANJ 59 - 98 šENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

(14 - 19, 21 - 27, 8 - 24, 16 - 28)

Kosi J. 24 (9 skokov), Turner 11, Ðurica 11 (8 skokov), Milovac 6, Hasiæ 5, Praunseis 2.

 

Duško Maličeviæ, trener Elektre šoštanj: "V prvem polčasu, ko smo še imeli dovolj moči, smo se dobro kosali s šenčurjani, ki pa so bili nato pri telesni pripravi dominantnejši. Naše fante so prestrašili in stisnili v kot. Naš novinec bo še potreboval tekmo ali dve, da se privadi na vse skupaj, kot pa sem že dejal, bomo potrebovali še eno ali dve okrepitvi pod obročem. To tekmo smo tudi odigrali brez Urbana Bukoviča. Pohvalil bi Jana Kosija, ki se je dobro boril z rutiniranimi visokimi igralci nasprotne ekipe."

 

Elektro že v torek, 27. oktobra 2015, čaka 1. tekma 2. kroga Pokala SPAR. V športni dvorani šoštanj bo gostovala ekipa Radenska Creativ Sobota, pričetek ob 18.00. Lepo vabljeni, vstopnine ni!

Iskanje