KK Elektra je prejel plaketo Občine Šoštanj

ELE 1. oktober, 2009
196
KK Elektra je prejel plaketo Občine Šoštanj

Vsako leto občina ob tem dogodku pripravi svečano sejo, na kateri podeli plakete, priznanja ter naziv častnega občana. Letos je Komisija za priznanja Občine šoštanj podelila sedem plaket, dve priznanji in prvič tudi dva naziva častnega občana.  Plakete so ...


KK Elektra je prejel plaketo Občine šoštanj

Občina šoštanj je včeraj praznovala svoj občinski praznik. Več kot petsto let mineva, od takrat, ko je Friderik Celjski šoštanju, 30. septembra, davnega leta 1436 podelil trške pravice in tako mestu dal posebno gospodarsko in davčno moč.

Vsako leto občina ob tem dogodku pripravi svečano sejo, na kateri podeli plakete, priznanja ter naziv častnega občana. Letos je Komisija za priznanja Občine šoštanj podelila sedem plaket, dve priznanji in prvič tudi dva naziva častnega občana.  Plakete so prejeli: Franc šteharnik, Viktor Drev, Majda Menih, Jure Hrastnik, Peter Rezman, Irena Verdnik in Košarkarski klub Elektra šoštanj. Priznanji sta šli v roke Danila Čebula ml. in Namiznoteniškega kluba Spin šoštanj.

Predlagatelj KK Elektra za plaketo občine šoštanj, Krajevna skupnost šoštanj, je v obrazložitev zapisal:

Leta 1947 so šoštanjski študentje, ki so študirali v Ljubljani, spoznavi novo igro, ki se je imenovala košarka. Ta jih je pritegnila in zbrala se je skupina navdušencev, ki so leta 1948 začeli z organiziranim delom v klubu. Tako zgodnji razvoj uvršča šoštanj med prva slovenska mesta, kjer se je pričela igrati košarka. V več kot 60 letih je Košarkarski klub Elektra dosegel številne uspehe, tako na področju Slovenije, kot tudi izven meja naše domovine. Ves čas v klubu skrbijo za popularizacijo in razvoj košarke, še posebno med mladimi v šaleški dolini.

Članska ekipa kluba že 8 sezon zapored nastopa v elitni 1. A slovenski košarkarski ligi in s tem izdatno in stalno skrbi tudi za promocijo mesta šoštanj v širši javnosti. Košarkarski klub Elektra je v svoji več kot 60-letni zgodovini februarja letos dosegel svoj največji uspeh, saj se je članska ekipa pod vodstvom trenerja Boruta Cerarja na finalnem pokalnem turnirju 8 najboljših slovenskih ekip uvrstila v finale, kjer se je pomerila z izrazitim favoritom, evroligaško ekipo Union Olimpije. Čeprav je ekipa Elektre v velikem finalu, ki so ga lahko v neposrednem TV prenosu spremljali gledalci širom Slovenije, morala priznati premoč favorizirani ekipi Olimpije, je bila šoštanjska Elektra po končani tekmi deležna številnih čestitk za prikazano na finalnem turnirju, saj si je z dvema prepričljivima zmagama (v 1/4 finalu proti ekipi škofje Loke in v 1/2 finalu proti ekipi Krke) zasluženo zagotovila nastop v finalu pokala SPAR.

Zaradi doseženega največjega uspeha v zgodovini kluba ter zaradi stalne promocije, ki jo za mesto šoštanj opravlja Košarkarski klub Elektra, le–tega predlagamo za plaketo občine šoštanj.


Foto: Predsednik KK Elektra, Darko Lihteneker, je v imenu kluba prevzel plaketo Občine šoštanj (avtor: Tomaž Sinigajda)

Iskanje