Kapetan devet let starejši od ostalih

ELE 3. september, 2007
213
Kapetan devet let starejši od ostalih
V taboru Elektre Esotecha želijo tudi v sezoni, ki prihaja, ostati v vrhu slovenske košarke. Zavedajo pa se, da jih čaka težko delo, saj imajo zelo spremenjeno in tudi pomlajeno ekipo. Po koncu sezone so namreč klub zapustili Miha Čmer, Blaž Ručigaj (oba sta odšla v Koper), Srboljub Nedeljkoviæ, ki je odšel v Šentjur, Jernej Mihalič, ki se je ...

Ekipa, 1.9.2007: 

Elektra se bo skušala zadržati pri vrhu lestvice

Kapetan devet let starejši od ostalih

V taboru Elektre Esotecha želijo tudi v sezoni, ki prihaja, ostati v vrhu slovenske košarke. Zavedajo pa se, da jih čaka težko delo, saj imajo zelo spremenjeno in tudi pomlajeno ekipo. Po koncu sezone so namreč klub zapustili Miha Čmer, Blaž Ručigaj (oba sta odšla v Koper), Srboljub Nedeljkoviæ, ki je odšel v Šentjur, Jernej Mihalič, ki se je preselil k Heliosu, in pred kratkim tudi Žiga Mravljak, ki bo prihodnjo sezono igral za drugoligaša iz Medvod, kjer si obeta več časa na parketu, lažje pa bo tudi usklajeval študijske obveznosti in košarko.

Novinci v ekipi Elektre Esotecha za sezono 2007/08 pa so Žan Vrečko, 21-letni branilec, ki je pretekle štiri sezone preživel v Laškem, Mihajlo Bogešiæ, organizator igre iz Vojvodine, ki je polovico lanske sezone odigral za Koper, Šoštanjčani bodo močnejši tudi pod košem, saj je triletno pogodbo z Elektro Esotechom podpisal Ivan Šimuniæ, 21-letni, 204 centimetre visoki Hrvat.

V domačem klubu ostajajo Marjan Vidovič, Mitja Goršek in Luka Dobovičnik, s člansko ekipo pa trenirajo tudi igralci mlajših kategorij Gregor Bujan, Benjamin Hostnikar, Brane Lekič, Luka Golež in Denis Čosič. Že ob koncu lanske sezone je v Šoštanj prišel Štefan Ličartovsky, večji del bremena pa bosta morala tudi v prihodnji sezoni na svoja pleča prevzeti Boris Jeršin in Aleš Kunc. Povprečna starost ekipe Elektre Esotecha je pičlih 21,5 let, najstarejši Aleš Kunc (34) pa je kar devet let starejši od naslednjega igralca. Odločitev o novem kapetanu tako ni bila težka, to vlogo je prevzel prav Kunc, novi trener ekipe Ivan Stanišak pa ni skoparil s pohvalami na račun svojega najizkušenejšega moža: "Mlajšim je za zgled pri delu na treningih in tudi sicer, od njega se bodo lahko veliko naučili."

Elektra Esotech je priprave na novo sezono začela 6. avgusta. Od takrat imajo treninge praviloma šest dni tedensko po vsaj štiri ure dnevno. Stanišak je s pogoji za delo izjemno zadovoljen: "Za kondicijske treninge imamo na voljo velenjski štadion, kjer je tudi fitnes, preostali del priprav pa poteka v dvorani v Šoštanju. Zagotovljene imamo vse pogoje za dobro delo, zato ni potrebe, da bi se odpravili kam na posebne priprave," je dejal 33-letni košarkarski strokovnjak iz Hrvaške.

Stanišak ima tudi dva pomočnika, in sicer Boruta Cerarja, ki to vlogo v klubu opravlja že vrsto let, in Francija Ruprehta, ki se je strokovnemu vodstvu pridružil predvsem za delo z mladimi. Za telesno pripravo ekipe skrbi atletski strokovnjak Tine Steiner.

Do začetka prvenstva bodo Šoštanjčani odigrali vsaj 12 prijateljskih tekem, med drugim tudi z Geoplinom Slovanom in turško Darušafako.
Cilji pred sezono 2007/08 ostajajo enaki kot lani. "Želimo se ponovno uvrstiti v ligo za prvaka. Imamo močno pomlajeno ekipo, zato bo ta cilj toliko težje dosegljiv, vendar si obetamo, da bomo lahko s trdim delom vseh v klubu to dosegli, ne glede na to, da se naša konkurenca močno krepi," je o načrtih kluba pred sezono povedal direktor Bojan Rotovnik.

Spomnimo, da je bila Elektra Esotech v lanski sezoni v ligi za prvaka najprijetnejše presenečenje, med drugim je vzela skalp tudi poznejšim državnim prvakom Heliosu iz Domžal, ob koncu pa z nekaj smole ostala na petem, imela pa je lepe možnosti celo za tretje mesto.

 



Natkov memorial

Prenovljena ekipa Elektre Esotecha se bo uradno predstavila domačim ljubiteljem košarke 21. in 22. septembra, ko bo v Šoštanju že 4. memorial Matjaža Natka. Letos bodo na njem poleg gostiteljev sodelovali še Krka Novo mesto, Dubrava Zagreb in Kelag Wörthersee Piraten iz Celovca.

Iskanje