Jutri začetek lige Telemach

ELE 14. oktober, 2011
198
Jutri začetek lige Telemach

Na včerajšnji novinarski konferenci pred začetkom Lige Telemach, ki bo v soboto, 15. oktobra 2011, so trenerji in ostali predstavniki klubov predstavili cilje in zasedbe v novi sezoni, v kateri bomo lahko videli veliko število mladih košarkarjev.


FOTOGALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE

IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE: Aleš Antauer, predsednik Združenja klubov Lige Telemach:

"Novinarske konference pred začetkom Lige Telemach so postale že stalnica in to dokazuje raven, ki so ga klubi in Združenje klubov Lige Telemach skupaj dosegli v zadnjih sezonah. Po minuli sezoni, ko smo imeli nepopolno število ekip, se tokrat spet uspešno vračamo na polno in še naprej bo z nami tudi podjetje Telemach, ki je že kar nekaj let naš sponzor in se mu za to zahvaljujem. Kmalu bomo spremenili tudi celostno grafično podobo lige, saj bo podjetje Telemach dobilo nov CGP, kar se bo zgodilo tekom sezone. Telemach bo namreč izvedel celostno spremembo svoje grafične podobe, ker bo trgu kmalu predstavil vrsto novosti, ki bodo še bolj obogatili izkušnjo gledanja digitalnih televizijskih programov, hkrati pa se v svoji ponudbi približuje naročnikom na poseben, še bolj individualni način. Vsem ekipam želim veliko športnih uspehov in čim več obiskovalcev v dvoranah."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Ključni cilj pred začetkom sezone je obstanek v Ligi Telemach, s čimer bi Elektra še naprej ostala stabilen prvoligaš. Osebno menim, da je ekipa, ki smo jo sestavili, sposobna narediti še nekaj več, je pa tako, da moramo razmišljati o vsaki tekmi posebej, dati vsakič svoj maksimum, na koncu pa bomo videli kaj bo to pomenilo. Po minuli sezoni so ekipo zapustili Jeršin, Vidovič, Bilič in pa Miljkoviæ, pripeljali pa smo tri bolj znane okrepitve, to so Žiga Zagorc in Sanel Bajramliæ iz Heliosa ter Mensud Juleviæ, ki se vrača po enoletnem premoru. Verjamem, da lahko z okrepitvami in okostjem, ki ostaja od prejšnje sezone, sežemo do zadanih ciljev."

Matej Bakšič, trener Rogaške Crystal:

"Cilji Rogaške Crystal, kot novinca v novi sezoni, so vsekakor obstanek v Ligi Telemach, v kolikor pa se bo prikazala priložnost za kaj več, jo bomo z veseljem izkoristili. Dva igralca sta ostala v 2. SKL pri drugih klubih, to sta Beno Pungartnik in Igor Spešič, dva sta se bolj posvetila študiju, mi pa smo se za naporno tekmovanje v novi sezoni primerno okrepili in sicer z Dejanom Milašinoviæem, Nejcem Strnadom, ki se vrača po poškodbi, Alenom Blesiæem, Mladenom šoškiæem in borbenim Milošem Miljkoviæem. Mislim, da bomo vsakemu tekmecu uspešno parirali."

Jernej Kobale, trener Hopsov Polzele:

"Uspeli smo zadržati jedro ekipe iz minule sezone, pripeljali pa smo nekaj novincev in sicer Dejana Hohlerja, Jasona Hanibala ter Gezima Morino. Primarni cilj je zagotovo obstanek v Ligi Telemach, a vseeno potihem računamo tudi na ligo za prvaka. Zavedamo se, da tega cilja ne bo lahko doseči, saj je kar nekaj ekip, ki se bodo borila za ta štiri mesta. Hopsom se je pridružilo tudi kar nekaj mladincev, tako, da smo kar pomladili našo zasedbo."

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:

"Ekipo Maribora Messerja, ki smo jo pomladili, so zapustili izkušeni Jure in Primož Brolih, Elvis Kadiæ, Davorin škornik, Tadej Horvat in Aljoša Remus, pripeljali pa smo šest novih igralcev - Jana špana, Jureta Pelka, Stevana Tapuškoviæa, Marka špico, Matjaža Mikluša in Ilijo Gavriæa. Res smo želeli pomladiti moštvo, pohitriti igro in prikazati nekaj več moderne košarke. Težko je napovedati sezono, je pa cilj, da bi se uvrstili nekje na sredino lestvice, seveda bližje zgornjemu delu. To ne bo lahko, saj naše ambicije pogosto ovirajo poškodbe, upam pa, da se ne bo ponovil slab začetek iz minule sezone, ko smo zabeležili kar štiri zaporedne poraze. Izkušnje nam bodo manjkale, a mislim, da bomo s hitro in agresivno igro dali doprinos kakovosti igre in obisku gledalcev v dvorani Tabor."

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Nova sezona Lige Telemach je drugačna od minule, ena ekipa bo izpadla, v ligo za prvaka pa se uvrstijo le štiri moštva ter Krka in Union Olimpija, čeprav lahko že zdaj mirne duše zraven zapišemo Helios Domžale in Zlatorog, kar pomeni, da ostaneta za osem ekip, ki se bodo potegovale za ta cilj, le dve mesti. Verjamem, da se bodo vsi borili za obstanek, kot so tudi rekli, a mislim, da se bomo vsi borili tudi za te dve mesti, ki nas lahko že prej rešita in olajšata delo v nadaljevanju sezone. Mi smo, kot vsako leto, spremenili ekipo. Od minule sezone so v šentjurju ostali Anže Pelc, Tadej Ferme, Ivan Držiæ in Milan Sebič, pripeljali pa smo dva Američana, mladega in neizkušenega Patricka Remberta ter Travisa Nelsona, ki je že igral v Evropi, natančneje v Angliji, kjer je malce drugačna košarka, kar se tudi vidi na treningih, ekipi se je priključil Mladen Primorac, ki je podpisal triletno pogodbo s klubom in Igor Mariæ. Imamo osem igralcev, ki bo dobilo nekoliko večjo minutažo ter nekaj mladih iz naših pogonov. Želimo si obstanek brez stresa, a mislim, da se bomo do zadnjih krogov borili za uvrstitev v ligo za prvaka."

Jaka Zalaznik, pomočnik trenerja Parkljev:


"Naš osnovni cilj je, da bi obstali v Ligi Telemach, obenem pa tudi, da bi zelo veliko priložnosti dali mladim igralcem, saj ne želimo, da sedijo na klopi, temveč, da imajo veliko minutažo. Ekipa je ostala približno enaka kot minulo sezono, pripeljali smo mladega Alena Hodžiæa iz Kopra, Esmirja Rizviæa, Klemna Lorbka in Uroša Niniæa, ki je že igral pri Parkljih. Borili se bomo, upam, da bomo dosegli kakšno presenečenje v gosteh, vemo pa, da bodo izjemno težke tekme tudi doma, za kamor si želim, da bomo privabili čim več gledalcev."

Luka Bassin, trener LTHCasta Mercatorja:

"Glede na igralski kader in finančno konstrukcijo, ki ju imamo, je glavni cilj tudi pri LTHCastu Mercatorju obstanek v Ligi Telemach, je pa jasno, da bomo poskušali narediti na vsaki tekmi čim več in poskušali presenetiti določene višje rangirane ekipe. Ekipo so zapustili štirje igralci, ki nam jih je posodila Union Olimpija, to so Tomasz Nowakowski, Andrij Lebedincev, Dejan Radojeviæ in Gezim Morina, smo pa dobili mladega Erjona Kastratija, Luko Završnika, ki je igral pri Avantgardu Radovljici ter Vjerana Solda, ki že ima nekaj izkušenj iz Lige Telemach in za katerega upam, da bo jeziček na tehtnici pod košem. V moštvu imamo štiri bolj izkušene igralce, ostalo pa so košarkarji, stari 20 let ali manj, ki naj bi prav tako dobili veliko priložnosti. Upam, da se tudi oni tega zavedajo in, da bodo to priložnost izkoristili."

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Doletela nas je ta usoda, da so nas zapustili nosilci iz minule sezone, kar smo tudi pričakovali, luknje pa smo poskušali zapolniti našim finančnim sredstvom primerno. Tisti, ki so v minuli sezoni prihajali s klopi, bodo tokrat nosilci igre, kar pomeni, da imamo izjemno mlado ekipo, ki smo ji dodali še nekaj igralcev, ki so se jim drugi odpovedali. Lahko pričakujemo veliko nihanj, veliko trdega dela, je pa čas na naši strani in slej kot prej se bodo stvari postavile na svoje mesto. šli bomo tekmo za tekmo, prostora v ligi za prvaka iz rednega dela je le za dve moštvi, saj Helios Domžale in Zlatorog odstopata in vsi računamo, da bomo med tistima dvema, tudi mi se bomo potrudili, da bi to dosegli. Če smo sposobni uvrstitev iz minule sezone, ko smo bili peti, s to ekipo zdaj ponoviti, potem je to enako, kot, če bi bili prvi."

Andrej Pustotnik, sekretar Heliosa Domžal:

"Cilji in želje Heliosa Domžal so najprej nadaljevanje že lani začrtane poti, to je uveljavitev mladih, izjemno perspektivnih igralcev, ki jih imamo v klubu kar nekaj. Da so res pravi, dokazuje dejstvo, da smo spomladi osvojili naslova kadetskih in mladinskih državnih prvakov in naša želja je, da jim omogočimo čim več, da bi bili nekoč pravi članski igralci. S tem namenom smo v klubu angažirali slovensko trenersko legendo, Zmaga Sagadina, saj smo prepričani, da ima znanje in izkušnje, da jim pri napredovanju pomaga. Sagadinu bosta pomagala Dalibor Damjanoviæ in še v minuli sezoni naš kapetan Domen Žerak, ki se je upokojil od aktivnega igranja. Ekipa je mlada, na seznamu pa imamo petnajst igralcev, katerih povprečna starost je 21,5 let. Naš osnovni cilj je uvrstitev v ligo za prvaka, tam pa si želimo, da bi bila ekipa že tako zrela, da bi bila dokaj enakopravna in se bo lahko dostojno borila proti favoriziranima Krki in Unionu Olimpiji, je pa jasno, da je sezona dolga, večina naših igralcev pa še ni nikoli igrala na dveh frontah, tako, da se lahko do pomladi še marsikaj spremeni. Priprave so bile dobre, dolge in kakovostne, smo pa imeli nekaj logističnih težav, saj se je naša dvorana nekoliko prenavljala, a bi se zahvalil Občini Domžale, da nam je omogočila prenovo, saj bomo zdaj imeli končno pravo dvorano, kot se za košarko spodobi."

Rado Trifunoviæ, trener Zlatoroga:

"Tudi mi imamo zelo mlado ekipo, kot večina klubov v tej sezoni Lige Telemach, kar je za moje pojme zelo dobra stvar. Nastopali bomo na treh frontah, Ligi Telemach, Pokalu Spar ter Ligi ABA in naša želja je, da bi se uvrstili v Ligo za prvaka in, da bi segli po visokih mestih. Želimo si, da bi naši mladi igralci dobili pravo priložnost in bi napredovali, saj imajo talent in zdaj bodo dobili možnost, da ga tudi pokažejo. S tem ne želimo dvigniti le njih, temveč si želimo doseči tudi čim boljši rezultat za naš klub."

 

LIGA TELEMACH, 1. KOLO: Sobota, 15. oktobra,

ob 19.00:

ELEKTRA šOšTANJ : ROGAšKA CRYSTAL
HOPSI POLZELA : MARIBOR MESSER
šENTJUR : PARKLJI

Ob 20.00:
LTHCAST MERCATOR : GEOPLIN SLOVAN

Sobota, 26. novembra:
HELIOS DOMŽALE : ZLATOROG

 

Vse o Ligi Telemach, tudi sezname ekip, si lahko ogledate tukaj, od petka naprej pa tudi na povsem novi posebni podstrani lige.    

 

VIR: KZS

FOTO: KZS/www.alesfevzer.com 

Iskanje