Je to konec ulične košarke v Šoštanju?

ELE 1. september, 2013
170
Je to konec ulične košarke v Šoštanju?

šoštanj je mesto v katerem se že vrsto let igra dobra košarka.  Košarkarski klub Elektra je že 65 let nosilec športne panoge košarka v šaleški dolini. Ampak dobra košarka ni doma samo v dvoranah. To dokazuje vrsta košarkarskih zanesenjakov - rekreativcev, ki raje igra ulično košarko.


Tako kot je športna dvorana šoštanj dom za košarkarje Elektre, je za rekreativce vedno bilo kultno igrišče ob bivši osnovni šoli Bibe Roecka. Pred leti igrišče nikoli ni samevalo, saj se je igralo ob vseh letnih časih, tudi do trde teme. Prav tako pa ni bila ovira manjša ploha ali pozimi celo sneg. Za igro smo igrišče lepo skidali in igrali kot da ni zime.

Na igrišču ob stari osnovni šoli Biba Roeck je svoje prve košarkarske korake naredilo tudi ogromno, kasneje profesionalnih košarkarjev Elektre. Prav tako pa nam je igrišče pomenilo res veliko, saj smo skoraj ves prosti čas preživljali na njem in ne kot je sedaj v navadi pri mladih, doma za računalnikom.

Res je, da igrišče v zadnjem letu ali dveh ni bilo več toliko v uporabi. Zanesenjaki smo odrasli, naše mesto pa so zasedli mladi, ki imajo druge prioritete. Koši pa so ostali enaki, asfalt je sedaj že slab in drseč ... a kljub temu se je še dalo igrati.

Da je igrišče še vedno kultno in uporabno  smo dokazali danes 1.9., ko smo se zbrali v izjemnem številu in odigrali verjetno še zadnje tekme  ulične košarke v šoštanju. Kot bi vedelo tudi nebo, da je to morda za nas res zadnjič, je le to zajokalo in dež nas je pregnal iz igrišča že po dobri uri in pol igre.

Z žalostjo smo vsi sprejeli vest, da bo na tem mestu , kmalu zrasel nov otroški vrtec. šoštanj bo tako v kratkem izgubil še edino zunanje košarkarsko igrišče. Kar pa je za šport, košarko in mlade v mestu, zelo slabo.

Na občini šoštanj sicer obljubljajo novo igrišče, kar je zelo pohvalno,  v težko pričakovanem športnem parku pod vilo široko. Ampak glede na to, da se projekt ne premika že od leta 2008 in da finančna situacija ni obetajoča, pomeni da bomo ulično košarko lahko tam igrali neznano kdaj. Kljub temu, da nekoč morda res bo novo igrišče, le to ne bo v središču mesta šoštanj in poleg športne dvorane kjer domuje košarka v šaleški dolini. Kultno igrišče bo tako izginilo in z njim tudi naše obdobje.

V prihodnjih dneh vabljeni vsi, da odigrate še kakšno tekmo na našem igrišču. Časa ni več veliko. 

Iskanje