Izjemno motivirana Krka boljša od Elektre

ELE 21. april, 2012
204
Izjemno motivirana Krka boljša od Elektre

Danes je bila izjemno motivirana Krka enostavno veliko boljša od domače Elektre, ki je celo tekmo igrala precej rezervirano. Priložnost za igro so dobili tudi vsi domači mladi igralci iz klopi in si tako nabirali pomembne prvoligaške izkušnje. Veliko bolj pomembna tekma oz pravi dan "D", bo za košarkarje Elektre v torek 24.4.2012 v Laškem. 


ELEKTRA šOšTANJ : KRKA 52:84

(16:23, 12:18, 10:20, 14:23)
Lelič 12, Zagorc in Horvat po 11; Lučič 13 (9 skokov), Dragiæ 12.  

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

Košarkarji Krke so zanesljivo zabeležili četrto zaporedno zmago v Ligi Telemach za prvaka in se prvič v sezoni povzpeli na vrh lestvice. Po zmagah so izenačeni z Unionom Olimpijo in Heliosom, z obema tekmecema pa se bodo še srečali V naslednjem krogu najprej doma z Domžalčani, v zadnjem pa v gosteh z Ljubljančani.

Novomeščani so bili v šoštanju boljši tekmec vseh štirideset minut. Do odmora so si priigrali dovolj visoko prednost, da je lahko njihov trener Aleksander Sekulič v nadaljevanju priložnost ponudil vsem igralcem in prednost je še kar naprej naraščala. Ustavila se je pri 32 točkah, od dvanajstih igralcev, ki so vstopili v igro, pa se le Bojan Krivec ni vpisal med strelce.

Največ točk sta dosegla Uroš Lučič, ki je ob 13 točkah ujel še devet žog, ter Zoran Dragiæ z metom 4:5 iz igre in 12 točkami.  

Elektra bo na preostalih dveh tekmah sezone gostovala v Laškem ter doma gostila šentjur.   

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:



Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"To je bila povsem zaslužena zmaga košarkarjev Krke, ki jim čestitam za novi dve točki in jim tudi v prihodnje želim čim boljše predstave. Tokrat so bili enostavno predobri, mi pa se jim nismo mogli upirati po globini in v skoku, saj smo pod košem igrali le s Salihom Nuhanovičem in Mensudom Juleviæem."

 

Aleksander Sekuliæ, trener Krke:

"Po tistem porazu z Elektro v Novem mestu smo bili tokrat res maksimalno previdni in motivirani, res pa je, da ima Elektra precej težav s poškodbami, čeprav je ravno zaradi tega morda še bolj nevarna. S kolektivno igro smo omejili šoštanjski napad in z bučno podporo naših navijačev odigrali pametno v napadu. Prav zvestim navijačem se želim zahvaliti za lepo podporo na tem pomembnem gostovanju." 

Iskanje