Izjavi trenerjev pred obračunom Slovan-Elektra

ELE 13. maj, 2006
221
Izjavi trenerjev pred obračunom Slovan-Elektra
Precej bolj skromni so v taboru Elektre, saj se zavedajo, da Slovan ne bo popustil v ključnem trenutku. Vseeno želijo košarkarji iz Šoštanja pustiti kar najboljši vtis. "Sredina blamaža se ne sme ponoviti," poudarjajo v en glas. "Nihanja so ...

Sportal, 12.5.2006, 17:33 / Izjavi trenerjev pred obračunom Slovan-Elektra   

Slovanov dvokorak do finala?

 Ljubljana - Če polfinalni dvoboj Olimpija - Helios še pušča nekaj odprtih vprašanj, pa so strokovnjaki enotni, da je precej drugače v drugem polfinalnem paru državnega prvenstva. Navsezadnje je dovolj zgovoren pogled na zadnji krog drugega dela.

Med tednom je Geoplin Slovan v zadnjem krogu lige za prvaka povsem ponižal Elektro, ki je sicer že z zgodovinsko uvrstitvijo med najboljše štiri ekipe v državi presegla pričakovanja. Zmaga z rezultatom 70:38 je bila svojevrsten dokaz izjemnega kakovostnega razkoraka, vseeno pa v taboru državnih podprvakov poudarjajo, da bo treba premoč še dvakrat potrditi.

"Čeprav še ne poznamo poraza, moramo v polfinalu igrati resno in profesionalno. Podcenjevanje tekmeca ne pride v poštev. Želimo v finale po hitrem postopku. Priznam pa, da formo tempiramo za finale. Tudi zato je bila v zadnjem obdobju kakšna naša predstava malce slabša," pravi trener Geoplina Slovana Aleš Pipan in - v skladu s spoštovanjem do tekmeca - poudarja, da zna Elektra hitro kaznovati podcenjevanje. V štirih letošnjih obračunih je slovenski selektor znal primerno motivirati igralce, kar pravzaprav velja za celotno prvenstvo. V slednjem rdeče-beli Ljubljančani ne poznajo poraza, saj so nanizali neverjetnih 32 zmag. "Korak za korakom. Najprej Elektra, nato pa bomo razmišljali naprej,"poudarja Pipan.

Čeprav se je večji del branil vloga favorita, pa štajerski trener pred sklepnim delom sezone ne more molčati ob vprašanjih o morebitnem naslovu državnega prvaka. "Prvi cilje je finale. Nato pa … Nikoli se ne ve. V finalu se lahko zgodi marsikaj. Igramo svojo igro," je prepričan trener Slovana.

   
Elektra: Dostojen odpor

Precej bolj skromni so v taboru Elektre, saj se zavedajo, da Slovan ne bo popustil v ključnem trenutku. Vseeno želijo košarkarji iz Šoštanja pustiti kar najboljši vtis. "Sredina blamaža se ne sme ponoviti," poudarjajo v en glas.

"Nihanja so razumljiva, saj je sezona dolga. Vseeno priznam, da ne poznam trenerja, ki bi ostal miren ob visokih porazih," pravi trener četrtega moštva rednega dela Dušan Hauptman in dodaja: "Upam, da bomo v soboto nastopili v popolni zasedbi. Ljubljanski javnosti se želimo prikazati v boljši luči. Želimo dokazati, da smo si zaslužili mesto med elitno četverico."

Tekma med Slovanom in Elektro se bo v soboto v dvorani na Kodeljevem začela ob 20.00.


 
Medsebojne tekme v sezoni 2005/06

 

Prvi del 1. A SKL
Elektra : Geoplin Slovan 71:80
Nedeljkoviæ, Nuhanoviæ; Klobučar 21, Dončiæ 18

Geoplin Slovan : Elektra 94:78
Dončiæ 15, Dragiæ 14; Mali 23, Bojič 18

Liga za prvaka (UPC Telemach)
Elektra : Geoplin Slovan 60:75
Nuhanoviæ 14, Nedeljkoviæ 12; Jocoviæ 13, Taylor 12

Geoplin Slovan : Elektra 70:38
Petrovič 15, Taylor 12; Mali 15, Ivanovič 6


Foto: SPS/Sportal

Iskanje