Izjave trenerjev pred finalnim turnirjem pokala SPAR

ELE 14. februar, 2012
251
Izjave trenerjev pred finalnim turnirjem pokala SPAR

Ljubljana - Osem glavnih trenerjev osmih ekip, ki so se uvrstile na finalni turnir Pokala Spar (ta bo od 16. do 19. februarja v Brežicah) je danes spregovorilo o ciljih ter pričakovanjih pred četrtfinalom.


VSE POSTAVE IN OSTALE INFORMACIJE NA ENEM MESTU TUKAJ

FOTOGALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE

VSTOPNICE SI LAHKO ZAGOTOVITE NA SPLETNI STRANI EVENTIMA (TUKAJ), NA VSEH NJEGOVIH PRODAJNIH MESTIH (SEZNAM TUKAJ) TER VSEH BENCINSKIH SERVISIH PETROL.

CENE VSTOPNIC:

Četrtfinale, četrtek, 16. februarja: 7€
Četrtfinale, petek, 17. februarja: 7€
Polfinale, sobota, 18. februarja: 8€
Finale, nedelja, 19. februarja: 8€

Vse vstopnice so dnevne, torej za vsak dan posebej, z izjemo nedelje, ko je v članski kategoriji na sporedu le finale, veljajo za obe tekmi. Vstop na tekme Mini pokala Spar (sobota in nedelja) bo prost. Sedežnega reda ni.


NEPOSREDNI PRENOSI NA TV SLOVENIJA 2:

Petek, 17. februarja, ob 20.00:
HELIOS DOMŽALE : UNION OLIMPIJA

Sobota, 18. februarja, ob 20.00:
KRKA/šENTJUR : ELEKTRA šOšTANJ/ZLATOROG

Nedelja, 19. februarja, ob 17.00:
VELIKI FINALE

 

IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE:

KRKA : šENTJUR
(četrtek, 16. februarja, ob 17.30)

Aleksander Sekuliæ, trener Krke: "Pokal Spar je tekmovanje, v katerem tejejo samo zmage, vsa moštva pa iščejo svojo priložnost. Naš nasprotnik v četrtfinalu je šentjur, proti kateremu smo v vlogi favorita, a to bo potrebno dokazati tudi na igrišču."

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja: "S četrtfinalno tekmo Pokala Spar proti Krki se za nas nekako začenja drugi del sezone. Mislim, da je primerjava ekip nepotrebna, vloga favorita je jasna - to je Krka. Naša edina tolažba je, da je žoga okrogla, bomo pa na tej tekmi zagotovo dali od sebe vse kar zmoremo, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo."

 

ELEKTRA šOšTANJ : ZLATOROG
(četrtek, 16. februarja, ob 20.00)

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja: "Veseli smo, da smo se uvrstili na finalni turnir Pokala Spar, dejstvo pa je, da se zgolj s tem ne bomo zadovoljili. Maksimalno se bomo pripravili na tekmo, ki nas čaka in upam, da bomo nastopili v popolni zasedbi, saj imamo nekaj težav s poškodbami. Jasno je, da je Zlatorog favorit, a favoriti ne zmagujejo vedno. Naredili bomo vse, da na tej tekmi presenetimo."

Ivan Sunara, trener Zlatoroga: "Vesel sem novega finalnega turnirja Pokala Spar. Naš nasprotnik je Elektra, proti kateremu - in tudi sicer - želimo dobro odigrati ter se seveda na turnir pripraviti po najboljših močeh. Elektra je odlična ekipa, a želimo jo premagati in se uvrstiti v polfinale."

 

GEOPLIN SLOVAN : MARIBOR MESSER
(petek, 17. februarja, ob 17.30)

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana: "Favorit srečanja je zagotovo Maribor Messer, saj smo mi najnižje rangirani med vsemi udeleženci zaključnega turnirja Pokala Spar. V tej sezoni nam ne cvetijo rože, rezultat ni takšen, kot bi si ga želeli. Maribor Messer nas je v Ligi Telemach premagal tako v gosteh, kot doma, a se mu bomo vseeno postavili po robu in videli bomo, če bo to zadoščalo za zmago."

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja: "Prvič po dolgem času se je eden izmed mariborskih klubov uvrstil na finalni turnir Pokala Spar in veseli smo, da smo v tej elitni družbi. Dali bomo vse od sebe in skušali pustiti čimboljši vtis. Menim, da favorita ni, saj gre za popolnoma novo tekmo. Že res, da smo proti Geoplinu Slovanu dvakrat zmagali, a to nič ne pomeni, saj je pokalno tekmovanje takšno, da odloča trenutna forma, dan in inspiracija. Videli bomo, kaj bo tekma prinesla, za uspeh pa bomo naredili vse."

 

HELIOS DOMŽALE : UNION OLIMPIJA
(petek, 17. februarja, ob 20.00)

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal: "Pokal Spar je zelo specifično tekmovanje, kjer pogostokrat favoriti ne pridejo do konca. Odločajo detajli, dnevna forma, tudi malce športne sreče, tako da so stvari sila nepredvidljive. Na vsak način ima tekmovanje svoj čar in verjamem, da bo v novi dvorani v Brežicah veliko gledalcev, dobra atmosfera ter da se bo igrala dobra košarka. Kar se tiče obračuna proti Unionu Olimpiji - na papirju je verjetno favorit ljublanska zasedba, jasno pa je, da bomo naredili vse, da tekmo dobimo. Igramo toplo-hladno in v tem slogu smo doma z ekipo Saše Filipovskega gladko izgubili, v gosteh pa z malce sreče zmagali. Mislim, da nas čaka dobra tekma in da se bo igrala vrhunska košarka. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da se moja ekipa uvrsti v naslednji krog."

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije: "Union Olimpija si želi osvojiti naslov prvaka Pokala Spar, a bo pot do konca izjemno težka. Kot so dejali že ostali, so pokalna tekmovanja zelo nepredvidljiva. Predvsem pa si želim, da bomo v novi brežiški dvorani videli športni spektakel. Pričakujemo težke tekme, dali pa bomo vse od sebe, da bomo korak za korakom zmagovali. Ponavljam še enkrat - želimo si naslova prvaka."  

 

VIR: KZS   

Iskanje