Izjave trenerjev pred finalnim turnirjem Pokala SPAR

ELE 7. februar, 2011
205
Izjave trenerjev pred finalnim turnirjem Pokala SPAR

Osem trenerjev ekip, uvrščenih na finalni turnir Pokala Spar, je na novinarski konferenci v City hotelu izrazilo želje in pričakovanja pred bojem za prvo lovoriko v letu 2011. Ta bo potekal v dvorani Poden v škofji Loki, od koder je zbrane prišel pozdraviti tudi tamkajšnji župan, g. Miha Ješe

  


IZJAVE ŽUPANA šKOFJE LOKE IN TRENERJEV: 

  Miha Ješe, župan škofje Loke:

"V škofji Loki smo ponosni na dejstvo, da spet gostimo finalni turnir Pokala Spar, ki je pri nas nazadnje potekal leta 2005. Takrat je bila na njem sicer tudi naša ekipa, zdaj pa se je zgodilo, da bo turnir potekal na nevtralnem ozemlju. Prepričan sem, da bomo priča dobrim dvobojem, saj so se na zaključni del tega tekmovanja uvrstile same dobre ekipe."

 

Četrtek, 10. februarja 2011, ob 18.00

HELIOS DOMŽALE : šENTJUR

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"Pokal Spar je vedno nepridvidljivo in specifično tekmovanje, kjer si vsaka ekipa želi uvrstitve v nadaljnji krog tekmovanja, oziroma finale. Žreb nam je določil šentjur, ki vedno poskuša narediti vse za zmago, kar je, poleg kakovostne igre, tudi naš cilj."

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Glede na situacijo, oziroma rahlo krizo, v kateri se nahajamo, proti Heliosu ne morem pričakovati čudežev. Poleg tega je domžalska ekipa za nas vedno neugoden tekmec, saj se ne spomnim niti kdaj smo jo nazadnje premagali, zato pritiska ne bomo čutili. Po mojem mnenju je Helios favorit zgornjega dela tabele Pokala Spar, a bomo poskušali narediti vse, da presenetimo. Žoga je okrogla, mi pa bomo sproščeni, kar je nedvomno naš adut."

 

Četrtek, 10. februarja 2011, ob 20.30 

ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA

Aleš Rehar, pomočnik trenerja Elektre šoštanj:

"Cilj naše ekipe je z uvrstitvijo na finalni turnir izpolnjen, a si vseeno želimo, da bi v četrtek pokazali našo najboljšo igro in naredili korak naprej. Nekaj naših mladih igralcev še čusti poškodbe, medtem ko so nosilci že začeli normalno trenirati, a še vedno nimamo dovolj košarkarjev, da bi lahko trenirali pet na pet. Zaradi teh razlogov ne bo nobena katastrofa, če bomo obstali v četrtfinalu."

Tonči Mašina, trener Hopsov Polzele:

"Elektra šoštanj je zagotovo tekmec po meri, ki je izredno kakovosten predvsem na igralnih mestih krilnega centra in centra. Po nekaj slabših tekmah se šoštanjski košarkarji vračajo v formo, zato pričakujem dobro tekmo, ki jo moramo začeti moško in poskušati izvleči največ, kar se da. Z izjemo Mateja Vente, ki si je poškodoval zadnjo ložo, so vsi naši košarkarji zdravi."

Petek, 11. februarja 2011, ob 18.00
UNION OLIMPIJA : KRKA - prenos na TV Slovenija 2  

Miro Aliloviæ, pomočnik trenerja Uniona Olimpije:

"Naš cilj je osvojitev naslova Pokala Spar, zato nas ne zanima nič drugega. Že na začetku bomo sicer imeli zelo težko tekmo, a na takih turnirjih je vseeno ali tako srečanje pride prvi, drugi ali tretji dan. Naši nosilci so utrujeni, a imamo dovolj časa, da se regeniramo. Imamo nekaj težav, saj si je Vlatko Ilievski poškodoval zadnjo ložo, Kennyja Gregoryja hrbet, Dino Muriæ pa je zbolel, a mislim, da bomo na tekmi s Krko v popolni postavi."

Aleksandar Džikiæ, trener Krke:

"Zaenkrat še ne vemo v kakšni postavi bo prišla Union Olimpija na finalni turnir Pokala Spar, saj ekipa brez Vlatka Ilievskega, ki je nosilec vseh teh dobrih rezultatov, enostavno ni ista, čeprav mislim, da bodo popolni. Tekmece dobro poznamo, saj smo z njimi v tej sezoni igrali že trikrat, dvakrat pa smo izgubili, a nismo bili brez možnosti."  

 

Petek, 11. februarja 2011, ob 20.30

GEOPLIN SLOVAN : ZLATOROG 

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Lestvica Lige Telemach, na kateri so košarkarji Zlatoroga z veliko prednostjo osamljeni na vrhu, pove dovolj. Po mojem mnenju so favoriti tega dvoboja, saj so tudi finalisti minule sezone Pokala Spar, njihov trener pa je eden redkih, ki je že nekajkrat sodeloval v finalih in je Pokal Spar tudi osvajal, zato ima potrebne izkušnje. Te si bodo nabirali tudi naši mladi igralci, za katere bi bila zmaga velika nagrada, saj bi se nato pomerili z zmagovalec dvoboja med Unionom Olimpijo in Krko, favoritoma turnirja, ki igrata izredno lepo košarko."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Na košarkarje Geoplina Slovana se bomo pripravljali podobno kot na vse ostale tekme, kljub temu, da so bili prav oni edini, ki so nas premagali v tej sezoni Lige Telemach. Mislim, da bo tekma izredno zanimiva in, da bo zmagovalec znan šele po končnici. Favorit Pokala Spar je po mojem mnenju zmagovalec dvoboja med Unionom Olimpijo in Krko."   

 

VIR: KZS

AVTOR NASLOVNE FOTOGRAFIJE: Aleš Fevžer/KZS

Iskanje