Iz Maribora sklonjenih glav

ELE 6. april, 2011
195
Iz Maribora sklonjenih glav

Ekipa iz Maribora se nam je dobro maščevala za oba poraza iz rednega dela prvenstva in nas je popolnoma nadigrala. Kot že nekaj tekem zapored je bila usodna 1. četrtina tekme, ki so jo naši košarkarji odigrali katastrofalno. Edina svetla zvezda v naši ekipi je danes bil kapetan Salih Nuhanoviæ, ki si za svojo igro zasluži pohvale.


MARIBOR MESSER : ELEKTRA šOšTANJ

4. krog Lige za prvaka, sreda, 6. aprila, ob 20.00


69:51 (21:9, 16:14, 19:17, 13:11)

Mučiæ 13 (9 skokov), Kadiæ 10 (7 skokov); Nuhanovič 17 (6 skokov), Horvat 11.

STATISTIKA   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA    

Sodniki: Andrej Lovšin,
Sašo Petek, Igor Poljanšek. Tehnični komisar: Žarko Tomšič.    

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:

"Želeli smo si to zmago in po dveh porazih v rednem delu Lige Telemach dobro preučili ekipo Elektre šoštanj. Oba prejšnja poraza sta bila boleča, a smo verjeli v tokratni uspeh, igralci so dali vse od sebe, priložnost pa so dobili prav vsi. Našim navijačem obljubljamo, da to ne bo edina zmaga do konca Lige za prvaka."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Tekmo smo izgubili praktično že v prvih petih minutah, ko smo, kljub vsem opozorilom pred tekmo, dovolili, da so se mariborski strelci razigrali, se sprostili, začeli zadevati in zasluženo naredili večjo razliko. To so spretno držali do konca srečanja, zato je zmaga popolnoma zaslužena in upravičena."  

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:

"Po treh porazih zaporednih porazih že zelo pričakujemo zmago, a se zavedamo, da nam proti Elektri šoštanj niti slučajno ne bo lahko, saj smo v rednem delu Lige Telemach prepričljivo izgubili obe medsebojni tekmi. Ta dva poraza smo dobro analizirali in upamo, da bo tokrat povsem drugače. Naša ekipa je v dobrem stanju, novinec Saša Mučič se je dobro vklopil, kar sta le dva razloga, da lahko verjamemo v dober rezultat."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Tekma med Mariborom Messerjem in Elektro šoštanj je derbi začelja lestvice Lige Telemach za prvaka, oziroma dvoboj dveh enakovrednih tekmecev, ki sta se med seboj srečala že v prvem delu, zato skrivnosti ni. Mariborčani so za razliko od tistih tekem močnejši za krilnega centra Sašo Mučiča, kar pomeni dodatno nevarnost za našo ekipo, ki ni v najboljši formi. Vseeno pričakujem ugoden izid."  

 

POROČILO TEKME:

Na derbiju z dna prvenstvene lestvice so Mariborčani v drugem delu prvenstva končno vknjižili prvo zmago v ligi za prvaka. Srečanje v mariborski dvorani Tabor so začeli odločno že od prve minute. Kljub dejstvu, da so v ligi Telemach prepričljivo izgubili doslej obe medsebojni tekmi, se niso predali in so vajeti igre v svojih rokah držali vseh 40 minut.

Na drugi strani je bil pri varovancih trenerja Dušana Hauptmana prisoten padec v pripravljenosti, kar so domači igralci znali izkoristiti. Poleg tega so bili gostitelji močnejši še za krilnega centra Sašo Mučiča, ki se je dobro vključil v ekipo, tekmo pa končal pri 13 točkah in devetih skokih, s čimer je bil najučinkovitejši domači košarkar. Pri gostih je s 17 točkami, šestimi skoki in podajo blestel Salih Nuhanoviæ, z 11 točkami je bil uspešen tudi Tadej Horvat.

V petem krogu lige za prvaka bo Elektra v soboto ob 19. uri gostila Geoplin Slovan, Maribor pa bo ob 20. uri gostoval pri domžalskem Heliosu.     

Iskanje