Intervju s trenerjem in igralci Elektre Esotech

ELE 17. november, 2005
203
Intervju s trenerjem in igralci Elektre Esotech
Na spletnem portali Prostimet.com so objavljeni intervjuji s trenerjem Dušanom Hauptmanom in dvema igralcema ekipe Elektra Esotech (Miha Čmer in Grega Mali).

PROSTIMET.com (Besedilo: Drago Perko  Foto: Drago Perko)


Klepet: Dušan Hauptman

½Moja Olimpija½

Dule Hauptman se je letos preselil v Šoštanj, kjer je na klopi zamenjal Anteja Perico.
Z Dušanom smo se pogovarjali po tekmi z »zidarji«. To je bila izredno težka tekma. Po pričakovanjih so gostje igrali zelo hitro in disciplinirano v obrambi.

Dušan je bil vesel zaradi…
Prvič v tej sezoni smo dobili skok.

Na nivoju je bila tudi obramba.
Zaustavili smo dva njihova ključna igralca Močnika in Lazarevskega, saj nista dala tiste norme. V napadu pa sta bila razpoložena Nuhanoviæ in Jovanoviæ.

Štart v prvenstvo je zelo dober.
Ekipa je spremenjena. Kljub vsemu gremo vsakič po zmago. Smo na dobri poti. Le proti Geoplinu smo izgubili, kar pa ni tragedija. Cilj pa ostaja prvi del ligaške lestvice.

Dušan je našel pohvalne besed tudi za moštvo.
Želim prepričati igralce, da se profesionalno obnašajo, da tako trenirajo in igrajo. Zaenkrat mi uspeva, res so delavni in pridni.

Kako se sam počuti v novi sredini?
Dokler se zmaguje, se trener vedno dobro počuti. Pogoji za delo v Šoštanju so odlični. Treniramo dvakrat dnevno. To se nam tudi pozna v igri.

Z enim očesom pa Dušan spremlja tudi dogajanje v Union Olimpiji.
Velikokrat se zalotim, ko pravim »moja« Olimpija. 25 let v Ljubljani je pustilo posledice. Spremljam zadnje tekme. Žalosten sem zaradi porazov in slabih predstav.

Morda pa bo nekoč tudi Dule sedel na Olimpijino klop. Kdo ve. Sedaj je z mislimi v Šoštanju, kjer se je odlično ujel z upravo in igralci. To je opaziti tako na, kot zunaj terena.

Celoten intervju s fotografijami:

http://www.prostimet.com/default.asp?rb=2&id=759


Klepet: Miha Čmer

Kapetan Elektre

28–letni Miha Čmer je letos postal kapetan KK Elektra Esotech.

V zadnjem kolu so Šoštanjčani premagali Sežance. Tudi kapetan je bil vesel zaradi tega uspeha: »Pričakovali smo težko tekmo. Vršili so pritisk na nas branilce. Dobro so odigrali. Dobili smo tudi skok. To je bil ključ vsega.« Sam ni odigral kot ponavadi. »Res je bilo slabše. Zanima me rezultat, šteje le zmaga, sam skušam pomagati ekipi tudi drugače, sem le najstarejši, pomagam z nasveti.« Zdaj bo že dve leti, kar se je vrnil v Šoštanj. V teh dveh letih se je marsikaj spremenilo. Miha se strinja, da je Elektra Esotech napredovala: »Postali smo zmagovalci!« Doma so jih premagali le Goodyearligaši. Črna pika mu pomeni le lanski domači poraz proti Domžalam: »Dosegli smo največji uspeh kluba, saj smo bili peti v državnem prvenstvu. Kljub vsemu je ostal grenak priokus zaradi poraza proti Heliosu. Morda pa tudi ni slabo, boljše da smo v vrhu domače lige, da tudi mladi dobivajo svojo priliko. Klub pa bo nadaljeval z načrtnim delom, kot je to počel v preteklosti.« Danes pri tem pomaga tudi Miha, ki dela z mladimi v klubu. Nekaj sveta je že obredel. Najprej ga je s Polzele, kjer bil pet let, nesla pot na Finsko, kjer je bil pol leta. Tudi v končnico prvenstva se je tu uvrstil. Igral je tudi na Islandiji, bil kratek čas v Švici, in si leta 2002 izboril z Elektro obstanek. Tudi v Litvi se je preizkusil. »Lepa izkušnja,« doda. Tu je najbolj napredoval, igral je v klubu Alita – Savy Lytus. Tretji so bili v prvenstvu Litve, Miha pa prvi asistent lige, tudi na All Starsu je sodeloval. Naučil se je par izrazov litovsko, francosko, finsko, islandsko. Še danes jih obvlada. Svojo športno pot je Miha začel v Celju. Tu se spominja sezone z Goranom Jurakom v moštvu, ko so se Celjani uvrstili na kadetski final four, tisto sezono pa so dokončno plavanju ukradli Gorana Juraka. Miha se takole spominja teh dni: »Imel je plavalno tekmo. Pa smo prišli s kombijem po njega in ni šel na tekmo plavanja, ampak z nami na košarko.« Vmes jo je Miha mahnil v Ameriko, leto 1995 je tam maturiral, s srednjo šolo pa postal prvak zvezne države Nevada.

In kaj pravi o letošnji ekipi? »Presenečen sem. Ponavadi sem malce pesimist. Treniramo dobro. Pričakoval sem, da bomo sredi lestvice. Bursič in Krejič sta nam veliko pomenila. A brez tistega, ki ga ni, se more. Grega Mali je super fant, željan dela in dokazovanja. Poznalo se mu, da je dve leti grel klop. Pred njim je lepa kariera. Tudi domači fantje so dobri, tu je še Sašo Bojič, ki je vajen ameriške košarke. Mislim, da imamo dobro ekipo. Upam, da tako nadaljujemo.« Še beseda o trenerju: »Trener mi zaupa. Vemo, kdo je bil Dušan Hauptman. Lahko nam veliko pomaga. Na vsakem treningu se kaj novega naučimo.« O vzdušju v ekipi: »Lepo je biti član ekipe, ki zmaguje. To je tudi nagrada za vse tiste, ki delajo in se trudijo v klubu.« Iz Šoštanja se mu ne mudi. Dve leti je že tu. Z 28–imi leti bo še nekaj časa tresel mrežice in povzročal težave gostujočim obrambam.

Celoten intervju s fotografijami:

http://www.prostimet.com/default.asp?rb=2&id=760


Klepet: Grega Mali

½Željan sem igre½

Poleti je Grega Mali iz ljubljanske Union Olimpije prestopil v Elektro Esotech.

Grega Mali se v dresu Union Olimpije ni naigral. Zato se je letos poleti poslovil od bele Ljubljane in šel iskat srečo v Šoštanj. »Zelo dobro so me sprejeli, dobro se razumemo z novimi soigralci. Vesel sem,da igram v taki ekipi.« Bil je zadnji čas, da začneš igrati. »Željan sem igre! Zato je bilo treba nekaj narediti.« Kaj je pripomoglo, da si prišel v Šoštanj? »Dušan je izrazil željo, hitro smo se domenili.« Na začetku sezone si imel nekaj težav. »Šlo je za levo koleno, malce me še boli. Pred vsakim treningom in tekmo ga temeljito ogrejem. Še vedno imam nekaj težav.« Zato pa ni bilo težav s Kraškim zidarjem Jadran Krasom... »Pokazali smo, da se forma stopnjuje. S tem uspehom smo tudi potrdili uspeh v Kopru.«

Cilji kluba so jasni. »Želimo si v sredo lestvice. Prva šesterica je cilj. Vemo pa, da ne bo lahko.« Pa tvoji cilji? »Čim bolje odigrat tole sezono.« Če bi srečal zlato ribico in bi imel na voljo tri želje… »Zdravje, zmag in sreče bi si želel.« Dodajmo še to, da je Grega mali je Elektri Esotech obljubil enoletno zvestobo.

Celoten intervju s fotografijami:

http://www.prostimet.com/default.asp?rb=2&id=761

Iskanje