Intervju - Miloš Miljkovič

ELE 20. oktober, 2010
200
Intervju - Miloš Miljkovič

Danes so na spletni strani KZS objavili intervju z MVP - najkoristnejšim igralcem 1. kroga rednega dela Lige Telemach.


Elektra bo v polfinalu!

Košarkarji Elektre šoštanj so v 1. krogu Lige Telemach s 86:66 ugnali novinca, moštvo Maribora Messerja, in napovedali dobro sezono. Več kot dobro pa je nastopil 204 centimetrov visoki Miloš Miljkoviæ, ki je bil z 21 točkami in 15 skoki imenovan tudi za MVP-ja kroga, s katerim bomo vsak teden na www.kzs.si naredili poseben intervju. Vsa zanima zakaj se je Miljkoviæ odločil za podaljšanje pogodbe s šoštanjčani?

 
Predstava v 1. krogu Lige Telemach je bila vaša najboljša v dozdajšnjem igranju v Sloveniji. Kako zadovoljni ste?

"Seveda sem zelo zadovoljen, moram pa povedati, da to ni le moj uspeh, saj je celotna ekipa igrala zame, tako da so mi košarkarji k tem uspehu izredno pripomogli. Zadovoljstvo je veliko, a zdaj ni čas za počitek, saj mi naziv MVP kroga daje le še več motivacije za trdo delo. Le s tem sem lahko še boljši."

Po minuli sezoni vam je potekla pogodba s šoštanjčani, kako to, da ste se odločili za novo sezono?

"Izredno všeč mi je bila in mi je še ekipa, v kateri igram, s soigralci smo dobra druščina, dobil pa sem tudi dobro ponudbo. Vse to in še več so razlogi, da sem se odločil za novo sezono igranja v šoštanju, čimer so pripomogle tudi ambicije kluba, dobro delo uprave in pa novi trener. Tu lahko igram zelo sproščen.

Kaj je prinesel prihod novega trenerja, Dušana Hauptmana?

"Novi trener je postavil stvari na drugačno mesto, vse je nekoliko bolj sveže, igra pa je povsem drugačna. Dobro treniramo in od tu seveda tudi izhajajo dobre igre, takšne, kakršno smo denimo pokazali v prvem krogu proti Mariboru Messerju."

Kam se lahko zavihti Elektra šoštanj v novi sezoni Lige Telemach?

"Ne želim biti preveč ambiciozen, ampak menim, da se lahko s soigralci uvrstimo v Ligo za prvaka in se zavihtimo v finale Pokala Spar. Zagotovo bomo dali vse od sebe, da bi se uvrstili v polfinale Lige Telemach, kar je zelo hraber cilj, ampak dosegljiv."

Kdo je za vas prvi favorit za naslov prvaka in katere ekipe lahko posežejo zelo visoko?

"Po mojem mnenju je favorit Union Olimpija, v polfinalu pa bomo zaigrali še mi, Helios in Krka."

 

Miloš Miljkoviæ je svojo kariero začel v Zdravlju iz Leskovca, pri katerem je ostal štiri sezone in se leta 2008 preselil k Zlatorogu iz Laškega. Minulo sezono je začel kot igralec Jug Vranja, januarja 2010 pa je okrepil Elektro šoštanj, pri kateri je v povprečju zbral 10,2 točke ter 6,7 skoka na tekmo.

Vir: KZS

Novico si lahko preberet tudi tukaj.

Iskanje