Igriva košarka v Šaleški dolini

ELE 22. september, 2011
192
Igriva košarka v Šaleški dolini

Košarkarska zveza Slovenije je v preteklih treh dneh, v sodelovanju z KK Elektra in ŽKK Athlete Celje, v šaleški dolini izvajala projekt "Igriva košarka". 


KAJ SPLOH JE IGRIVA KOšARKA?

Igriva košarka je namenjena dečkom in deklicam starosti od 4 do 9 let. Pri igrivi košarki je igra odraslih prirejena potrebam in značilnostim otrok. Načelo igre je razmeroma preprosto: otroci naj igrajo košarko, ki ustreza stopnji njihovega telesnega in duševnega razvoja. Igro odraslih jim zato prilagodimo.

Namen igrive košarke je torej, da otroci različnih stopenj znanja in sposobnosti uživajo in se zabavajo. Tako bodo lahko pozitivne izkušnje nadgradili tudi v "veliki" košarki.

Košarka se igra z veliko in težjo žogo in na koše, ki so za večino otrok previsoki. Pri igrivi košarki uporabljamo manjšo in lažjo žogo ter nižje koše. Košarka ima številna tehnična pravila, v igrivi košarki pa je njihovo število kar najbolj okrnjeno.

Natančnejša pravila igrive košarke se uvajajo postopoma, in sicer skladno z otrokovim napredkom in razumevanjem igre. Prirejena in preprosta pravila naj bi otrokom pri igri pomagala in jim hkrati dopuščala izražanje lastne ustvarjalnosti za reševanje določenih situacij v igri. 

 

V preteklih treh dneh smo ta projekt izvedli:

ponedeljek 19.9.2011 na Oš Gorica (Velenje),

torek 20.9.2011 na Oš šalek (Velenje) in na Oš Bratov Letonje (šmartno ob Paki),

sreda 21.9.2011 na Oš Livada (Velenje) in na Oš šoštanj

 

Projekt je med otroci požel veliko navdušenje, prav tako pa so nad projektom bili zadovoljni tudi šolski delavci, ki so si zaželeli sodelovaja tudi v naslednjem šolskem letu.

 

Glavni organizator (KZS) in oba soorganizatorja (KK ELEKTRA in ŽKK Athlete Celje) si želimo, da bi se čim več otrok aktivno vključilo v vadbo košarke in tako aktivno preživljalo svoj prosti čas.

Vabljeni da se nam pridružite v šolah košarke.

 

Obsežno fotogalerijo si lahko ogledate tukaj!

Iskanje