Hopsi z trdo obrambo, v finišu tekme premagali Elektro

ELE 23. april, 2011
231
Hopsi z trdo obrambo, v finišu tekme premagali Elektro

Košarkarji Elektre so v tekmo krenili z veliko željo po zmagi in potrditvi odlične tekme v Laškem. Kljub zaostanku desetih točk v tretji četrtini so se košarkarji Elektre v finišu vrnili v igro in imeli v zadnjem napadu preko Miljkoviča priložnost za podaljšek. A žal so bili gostujoči košarkarji iz Polzele, tudi brez najboljšega igralca ekipe Grega Thondiqua, v finišu bolj zbrani in srečnejši ter so tako zabeležili dragoceno zmago v gosteh. 


ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA

7. krog Lige za prvaka, sobota, 23. aprila, ob 20.00
62:65 (15:16, 17:19, 10:15, 20:15)

Vidovič in Miljkoviæ (10 skokov) po 11; Mijajloviæ 17 (6 podaj), Vrsaljko 10 (7 skokov).

STATISTIKA   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME ZEMLJEVID METOV - LESTVICA    

   

Sodniki: Marko Vučkovič, Boris Krejič, Jernej Bolka.

Tehnični komisar: Vinko Potočnik.  


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"V izredno razburljivi tekmi so Hopsi bolje skakali in bolje zadevali, zaradi česar so tudi zasluženo zmagali."

Tonči Mašina, trener Hopsov:

"V šoštanju smo prišli do pomembne zmage, s katero smo prekinili niz porazov, lokalni derbi pa je ponovno postregel z zanimivo košarkarsko predstavo. Čeprav smo v napadu vse preveč grešili, nam je na koncu zasluženo zmago prinesla predvsem dobra igra v obrambi."    


IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Pred nami je lokalni derbi s Hopsi, ki so na dozdajšnjih tekmah pokazali, da gre za kakovostne košarkarje, zaradi česar pričakujem dobro košarko in zelo izenačeno tekmo. Če bomo želeli uspeti, bomo morali ponoviti tekmo iz Laškega." 

Tonči Mašina, trener Hopsov:

"Elektro dobro poznamo, gre za odlično ekipo, kakovostno tako na centrskih, kot tudi na zunanjih položajih. Zmaga v Laškem sama po sebi govori o kakovostih šoštanjčanov. Odigrati moramo zbrano in dodati še nekaj dodatnega napora, če se želimo iz šoštanja vrniti z zmago, s katero bi prekinili niz treh zaporednih porazov."    

POROČILO TEKME:

Košarkarji Hopsov so po treh zaporednih porazih proti Unionu Olimpiji, Krki in Zlatorogu zabeležili tretjo zmago v ligi za prvaka, Elektra pa na svojem parketu ni uspela potrditi velikega presenečenja, ki ga je dosegla v prejšnjem krogu pred desetimi dnevi v gosteh pri Zlatorogu.

Malenkosti so določile zmagovalca v lokalnem derbiju, ki so ga sicer bolje odprli domači z vodstvom 7:0, toda z enako mero so jim vrnili gostje (7:11). Od tu dalje je bila tekma več ali manj izenačena, eden od dejavnikov, ki je tehtnico nagnil na stran gostov, pa je bil izjemna neučinkovitost najboljšega domačega igralca Saliha Nuhanoviča. 28-letni center (112 kg, 210 cm) je v 24 minutah na parketu zgrešil vseh osem metov na koš, zbral je sicer devet skokov, tako da je njegova ekipa ostala brez dobrih 13 točk, kolikor jih Nuhanovič v povprečju dosega v tej sezoni.

Tudi zato je bila Elektra v drugem polčasu vseskozi v zaostanku, a bil kljub temu lahko v zaključku iztržila vsaj podaljšek. Boris Jeršin jo je 24 sekund pred koncem pripeljal na 61:63, isti igralec pa je imel osem sekund pred zaključkom še dva prosta meta za izenačenje. Zgrešil je že prvega, na drugi strani pa se Andreju Podvršniku ni zatresla roka in Hopi so slavili zasluženo zmago. V 8. krogu (26. 4.) bo Elektra gostila Union Olimpijo, Hopsi pa bodo gostovali v Domžalah.

Iskanje