Hopsi preskočili Elektro

ELE 9. marec, 2013
195
Hopsi preskočili Elektro

Ponovno so košarkarji Elektre igrali dobro do zadnje četrtine. A nato so prenovljeni Hopsi z odličnim uvodom v zadnjo četrtino pridobili prednost in jo rutinirano zadržali do konca tekme.


LIGA TELEMACH, 18. KOLO

Sobota, 9. marca:

HOPSI POLZELA : ELEKTRA šOšTANJ 75:64


 (20:18, 16:19, 16:12, 23:15)

Robertson 19, Jagodnik 18 (13 skokov); Podvršnik 19 (8 skokov), Collins 10 (8 skokov).

STATISTIKA

Košarkarji Hopsov nadaljujejo z dobrimi predstavami. Zabeležili so peto zmago v zadnjih sedmih tekmah, skupaj šesto, tako da se lahko samozavestno odpravijo v razigravanje za obstanek v elitni druščini. Elektra je sicer doživela deseti poraz, a ima tudi ona ob osmih zmagah lepo prednost pred ekipami, ki se bodo hotele izogniti zadnjemu mestu in nazadovanju v 2. SKL.

Hopsi bodo Ligo za obstanek začeli doma proti Rogaški Crystal, Elektra pa prav tako doma proti Slovanu.

Gostitelji so do zmage prišli z odličnim uvodom v zadnjo četrtino. Do tedaj je bila tekma nadvse izenačena, z delnim izidom 12:0 pa so Hopsi v 36. minuti prišli do prednosti 66:51.

Goran Jagodnik je dosegel dvojnega dvojčka z 18 točkami in 13 skoki, Hugh Gibson Robertson mlajši je dosegel 19 točk, pri gostih pa je izstopal le Andrej Podvršnik z 19 točkami in 8 skoki.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Boštjan Kuhar, trener Hopsev Polzele:
"Tako kot smo odlično odigrali tekmo v Domžalah, smo proti Elektri igrali slabo, počasi in neagresivno, kljub temu pa smo zmagali. Čestitke fantom za zmago, upam pa, da bomo do nasljednjih obračunov v ligi za obstanek popravili igro tako v napadu kot v obrambi."

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Polzelani so zasluženo zmagali. Mi smo predvsem v drugem polčas odigrali v krču, zgrešili ogromno odprtih metov, na drugi strani pa domačim košarkarjem dovolili nekaj lahkih košev. Ko so se oddaljili, so izkušeno zadržali prednost."

 

Iskanje