Hopsi brez težav preko Elektre

ELE 11. januar, 2014
231
Hopsi brez težav preko Elektre

Hopsi iz Polzele so v polni dvorani in odlični atmosferi, ki so jo naredili navijači obeh ekip, nadigrali domače košarkarje in brez težav zabeležili novi točki.


LIGA TELEMACH, 11. KOLO

ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA 73:90

 (28:23, 15:29, 17:26, 13:12)
Brčina 22, Atanackoviæ 10; Robertson 21 (8 skokov), James 20 (7 skokov).

STATISTIKA  

Polzeljani so po šokantnem porazu prejšnji teden doma proti Grosupljemu zabeležili osmo zmago v sezoni ter utrdili svoj položaj med kandidati za uvrstitev v ligo za prvaka. Elektra na drugi strani je nastopila prvič v 2014 - tekmo prejšnjega kroga bo odigrala ta torek - ter doživela osmi poraz, tako da jo še naprej čaka trd boj za obstanek med najboljšimi.

Hopsi, ki so nastopili z novo okrepitvijo, 214 centimetrov visokim Christopherjem Jamesom Gabrielom, so večino dvomov o zmagovalcu rešili na začetku drugega polčasa. Med 14. in 23. minuto so naredili delni izid 28:9 ter od zaostanka osmih točk prišli do občutnega naskoka (59:46), ki jim je zagotovil mirno nadaljevanje.

Trener Boštjan Kuhar je tako dobil priložnost za uigravanje ekipe. Novinec se je izkazal, saj je v 19 minutah na parketu dosegel 20 točk in ujel sedem odbitih žog. Točko več je zbral prvi strelec lige Telemach Hugh Gibson Robertson, ki je s statističnim indeksom 29 (8 skokov) MVP kroga. Na drugi strani je izstopal Drago Brčina z 22 točkami in metom iz igre 7:11.  

V dvanajstem krogu bodo Hopsi gostili Tajfun, Elektro pa bo torkovem srečanju s Portorožem v soboto čaka še gostovanje v Laškem.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Ekipa Hopsov je individualno boljša in izkušenejša. To je botrovalo našemu porazu. Nasprotniki so si zmago priigrali z odličnim skokom in točkami pod obročem. Tam jim preprosto nismo mogli parirati."  

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"Z novim centrom smo dobili igralca več v rotaciji kar se nam je še kako poznalo v lokalnem derbiju. Kljub temu da so bili visoki igralci obremenjeni z osebnimi napakami, smo za razliko od dosedanjih tekem, lokalni derbi lažje pripeljali do zmagovitega konca. Gabriel je prava okrepitev, čeprav je še daleč od prave fizične pripravljenosti. Moram pohvaliti fante, saj so po slabšem začetku v nadaljevanju dokazali, da z dobro obrambo lahko premagajo vsakega nasprotnika."   

Iskanje