Helios zmagovalec mednarodnega turnirja v Šoštanju

ELE 10. september, 2006
201
Helios zmagovalec mednarodnega turnirja v Šoštanju
V petek, 8. in soboto, 9. septembra 2006 je v Šoštanju v organizaciji Košarkarskega kluba Elektra potekal mednarodni košarkarski turnir, ki je bil posvečen legendi košarke v Šaleški dolini, Matjažu Natku. Turnirja so se udeležile ekipe: Helios iz Domžal, Zlatorog iz Laškega, Kelag Wörthersee Piraten iz Celovca (Avstrija) ter domača Elektra Esotech.

HELIOS ZMAGOVALEC MEDNARODNEGA TURNIRJA V ŠOŠTANJU

V petek, 8. in soboto, 9. septembra 2006 je v Šoštanju v organizaciji Košarkarskega kluba Elektra potekal mednarodni košarkarski turnir, ki je bil posvečen legendi košarke v Šaleški dolini, Matjažu Natku. Turnirja so se udeležile ekipe: Helios iz Domžal, Zlatorog iz Laškega, Kelag Wörthersee Piraten iz Celovca (Avstrija) ter domača Elektra Esotech.

Prvi dan turnirja sta se ob 18. uri pomerili slovenski ekipi Heliosa in Zlatoroga. Boljša je bila ekipa iz Domžal, ki je Laščane premagala z rezultatom 90:70 in si s tem priborila nastop v finalu turnirja. Več o tej tekmi...

Pred drugo tekmo prvega dne so prisotni s krajšim programom počastili spomin na Matjaža Natka, ki je bil eden tistih, ki so pred skoraj šestdesetimi leti prinesli košarko v Šaleško dolino in kmalu zatem ustanovili Košarkarski klub Elektra. Matjaž Natek je vse svoje življenje posvetil razvoju košarke v Šaleški dolini in je bil dolgoletni igralec, trener in košarkarski funkcionar tako na lokalnem nivoju, kot na republiškem (Košarkarska zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenije). Poleg tega pa je bil tudi splošno družbeno aktiven, saj je bil dolgoletni predsednik Krajevne skupnosti Šoštanj, član mnogih organov lokalne samouprave, aktiven član Športne zveze Šoštanj, predsednik Pihalne godbe Zarja in po poklicni plati dolgoletni ravnatelj Osnovne šole Biba Roeck v Šoštanju.

V drugi tekmi prvega dne, ki se je začela ob 20. uri, se je domača ekipa Elektra Esotech pomerila z gosti iz Celovca, ki so preteklo sezono osvojili 5. mesto v 1. A avstrijski košarkarski ligi. Gostje so se domačinom upirali samo v prvi četrtini tekme, nato pa so domači košarkarji močno povedli in tekmo dobili z rezultatom 78:45 in se s tem uvrstili v finale turnirja. Več o tej tekmi ...

Drugi dan turnirja se je pričel s tekmo za tretje mesto med ekipama Zlatorog iz Laškega ter Kelag Wörthersee Piraten iz Celovca. Pirati iz Avstrije so prikazali bistveno boljšo igro, kot pretekli dan in so bili ves čas tekme enakovreden nasprotnik Laščanom. V zadnjih minutah tekme so bili Laščani bolj zbrani in tekmo dobili z rezultatom 76:70. Več o tej tekmi...

V finalu mednarodnega turnirja v Šoštanju sta se pomerili zmagovalni ekipi prvega dne, domača Elektra Esotech in ekipa Heliosa. Domača ekipa se je celoten prvi polčas upirala favorizirani in močni ekipi iz Domžal. Gostje iz Domžal so drugi polčas začeli silovito in kaznovali vsako napako domače ekipe in tako hitro prišli do vodstva za 20 točk. Nato so gostje do konca tekme vodstvo samo še povečevali in na koncu zasluženo zmagali z rezultatom 87:55. Več o tej tekmi...

Ekipa Heliosa iz Domžal se je z zmago v finalu zapisala med zmagovalce memoriala Matjaža Natka, kjer so še ekipe Elektra Esotech (2004) in Pivovarna Laško (2005).

Končni vrstni red 3. memoriala Matjaža Natka:

Ob zaključku turnirja so trenerji vseh štirih ekip (Zoran Martič iz Zlatoroga, Memi Bečirovič iz Heliosa, William Magarity iz Kelag Piraten ter Bojan Lazič iz Elektre Esotech) soglasno za najboljšega igralca turnirja izbrali igralca iz zmagovalne ekipe, Smiljana Paviča, ki je bil poleg tega z več kot 70% metu iz igre in doseženimi 40 točkami tudi najboljši strelec turnirja. Zanimivo je to, da je Smiljan Pavič, kot domačin iz Velenja, začel svojo košarkarsko pot ravno v Košarkarskem klubu Elektra.

Za organizatorje turnirja je poleg zanimivih in kvalitetnih tekem pomembno tudi to, da je vsako leto več gledalcev spremlja turnir, kar je še dodaten motiv za Košarkarski klub Elektra, da bo turnirje organizirala tudi v prihodnje.


Objave v medijih:


Foto: Andrej Veternik

Iskanje