Helios v tesni končnici znova boljši od Elektre

ELE 17. november, 2012
239
Helios v tesni končnici znova boljši od Elektre

Košarkarji Elektre so večji del tekme igrali odlično in popolnoma nadzirali potek tekme. A le nekaj slabih minut Elektrine obrambe v zadnji četrtini je potreboval Helios da se vrne v igro in povede za 8 točk. Kljub temu se je Elektra še uspela vrniti in izenačiti na 72:72,  a je nato Helios v končnici ostal bolj zbran in zasluženo zmagal.


5. krog Lige Telemach

  HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ 76:73

(15:19, 24:22, 13:13, 24:19)
Morina 21 (7 skokov), Hrovat 15; Julevič ter Podvršnik (6 podaj) po 15.

  STATISTIKA  

Druga zaporedna zmaga je košarkarje Heliosa pripeljala do izkupička 3-2 in jih popeljala v zgornji del lestvice Lige Telemach. Enako število zmag in porazov imajo tudi košarkarji iz šoštanja, le da je bil to zanje prvi poraz po treh zmagah v nizu.  

Podobno kot na vseh dosedanjih preizkušnjah so se morali varovanci trenerja Zmaga Sagadina krepko potruditi za zmago, saj se je Elektra pokazala kot čvrsta in izkušena ekipa, ki veliko stavi na trdo obrambo. Prav z njo je sredi tretje četrtine prišla do rekordne prednosti 43:52. To je bilo zadnje opozorilo za domače igralce, da morajo tudi oni stisniti v obrambi in skušati dohiteti tekmeca. Odgovor je bil učinkovit, saj je Helios naredil delni rezultat 13:0 in prešel v vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok.  

Elektra je v zaključku tekme sicer uspela še izenačiti (72:72), toda Gezim Morina (21 točk, 7 skokov) in Gregor Horvat (15 točk, 5 skokov, 4 podaje) sta bila previsoka ovira za popoln preobrat.

  V šestem kolu(24. 11.) bo Helios gostoval na Kodeljevem, Elektro pa čaka še eno gostovanje, in sicer v Rogaški Slatini.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal:
"To je bila pričakovano težka tekma. Elektra je zaigrala sproščeno, hrabro, posledično pa tudi precizno. V prvem polčasu je z nami simultanko igral Juleviæ. ob polčasu smo uspeli popraviti našo obrambo ter ga nevtralizirati. Z obrambo smo v po odmoru napravili preobrat, prav to pa naj bi bilo tisto, kar bi krasilo našo igro. V končnico smo vstopili z osmimi točkami prednosti, a je naša neizkušenost dovolila, da se Elektra vrne. Takšne napake niso nič novega. Smo mladi, neizkušeni, a naš čas še prihaja."

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanj:
"To je bila zaslužena zmaga Heliosa. Večino tekme smo igrali dobro in kontrolirali rezultat, vendar smo na to vezali preveč slabih napadov in dovolili Heliosu, da povede. Na koncu smo se uspeli vrniti v igro, vendar so bili Domžalčani v tesni končnici bolj zbrani. Sezona gre naprej. Pred nami so tri težke tekme proti Rogaški Crystalu, zato moramo poraz postiti za seboj in že v sredo odigrati tako kot znamo."   

Iskanje