Helios tudi v drugo boljši od Elektre

ELE 18. januar, 2012
205
Helios tudi v drugo boljši od Elektre

Košarkarji Elektre so znova dokazali, da se lahko kosajo z katerokoli ekipo v Ligi Telemach. Večji del srečanja so držali vajeti v svojih rokah in Helios se je za zmago moral krepko potruditi. Domačini so odpor Eleketre strli šele v zadnji četrtini.


LIGA TELEMACH, 13. KOLO:

HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ 70:62

(12:19, 16:14, 20:13, 22:16) 
Gay 21, Bubnič 19; Julevič 18 (6 skokov), Bajramlič 15 (5 skokov).  

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

Košarkarji Heliosa so se z enajsto zmago in ob tekmi manj kot tekmeci znova zavihteli na vrh razpredelnice Lige Telemach. V derbiju vodilnih ekip prvenstva so zasluženo premagali zasedbo Elektre, ki se je odlično držala tri četrtine srečanja, na koncu pa je morala podobno kot na prvi tekmi v svoji dvorani nasprotniku čestitati za dve točki.  

Potem ko so šoštanjčani ves prvi polčas narekovali oster ritem igre v obrambi in z izjemo 16. minute, ko je Helios edinič v prvih dvajsetih minutah prešel v vodstvo, tudi rezultat na semaforju, je bil drugi del v znamenju Domžalčanov. Ti so z delnim izidom 10:0 od zaostanka 32:39 prišli do prednosti 42:39, ki je niso več izpustili iz rok. Resda so gostje še nekajkrat prišli blizu, toda peta osebna napaka njihovega organizatorja igre Žige Zagorca že v uvodu zadnje četrtine, jih je presekala, hkrati pa sta se pri domačih razigranemu Draženu Bubniču (17 točk v prvih treh četrtinah) pridružila Earl Gay (21 točk, 12 v zadnji četrtini) in Klemen Prepelič (13 točk, 7 v 4/4). Helios je v 33. minuti povedel s 56:46 in prednost suvereno zadržal do konca.  

V naslednjem krogu bo Helios gostoval na Polzeli (24. 1.), Elektro pa doma čaka lokalni derbi s šentjurjem (28. 1.).  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal:

"Košarkarji Elektre so po pričakovanju nudili zelo dober odpor, igrali hrabro in dobro zadevali, zato jim iskreno čestitam, medtem ko naš pristop spet ni bil najboljši. Težave se nadaljujejo, kakovost naše igre v Ligi Telemach ni na taki ravni kot v Ligi ABA, zaradi česar se mučimo večino tekem. Prvi polčas smo odigrali res slabo, medtem ko smo se v drugem zbrali, svoje pa je naredil tudi DJ Gay, ki je poskrbel za probrat in mirno popeljal našo barko v pristan. Jezen sem na svoje igralce, saj glav še nimajo usmerjenih v Ligo Telemach, a upam, da bodo čim prej to storili, saj bo šlo kmalu zares."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Tekmo smo zelo dobro začeli, kontrolirali celoten prvi polčas, v drugem pa nekoliko padli v igri. Košarkarji Heliosa so nato zadeli nekaj težkih metov, obrnili rezultat in tudi zmagali. Svoje fante lahko danes le pohvalim, dali so vse od sebe, garali celo tekmo, a na žalost to ni bilo dovolj za zmago. Vseeno, priložnosti za zmago bo še kar nekaj in verjamem, da se bo naslednjič izteklo drugače."   

Iskanje