Helios tokrat le za las boljši od Elektre

ELE 26. februar, 2011
206
Helios tokrat le za las boljši od Elektre

Košarkarji  Elektre so odigrali že tretje medsebojno srečanje z Heliosom v letošnji sezoni in zabeležili tretji poraz. Na tekmi, ki ni odločala o ničemer, obe ekipi sta že uvrščeni v Ligo za prvaka, smo se, čeprav smo nastopili brez Miljkoviča in Biliča, odlično upirali favoriziranim gostom in bili na koncu celo zelo blizu zmage. Žal pa v zadnjih sekundah tekme žoga ni želela skozi Heliosov obroč in Domžalčani so ponovno slavili.



17. krog, sobota, 26. februarja, ob 19.00

ELEKTRA šOšTANJ - HELIOS DOMŽALE

59:63 (18:19, 12:24, 15:14, 14:6)

Nuhanoviæ 15 (10 skokov), Jeršin 12 (7 skokov, 6 podaj); Mali 15 (6 skokov), Raymond 14 (10 skokov).

 

STATISTIKA   

 

Sodniki: Sašo Petek, Matej špendl, Ivan Žebeljan

Tehnični komisar: Janez Hafner  

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Nisem zadovoljen s porazom, sem pa zadovoljen z ostalimi zadevami, predvsem s tem, da smo se dostojno upirali favoriziranim košarkarjem Heliosa Domžal in to brez dveh pomembnih igralcev, ki sta poškodovana. Želim si, da bi bila ta tekma za mlade igralce spodbuda, da bi še bolje trenirali."

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"Po dobrem prvem polčasu nas je ekipa Elektre šoštanj uspavala in se na koncu približala, vendar smo vseeno zmagali. Tudi na takšnih tekmah je potrebno slaviti." 

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"V šoštanj prihaja finalist Pokala Spar, kar pove vse o kakovosti Heliosa. Mi se želimo maščevati za poraz v polfinalu Pokala Spar, a imamo trenutno dva poškodovana igralca, zaradi česar bom imel priliko, da v igro pošljem tudi tiste, ki so morda igrali nekoliko manj in, ki bodo imeli priložnost, da se dokažejo. Kljub poškodbam želimo pustiti dober vtis." 

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"Odhajamo v goste k Elektri šoštanj, ki igra kompaktno in stabilno košarko, zato se moramo dobro pripraviti in vseh 40 minut odigrati maksimalno angažirano in kakovostno."  

POROČILO TEKME:

šoštanjčani in Domžalčani so si že pred predzadnjim krogom prvega dela državnega prvenstva zagotovili nastop v osemčlanski skupini za prvaka, njun tretji medsebojni obračun v tej sezoni (pomerili so se tudi na pokalnem zaključnem turnirju v škofji Loki) pa se je končal tako kot uvodna dva - z zmago domžalskih košarkarjev.

Izbranci domačega trenerja Dušana Hauptmana so bili v prvi četrtini povsem konkurenčni Domžalčanom, ki so v nadaljevanju zagospodarili na šoštanjskem parketu in si v 17. minuti priigrali deset točk prednosti (35:25), po trojki Grege Malija pa tik pred odmorom na veliki odmor povišali na 40:27. Gosti so odločno začeli drugo polovico tekme, Mali je v drugi minuti nadaljevanja poskrbel za prepričljivo vodstvo (47:30). Visoka prednost je uspavala izbrance Rada Trifunoviča, gostitelji so v zadnjih štirih minutah - po zaostanku z 52:61 - zaigrali učinkovito in 24 sekund pred koncem znižali na 59:61.

V sami končnici so Domžalčani vendarle strnili svoje vrste ter prek Dražena Bubniča in Benjamina Eugena Raymonda potrdili zmago. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Salih Nuhanoviæ, ki je 15 točkam dodal še deset skokov, v gostujoči pa sta prednjačila Mali s 15 točkami in šestimi skoki ter Raymond s 14 točkami in desetimi pobranimi žogami pod svojim obročem. Helios bo v zadnjem krogu na domačem igrišču gostil Geoplin Slovan, Elektra pa bo gostovala na Polzeli. Obe tekmi bosta v soboto, 5. marca.  

 

PRVA MEDSEBOJNA TEKMA V SEZONI 2010/11:

4. december 2010:
HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ 77:74 (15:16, 23:23, 11:13, 28:22)
Lekiæ 15 (5 skokov), Mali 11 (6 skokov); Horvat 17, Miljkoviæ 16 (6 skokov).       

Iskanje