Helios si želi lovoriko

ELE 16. februar, 2006
197
Helios si želi lovoriko
Žreb v pokalnih tekmovanjih šoštanjski Elektri ni naklonjen. Lani so se že v četrtfinalu srečali z Unionom Olimpijo in po težkem boju srečanje na koncu izgubili, letos pa jih v prvi tekmi finalnega turnirja čaka domžalski Helios, vedno ...

EKIPA, KOŠARKA, 15.02.2006 

 
Helios si želi lovoriko

Domžalčani so letos gotovo močnejši kot v prejšnjih sezonah, kar dokazuje tudi njihovih pet zmag v ligi Goodyear. Lani so prišli do takšnega izkupička v vsej sezoni, letos ga lahko popravijo še na sedmih preostalih tekmah, vendar bolj kot o jadranski ligi razmišljajo o zaključnem turnirju pokala Spar, v katerem ne skrivajo visokih ambicij.

½Letos je položaj pri Heliosu drugačen kot doslej,½ je že ob žrebu, ki je Domžalčanom v četrtfinalu namenil Elektro, dejal direktor kluba Lado Gorjan. ½Prej smo bili v pokalu brez ambicij, letos pa je zaključni turnir v Domžalah, poleg tega smo vsi štirje udeleženci lige Goodyear dokaj izenačeni. Zaradi domačega igrišča smo v določeni prednosti, zato odkrito upamo na lovoriko,½ je dodal Gorjan.

Helios sicer uradno ni gostitelj tekmovanja, saj sta to letos prvič Košarkarska zveza Slovenije v sodelovanju s pokroviteljem Sparom, vseeno pa bo skušal čimbolje izkoristiti dejstvo, da bo igral pred svojimi navijači, pred katerimi je sposoben presenetiti praktično kogarkoli, kar je dokazal v začetku decembra, ko je v ligi Goodyear premagal Union Olimpijo z 71:66.

Žreb v pokalnih tekmovanjih šoštanjski Elektri ni naklonjen. Lani so se že v četrtfinalu srečali z Unionom Olimpijo in po težkem boju srečanje na koncu izgubili, letos pa jih v prvi tekmi finalnega turnirja čaka domžalski Helios, vedno neugoden nasprotnik, povrh vsega pa še gostitelj zaključnega turnirja. Vnovič torej Šoštanjčane čaka vse prej kot lahko delo, če želijo poseči še stopničko višje.

V Šoštanju pokalnega tekmovanja ne jemljejo z ½levo roko½: ½V košarkarskem klubu Elektra se med drugim zavzemamo tudi za popularizacijo košarke, kar pokal Spar nedvomno prinaša. Naš vsakoletni cilj je torej uvrstitev na zaključni turnir tega tekmovanja, kar nam je uspelo že lani, cilj pa smo že dosegli tudi letos. To pa nikakor ne pomeni, da bomo proti Heliosu poceni prodali svojo kožo,½ pravi direktor kluba Bojan Rotovnik. S podobnimi mislimi, brez bele zastave, kot sam pravi, pelje svojo ekipo v Domžale trener šoštanjskih košarkarjev Dušan Hauptman: ½Naredili bomo vse, da se proti Heliosu prikažemo v najboljši luči in tako na igrišču potrdimo visoko mesto, ki ga trenutno držimo na prvenstveni lestvici,½ pravi Hauptman in seveda prepušča vlogo favorita gostiteljem: ½Jasno je, da je Helios na tem srečanju favorit, domačini so v prednosti, zato potujemo v Domžale neobremenjeni. Mi lahko upamo na njihov slab dan, če nam bodo ponudili priložnost, jo bomo vsekakor izkoristili.½

Helios je v 8. krogu državnega prvenstva že ponudil priložnost Elektri Esotechu, ta je to priložnost takrat tudi izkoristila in v domači dvorani slavila z 78:70.

Helios se je v zadnjem krogu namučil z novomeško Krko, na koncu zmagal le za točko, vendar se s tem v Šoštanju ne ukvarjajo, saj se zavedajo moči in kvalitete nasprotnika: ½Z vrnitvijo Domna Lorbka so še močnejši, kot so bili. Enkrat letos smo jih že premagali, mogoče jih lahko tudi drugič,½ napoveduje Hauptman, ki je še zlasti vesel dejstva, da je ekipa popolna, da so vsi igralci zdravi in pripravljeni na nocojšnji pokalni obračun s Heliosom.

Domžalčane torej čaka precej težko delo. Že vso sezono je v odlični formi Salih Nuhanovič, iz tekme v tekmo je strelsko bolje razpoložen Grega Mali, po poškodbi se vrača Marjan Vidovič, Miha Čmer tudi v zadnjih tekmah odlično razigrava svoje soigralce; pod košem pa sta standardno zelo koristna Aleksandar Bojiæ in izjemni borec Srboljub Nedeljkoviæ. Če bodo tudi nocoj igrali kot na zadnjih nekaj tekmah in če bodo domačini podlegli pritisku zmage, se lahko zgodi marsikaj.

Mačka z mišjo

½Verjetno vsi,½ se je na žrebu četrtfinalnih parov pošalil Jaka Daneu, pomočnik direktorja Uniona Olimpije, ko so zbrane goste iz vseh preostalih sedmih klubov vprašali, kdo si želi zmaje za tekmece v četrtfinalu. ½Sreča½ se je nasmehnila Loki kavi, katere predsednik Andrej Majcen se ni povsem strinjal, da si je njegov klub želel Ljubljančane, saj je dejal: ½Po mojem smo dobili najmočnejšega nasprotnika. Fantje se bodo skušali prikazati v čimboljši luči, zlasti tisti, ki pri Olimpiji niso dobili prave priložnosti,½ je dodal, v bolj resnem tonu pa je nadaljeval tudi Daneu: ½Čeprav naše igre v tej sezoni niso bile bleščeče, je pokal Spar eno tistih tekmovanj, ki si jih želimo osvojiti,½ je dejal.

Vmes se je seveda veliko spremenilo, saj Union Olimpija igra veliko bolje, poleg tega pa je močno okrepila igralski kader, kateremu se je kot zadnji pridružil še organizator igre Damon Stringer. Poleg tega Ljubljančani niso več obremenjeni z igranjem na več frontah, tako da so se lahko pred današnjim obračunom po četrtkovi zmagi proti Benettonu in sobotni proti Ciboni dodobra spočili. Glede na formo zadnjega konca tedna niso samo favoriti za nedeljski finale (proti mestnemu tekmecu Geoplinu Slovanu?), ampak tudi za končno zmagoslavje.  

Iskanje