Helios potrdil vlogo favorita in premagal Elektro

ELE 26. januar, 2014
257
Helios potrdil vlogo favorita in premagal Elektro

Elektra je odigrala odličen 1. polčas in dihala za ovratnik Heliosu. Žal pa je sledila, sedaj za Elektro že tradicionalno slaba, 3. četrtina v kateri so igralci Heliosa stopili na plin in tekmo mirno privedli do konca.


 LIGA TELEMACH, 13. KOLO:

Sobota, 25. januarja:  

ELEKTRA šOšTANJ : HELIOS DOMŽALE 72:93

17:23, 20:15, 14:25, 21:30)
Leliæ 21, Zagorc 13; Mariæ 27; Mahkovic 20 (6 skokov).

                                                                STATISTIKA                                                          

Helios je v boju z ekipo z dna Lige Telemach dosegel visoko zmago, a so se domači košarkarji pol tekme dostojno upirali favoritom iz Domžal.   Ko je Helios povedel s 13:4 in 20:10, je kazalo, da bo tekma enosmerna, vendar so se domači zbrali, začeli zadevati in sredi druge četrtine po prostih metih Ðorðeja Leliæa prišli le na točko razlike (31:32), takšna pa je bila nato razlika med ekipama tudi ob polčasu.

  V nadaljevanju je Helios spet stopil na plin, delni izid 18:9 v šestih minutah pa mu je prinesel mirno nadaljevanje in prednost, ki je šoštanjčani niso več mogli stopiti.

  Pri Heliosu, ki ostaja na prvem mestu lestvice, se je najbolj izkazal Igor Mariæ s 27 točkami (indeks 30), 20 jih je dodal še Blaž Mahkovic. Pri šoštanjčanih pa je voz vlekel predvsem Leliæ, ki je tekmo končal pri 21 točkah.

  V naslednjem kolu bodo šoštanjčani 1. februarja igrali v Portorožu, Helios pa bo gostil Tajfun.

 IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Prvi polčas smo odigrali kvalitetno in dobro. V nadaljevanju je presodila boljša telesna pripravljenost in individualna kvaliteta Domžalčanov v napadu. Helios je zasluženo zmagal. Priložnost za igro so v naši ekipi dobili tudi najmlajši košarkarji Bukovič, šlutej in Kosi. Z odnosom na terenu so pokazali, da se lahko računa nanje in da so prihodnost našega kluba. Moji igralci so sicer na tej tekmi pokazali maksimum, sedaj pa se že oziramo na srečanje s Portorožem."

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal:
"Bili smo boljši nasprotnik od prve do zadnje minute. Končni rezultat sicer nakazuje na lahko tekmo, a nikakor ni bilo tako. Elektra se ni predala ter z obilico želje in borbenosti držala stik z nami. Na koncu je vse prišlo na svoje mesto, naša zmaga pa je več kot zaslužena."   

Iskanje