Helios ostaja strup za Elektro

ELE 18. april, 2012
197
Helios ostaja strup za Elektro

Domžalski Helios je bil še četrtič letos boljši od košarkarjev Elektre. Tokrat je zmaga Heliosa bila popolnoma zaslužena. Do sredine 3. četrtine smo bili še konkurenčni, a nato so naši fantje močno padli in zato zabeležili do sedaj najvišji poraz v Ligi za prvaka.


HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ 81:59

(17:12, 19:15, 23:21, 22:11)
Prepelič 15 (6 podaj), Čebular 13; Lelič 16 (5 skokov), Horvat 14.  

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

Domžalčani so v elitni skupini lige Telemach dosegli šesto zmago, po spodrsljaju Ljubljančanov v Laškem pa so se zavihteli na vrh razpredelnice. Izbranci domačega trenerja Zmaga Sagadina so gostom prizadejali četrti poraz v tej sezoni, šoštanjčani pa so v drugem delu državnega prvenstva doživeli že peti poraz.

Gostitelji so imeli niti igre v svojih rokah od prve do zadnje minute in počasi, a vztrajno lomili njihov odpor. Gosti so se jim skušali zoperstaviti po svojih najboljših močeh, a resneje jih niso mogli ogroziti. V 25. minuti so se približali na pet točk zaostanka (41:46), a je Drago Pašaliæ le nekaj sekund potreboval, da je dosegel pet zaporednih točk in svoje soigralce popeljal do vodstva z 51:41.

V nadaljevanju se slika na igrišču ni bistveno spremenila, Sagadinovi izbranci so v kali zatrli vse šoštanjske poskuse za morebitno presenečenje in zanesljivo osvojili obe točki. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Klemen Prepeliæ, ki je 15 točkam dodal šest podaj, ter Sandi Čebular s 13 točkami. V gostujoči zasedbi pa sta se izkazala Ðorðe Leliæ in Tadej Horvat. Prvi je dosegel 16, drugi pa 14 točk.

Helios se bo v soboto v gosteh pomeril z Union Olimpijo, Elektra pa bo na domačem igrišču gostila Krko. Obe tekmi bosta v soboto, 21. aprila.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Zmago Sagadin, trener Heliosa:

"Naredili smo tisto, kar smo morali narediti, oziroma, kar se je od nas pričakovalo, čeprav nisem zadovoljen z igro in pristopom, saj nam je, prav zaradi tega, ker v glavah nismo bili najbolj zbrani, Elektra dolgo dihala za vrat. Kljub temu, da smo Elektro v tej sezoni štirikrat premagali, je to odlična ekipa, za katero verjamem, da si bo priborila nastop v polfinalu."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:


"Košarkarjem Heliosa čestitke za zmago, bili so boljši. Mi v tem trenutku tako dobri ekipi, kot je domžalska, enostavno ne moremo parirati, saj imamo premalo igralcev v rotaciji, zaradi česar so košarkarji utrujeni in delajo napake, ki jih sicer ne bi. Ob tej priložnosti bi Janu Rizmanu zaželel dobre predstave na turnirju na Kitajskem." 

Iskanje