Grosuplje prekinilo niz zmag Elektre

ELE 6. april, 2014
244
Grosuplje prekinilo niz zmag Elektre

Elektra ni uspela zmagati še 5. tekme zapored. Za poraz je zagotovo kriva nezbranost v zadnji četrtini, ki so jo odlično odprli domačini in nato tudi rutinirano zadržali prednost do konca.  


LIGA TELEMACH ZA OBSTANEK, 6. KOLO:

GROSUPLJE : ELEKTRA šOšTANJ 74:61

(16:18, 19:17, 13:15, 26:11)
Krubally 19 (10 skokov), Krušič 16 (13 skokov); Rizman 11, Zagorc in Priest (6 skokov) po 10.

STATISTIKA

Z odlično zadnjo četrtino so Grosupeljčani premagali Elektro, ki je izgubila prvič po nizu štirih zmag, tako da ostaja pri devetih parih točk in jo v nadaljevanju sezone čaka še ogorčen boj za obstanek med elito, medtem ko je Grosuplje tik pred uvrstitvijo v četrtfinale.

Varovanci trenerja Dejana Mihevca so tekmo rešili šele v zadnjih desetih minutah, ki so jih dobili s 26:11. Od zaostanka 48:50 so naredili delni izid 15:1 in prišli do dovolj visoke prednosti za miren zaključek. Dva igralca Grosupljega sta imela dvojni dvojček - Senega Krubally je ob 19 točkah zbral še 10 skokov (indeks 21), Matej Krušič pa je 16 točkam dodal 13 skokov (indeks 26).

Liga za obstanek se bo nadaljevala v sredo, 9. aprila; Grosuplje pri Slovanu, Elektra pa v Mariboru.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dejan Mihevc, trener Grosupljega:
"Prvih 25 minut smo lovili svoj ritem. Elektra je v tem času igrala zelo dobro in si zagotovila osem točk prednosti. Nato smo pravi ritem le našli, zaigrali dobro v obrambi, stekel pa nam je tudi napad. Fantje si za zmago zaslužijo čestitke. Mislim, da so tokrat pokazali tudi pravo željo, o čemer priča podatek, da smo v drugem polčasu skok dobili s 24:6. Za ta dosežek kapo dol fantom. Rad bi se zahvalil tudi navijačem, ki so nas v ključnih trenutkih glasno bodrili in nam tako dali dodatnih kril."

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Enakopraven, če ne celo boljši tekmec smo bili prvih 34 minut, v preostanku tekme pa nato doživeli črne minute. Bili smo brez prave organizacije igre. Grosupeljčani so v tem delu zaigrali bolje v obrambi ter z daljšo klopjo zasluženo zmagali. Imeli so tudi 19 skokov več. Mi smo, ne glede na vse, tekmo odigrali močno in korektno, zato fantom nimam kaj očitati. Zmanjkalo nam je edino nekoliko moči. Leliæ tokrat zaradi poškodbe ni zaigral, po poškodbi in bolezni pa niti Podvršnik še ni bil povsem pripravljen. Čestitke Grosupljemu za zmago in mojim fantom za prikazano. Nič ne de, pogumno gremo lahko naprej."   

Iskanje