Grosuplje do zmage v Šoštanju z odlično prvo četrtino

ELE 16. februar, 2014
217
Grosuplje do zmage v Šoštanju z odlično prvo četrtino

Elektra j e v tekmo stopila izjemno slabo in neodločno v obrambi. Grosupljčani so izkoristili ponujeno in naredili visoko prednost, ki so jo nato rutinirano zadržali do konca tekme.


LIGA TELEMACH, 15. KOLO:

Sobota, 15. februarja:
 

ELEKTRA šOšTANJ : GROSUPLJE 56:77

(7:25, 16:17, 20:20, 13:15)
Leliæ 17, Priest 11; Krubally (12 skokov) in Antonijeviæ (6 podaj) po 17.

STATISTIKA

Z osmo zmago ter ob porazu Portoroža so se košarkarji Grosupljega zavihteli na četrto mesto Lige Telemach, ki prinaša nastope v Ligi za prvaka. Do konca rednega dela so ostala še tri kola, Grosuplje pa bo gostilo Tajfun in Slovan ter gostovalo v Mariboru. Elektra je doživela tretji poraz v zadnjih štirih tekmah, tako da se ji obeta ogorčen boj za obstanek. Do konca bo dvakrat gostovala (Rogaška, Tajfun), v zadnjem kolu pa bo gostila ekipo Maribora Nove KBM.

Podatek, da Elektra v vseh štiridesetih minutah ni niti enkrat vodila, gostje pa so si na začetku druge četrtine priigrali že 23 točk prednosti (30:7), pove vse o razmerju moči. Grosupeljčani so do konca ohranili zbranost in motivacijo ter brez težav slavili s 77:56.

Ousman Senega Krubally si je s 17 točkami in 12 skoki (indeks 27) priboril naziv MVP kroga, toliko točk je dosegel tudi Marko Antonijeviæ (trojke 5:7), pri domačih pa je 17 točk dosegel tudi Ðorðe Leliæ.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Ekipa Grosupljega je imela za razliko od nas veliko več skokov. Pokazala je tudi premoč pod obročem, saj ji pri tem nismo mogli slediti. To je tudi prevesilo tehtnico v njihovo korist. Moji fantje so poskušali igrati po najboljših močeh, a so nasprotniki že zelo zgodaj ustvarili veliko razliko. Te nismo uspeli nadoknaditi."

Dejan Mihevc, trener Grosupljega:
"Čestitam fantom za odlično igro. Vse kar smo se dogovorili in delali med tednom na treningih, smo zelo dobro odigrali. Predvsem je bilo temu tako v prvi četrtini, ko smo vzpostavili želeni ritem igre. Dominirali smo tudi v skoku, to pa sta bila ključna elementa do naše zmage."   

Iskanje