Geoplin Slovan zlahka nadigral Elektro

ELE 9. april, 2011
201
Geoplin Slovan zlahka nadigral Elektro

Tudi po 5. odigranem krogu Lige za prvaka, košarkarji Elektre ostajajo brez dosežene zmage. Tokrat so bili boljši košarkarji Geoplin Slovana, ki so igrali sproščeno, poletno in hitro košarko. Košarkarji Elektre pa so zmožni igrati veliko boljšo košarko in le upamo lahko, da se bodo pred nadaljevanjem zbudili in zaigrali tako kot so igrali v prvem delu prvenstva.


ELEKTRA šOšTANJ : GEOPLIN SLOVAN

5. krog Lige za prvaka, sobota, 9. aprila, ob 19.00
60:78 (11:23, 15:15, 16:19, 18:21)

Lekič 12, Nuhanovič 11 (8 skokov); Blažič 19 (5 skokov), Pajič 15 (7 skokov). 

STATISTIKA   

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA    

Sodniki: Andrej Lovšin,
Tomo Kovačič, Jernej Bolka.

Tehnični komisar: Žarko Tomšič.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Naleteli smo na izredno motivirane tekmece, ki so bili enostavno premočni in previsoku, z zelo organizirano obrambo pa so popolnoma ustavili naš napad, tako, da smo bili od prve minute v podrejenem položaju. Edina svetla točka je, oziroma edina stvar, s katero se lahko tolažim je, da so nekateri igralci, predvsem mlajši, ki doslej niso igrali toliko, odigrali nekaj kakovostnih minut."

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Po pravici povedano sem se te tekme zelo bal, saj se nikoli ne ve kako bo taka mlada ekipa reagirala po veliki zmagi in ali bo znala stopiti na realna tla. To nam je uspelo, zato sem izredno pozitivno presenečen nad vsemi igralci in zelo vesel, da smo po dolgem času zmagali v gosteh. Odigrali smo eno bolj čvrstih obramb in povsem zasluženo dve točki odpeljali v Ljubljano, kar nam daje nov motiv in vzpodbudo za naprej."  

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:  

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"V Ligi Telemach za prvaka enostavno še nismo pokazali prave igre in tokratni cilj je le zmaga, saj smo temu posvetili tudi treninge in sestanke. Zagotovo bo težko, saj so košarkarji Geoplina Slovana v odlični formi, kar so dokazali tudi z zmago proti Unionu Olimpiji, a je to obenem dodatna motivacija, da zaigramo mnogo bolje, kot smo na zadnjem srečanju proti Mariboru Messerju."

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Čaka nas izredno težko gostovanje v šoštanju, kar mislim zelo resno. Po tej zmagi nad Unionom Olimpijo je namreč za tako mlado ekipo to velik impulz in moja največja naloga zdaj je, da te fante psihološko spustim na realna tla, da jim, po domače rečeno, operem možgane in zmotiviram, da bodo igrali z isto silo tudi proti Elektri šoštanj. V nasprotnem primeru tam namreč nimamo kaj iskati. Upam, da igralci to razumejo, saj nič ne bo štelo, če ne bomo igrali podobno, kot proti Unionu Olimpiji."    

 

POROČILO TEKME:  

Košarkarji Geoplina Slovana so na krilih senzacionalne zmage sredi tedna proti šestnajstkratnim prvakom iz Tivolija vknjižili še drugi zaporedni par točk. Tokrat so v gosteh premagali Elektro, ki po petih krogih lige za prvaka ostaja na dnu razpredelnice še brez zmage.

Ljubljančani so bili navdahnjeni v vseh elementih igre in vseh štirideset minut so trdno držali vajeti igre in rezultata v svoji rokah. Tako so že prvo četrtino dobili s 23:11, ob polčasu so prednost zadržali, dodatno pa so jo povišali v nadaljevanju, ko je gostiteljem povsem popustila zbranost. Pri zmagovalcih so izstopali Jaka Blažič z 19 točkami in petimi skoki, Marko Pajič je zbral 15 točk in sedem skokov, Matej Krušič pa je ob enajstih skokih vknjižil še dvanajst točk. Pri domačih sta dvomestno število točk dosegla le Brane Lekič (12) in Salih Nuhanovič (11).

V naslednjem krogu 13.4.2011 bo Geoplin Slovan gostil zasedbo Heliosa, Elektra pa bo gostovala v Laškem.

Iskanje