Geoplin Slovan zadeval iz vseh položajev in zasluženo premagal Elektro

ELE 21. januar, 2011
199
Geoplin Slovan zadeval iz vseh položajev in zasluženo premagal Elektro

Tokrat so košarkarji Elektre imeli res slab večer. Celotno tekmo so slabo igrali v obrambi in v drugem polčasu tudi brez ideje v napadu. Na drugi strani pa so igralci Slovana zadevali vse, tudi iz najbolj nemogočih položajev ter tako zasluženo premagali šoštanjčane.

 



GEOPLIN SLOVAN : ELEKTRA šOšTANJ


83:66 (18:15, 26:25, 17:11, 22:15)

 

STATISTIKA

 

Fon 20, Ðapa 15 (13 skokov); Miljkoviæ 14, Nuhanoviæ 13 (5 skokov, 5 podaj).

 

Sodniki: Mario Majkič, Edo Javor, Jernej Bolka.

Tehnični komisar: Marjan Geltar.

 

 DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA 

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

Odigrali smo še bolje kot smo se dogovorili in smo povsem zasluženo prišli do zmage, zato fantom iskreno čestitam. To je bil lep večer. Če so odnos, motivacija in agresivnost dovolj visoki, potem tako dobre predstave pridejo same od sebe."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Košarkarji Geoplina Slovana so zmagali povsem zasluženo, saj so igrali hitreje in poletneje, predvsem pa so mnogo bolje zadevali. Mi jim nismo uspeli parirati, saj imamo preveč težav, obenem pa naši ključni igralci niso v formi, tako da je bil poraz precej neizbežen. Krizo, v kateri smo, moramo čim prej prebiti s treningi in spet prikazovati igre, ki so nas krasile pred tedni." 

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Po novem premoru, v prejšnjem krogu smo bili namreč prosti, nas čaka precej zahtevna naloga, saj k nam prihaja Elektra šoštanj, ki nas je v prvem delu Lige Telemach doma premagala. Zavedam se, da ima klub izredno izkušeno ekipo, zato nas čaka 40 minut garanja. Vemo za vse pasti, a ciljamo na zmago in bomo naredili vse, da uspemo."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"V Ljubljano potujemo v nepravem času, saj imamo še vedno težave s poškodbami, poleg tega pa bodo nasproti stali košarkarji Geoplina Slovana, ki dvigujejo formo. Na Kodeljevem nas zato čaka pravi pekel, na katerega igralce pripravljam tako, da jim dam vedeti, da moramo s trdo obrambo, kakršno igramo, ustaviti agresivno igro gostiteljev in dati v napadu še več kot na zadnjih tekmah. V kolikor nam to uspe, smo lahko konkurenčni in, če bomo izenačeni, bomo poskušali računati na naše izkušnje in v šoštanj odpeljati dve točki."

 

POROČILO TEKME:

Geoplin se je pred domačimi gledalci Elektri maščeval za poraz, ki so ga šoštanjčani ljubljanski ekipi v letošnjem prvenstvu prizadejali v prvem delu lige. Vseskozi so imeli varovanci Gašperja Okorna igro v svojih rokah, na koncu pa gostom ni pomagala niti pregovorna čvrsta obramba. Ekipi sta zdaj z 19 točkami povsem izenačeni, čeprav ima Geoplin s tekmo manj zmago več na svojem računu.

Kodeljevčani so v srečanje stopili s polnim plinom. Po slabšem začetku so le našli ritem in prešli v vodstvo, ki so ga držali vse do konca srečanja. Prednost domačih je ob koncu tretje četrtine znašala že deset točk, v zadnjih desetih minutah pa je v vrsti Dušana Hauptmana vladala zmeda, medtem ko so domači svojo prednost le še večali. Luka Rupnik, Jaka Blažič, Dalibor Džapa in Miha Fon so delovali ubrano in nizali točko za točko. Na koncu se je Fon ustavil pri 20. točkah, trikrat je zadel tudi za tri. V vrsti šoštanja je bil s 14 najuspešnejši Miloš Miljkoviæ. 

 

PRVA MEDSEBOJNA TEKMA V SEZONI 2010/11:

6. oktober 2010:

ELEKTRA šOšTANJ : GEOPLIN SLOVAN 66:60 (15:13, 17:19, 19:13, 15:15)

Nuhanoviæ 18, Vidovič 13; Fon in Krušič po 11.

 

Iskanje